Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu Silivri'de seçmenle biraraya geldi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Belediye Meclis Üyesi Suna Göçengil ve Doruk Bulut ile partililerin katıldığı ziyaretler kapsamında bölgenin ve esnafın sorunları tartışıldı.

ASLANOĞLU KONUŞTU

İlk söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu oldu. Aslanoğlu yaptığı konuşmada sanayi esnafının kendisine ilettikleri 2 soruna da değindi. Aslanoğlu “Söyledikleriniz bizler için emir gibi. Sürekli bölgede ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Çatalaca, Silivri, Büyükçekmekce her yeri geziyoruz. Geçtiğimiz Ramazan Ayında Silivri’yi biraz ihmal ettik ama bakın yine buradayız. 13 ilçede ikişer günden gezdiğimizi hesap edin. Mecliste de gündemimiz yoğun. Fakat iki sene içerisinde yüzden fazla Silivri’ye gelmişizdir. Hiç mütevazı olamayacağım. En çok çalışan milletvekili biziz. Sorunları siyasete alet etmiyoruz. Burada esnafımızla dertleştik ve iki sorun söylediler bize. Biri Karayolları ile ilgili cezalar konusu. Hemen sizin yanınızda gerekli yerleri aradık. Bir de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorunlar var. Bakın, Silivri bizim, Çatalca bizim. Ne sorununuz olursa gece üç olsun, sabah beş olsun fark etmez. Biz bunun için görevdeyiz, sorun çözmek için. Hem de hemen anında.” Kültür Merkezi siyasete takıldı Aslanoğlu, Silivri’de yapılacak olan Kültür Merkezi konusununda siyasete katıldığını ifade ederek “Silivri’de Kültür Merkezi konusu kaldı sadece. Hazineden yer istenen talep kabul edildi ve başbakanlığa gönderildi. Olay siyasete girdi ama yine de çözmeye uğraşacağız. Biz devletin malını kendimize değil vatandaşa istiyoruz. Işıklar babamın oğlu değil, çalıştığı için şapka çıkarıyorum. Ama ben onuruyla, şerefiyle, namusuyla, çalışkanlığıyla işini yapanların yanındayım. Kendisi bakın sizlerin karşınızda, korkmadan, çekinmeden. 2 senede ben Işıklar’ı ve ilçe başkanımızı bu saydığım özellikleri ile tanıdım. Çalışmayan dürüst olmayan kim olursa olsun, babam olsa yine tanımam.Ama böyle çalışanlara şapka çıkartırım. Meclisin delisi benim Meclisin delisi benim. İş delisiyim, çalışma delisiyim. O konuda yine söylüyorum; ne olursa olsun söyleyin bize çözelim. Bugün ilettiğiniz konular havada kalmayacak. Gerekli yerler çözmezse bakanlık, bakanlık olmazsa meclise getiririz.” dedi.

OSB'NİN GERÇEK KAHRAMANI ARSLANOĞLU'DUR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri’ye yapılması onaylanan Organize Sanayi Bölgesinin gerçek kahramanı Mevlüt Aslanoğlu’dur dedi. Işıklar “Kendisiyle konu ile ilgili bir telefon görüşmesi yaptığımız sırada yanında konunu muhatabı vardı ve “Yeter, beni bu vekilden kurtarın” diyordu. Ve sonunda çözdüler.

‘Muhalefetteyiz bir şey yapamayız’ demiyoruz CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de, sanayi sitesi esnafıyla yaptığı sohbette “Muhalefetiz, bir şey yapamayız diye bahane uydurmak yok. Yapacağız. Vekilimin dediği gibi çözüm konularını siyasetle karıştıramayız. Halkın sorunlarını sigara kağıdına yazmadan anında, yerinde müdahale etmek durumundayız” dedi.

 

MHP İLÇE BAŞKANI'NA GİTTİLER

Sanayi çarşısında esnafla birlikte yenilen öğle yemeğinden sonra dükkanları dolaşan milletvekilleri daha sonra aynı yerde dükkanı bulunan MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz'a uğradı.

 

BÜYÜKÇAVUŞLU'YA GEÇTİLER

Türkyılmaz ile bir süre sohbet eden milletvekilleri daha sonra Büyükçavuşlu'ya geçti.

Büyükçavuşlu'da muhtarı Erdinç Öztürk tarafından karşılanan CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Arslanoğlu, mahalle sakinleri ile sohbet etti.

 

SON DURAK DEĞİRMENKÖY

CHP'li vekilleri, beraberlerinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Mümin Tuğlu ile birlikte son olarak Değirmenköy'e geçti.

Değirmenköy'deki yeşillendirme çalışmalarını denetleyen Işıklar, daha sonra kendi eliyle kestiği kavunları milletvekillerine ikram etti.

 



Editör: TE Bilişim