Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın yaptığı açıklama ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Nuray Koçer’in keyfi uygulamaları ile ilçe esnafının çok zor dönemlerden geçtiğini dile getirdi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MHP İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın; “Silivri’de esnafın başkanı olması için seçilen kişi ilçe esnaflarını icraya vermesi son derece üzücü bir durumdur. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilçe esnafımızın her daim zor günlerinde yanında olduğumuzu bilinmesini isteriz. Sadece Silivri’de değil ülke genelinde küçük esnaf zor durumda. Birçok esnafımız  dükkânlarını siftahsız açıp, siftahsız kapatırken esnaf odalarının başkanları bu siftahsız günü kapatan esnafa icra yollaması büyük bir zulümdür. Silivri’de ise esnafımızın başkanı var ama bu başkan da esnafın dertleriyle uğraşacağına siftahsız gün kapatan değerli esnaflarımıza icra takibi başlatabiliyor. Bu hangi akla mantığa ve vicdana sığar. İddia ediyoruz ki Silivri Esnaf Oda Başkanı Nuray Koçer sırf altına son model lüks bir makam aracı çekebilme sevdasına 
esnafına icra takibi başlatıp paranın derdine düşmüştür. 

Evet, iddia ediyoruz ki ilçe esnaf başkanı makam aracı alabilmek için üyelerine icra takibi başlatıyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Hâlbuki bizler beklerdik ki bu oda başkanından üyelerinin aidat borçlarını ödeyebilmeleri için projeler geliştirsin ama maalesef olmuyor. Bizim başkan düşmüş lüksünün derdine bir kere. Şunu da bilsin ki öyle göstermelik reklam kokan kahvaltılarla organize edip iş yapıyormuş havasına girilmesin. Artık Silivri esnafı bu durumdan son derece muzdarip ve şikâyetçidir.

Har vurup harman savrulan ilçe esnaf odası batmanın eşiğindedir. Birileri artık buna dur demesi gerekli. Partimize gelen şikayetler ayyuka çıktı. Bütün esnaf dert yanmaktadır. Birde bizim oda başkanımızın fotoğrafçısı var. Bu fotoğrafçı başkan ise küçük sanayinin başkanıdır. İşte bu fotoğrafçı da küçük bir başkandır küçümsememek lazım gelir. Lakin bu küçük sanayinin fotoğrafçı başkanı da elinde telefonu ve o telefonunu taktığı fotoğraf çekme çubuğu ile bol bol oda başkanının ve kendisinin fotolarını çekip sanal alemde iş yapılıyormuş edasıyla paylaşıp duruyor. Beklenen odur ki herkes işini yapsın sanayinin küçük başkanı ve büyük başkan esnafının dertlerini fotoğraf çekme çubuğu ile dinlemesin. Makam ve mevki uğruna temsil ettikleri küçük esnafına zulüm edenlerle mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Editör: TE Bilişim