Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilatı, muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. İlçe Başkanı Zafer Yalçın’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, milletvekilleri Arzu Erdem ve İsmail Faruk Aksu ile İl ve ilçe yöneticileri katıldı. MHP İstanbul 3. Bölge milletvekileri Arzu Erdem ile İsmail Faruk Aksu, TBMM’de yaptığı çalışmaları paylaşırken, İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ise, MHP’nin menfaat gütmeden vatandaşa hizmet ettiğini, vatandaşın tarafında olduklarını ifade ederek; “ Menfaat gütmezseniz sorun çözülür” dedi.

YALÇIN; HOŞ GELDİNİZ BEREKETİNİZLE GELDİNİZ

Öğretmen Evinde sabah kahvaltısından Muhtarlar, Sivil Toplun Örgütü Temsilcileri ve Oda Başkanları ile buluşan MHP’liler, ilçede ve mahallelerdeki sorunları dinledi. Karşılıklı görüş ve önerilerin ifade edildiği toplantıda açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Zafer Yalçın, “Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan dava arkadaşlarım, muhtarları, oda başkanlarım ve sivil toplum örgütü temsilcilerim hoş geldiniz, bereketinizle geldiniz, onur verdiniz” dedi.

İL BAŞKANI KARATAŞ; BİZ VATANDAŞIN YANINDAYIZ

Başkanı Zafer Yalçın’ın ardından konuşma yapan MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş; “İstanbul’umuzun 39 ilçesinde 2 aya yakındır muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, meslek kuruluşlarımızla, o bölgede yaşayan kanaat önderleriyle teşkilatımız olarak bir araya gelme çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bu gayretimiz ve çabamıza o bölgedeki, ilçedeki davet ettiğimiz ve davetimize icabet eden herkesten ve hepsinden Allah razı olsun. Milliyetçi Hareket Partisinin bu toplantıları gerçekleştirmesinin bir amacı, bir gayreti, bir sebebi vardır. Gittiğimiz toplantıların bazılarında uzun yıllardır hem yerelde hem genelde iktidar olan siyasi partinin mensupları da vardır. Sorunları vardır. Uzun yıllardır yerelde genelde iktidar olan bir yapının mensuplarının sorunlarını çözme iddiasıyla onların karşısına çıkmak çok iddialı oluyor. Diyorlar ki; bizim tanıdığımız, desteklediğimiz ve sonuçta da iktidara getirdiklerimiz bizim sorunlarımızı çözmedi de siz nasıl çözmeyi taahhüt ediyorsunuz? Bizde dedik ki, toplumsal olarak o bölgede yaşayan insanlarla birlikte demokratik hakkımızı kullanarak oradaki sorunu duymayanlara, görmeyenlere, işitmeyenlere duyurmak adına milletvekillerimizle birlikte parlamentoda ve kamuoyu önüne çıkarıp iktidarı da muhalefeti de yanımıza alarak vatandaşın sorununun çözülmesi adına bir katkıda bulabilir miyiz dedik. Bir baktık ki milletvekillerimiz parlamentoda muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın Sivil toplum örgütlerinin sorunu haline gelen, imar sorunu olabilir, iş sorunu olabilir, belediyelerde olan danışmalarda soruları dile getirdiler ve sonuçlandı. Nasıl sonuçlandı? Milliyetçi hareket partililer hiçbir şey beklemeden vatandaşın sorununu çözmek için çalışıyor. Bir menfaat gütmediğiniz zaman sorunu çözersiniz. O bölgelerde imarda olsun, tapularda olsun, sorunların çözümlenmesinin sebebi oradaki 18 uygulaması yapılırken yakınlık ve uzaklığa göre taraf belirlenerek, yandaşlık yapılarak sorunların giderilmesi gerçekleşmiyor. Biz taraf olmadığımız için, vatandaşın tarafı olduğumuz için, bir beklenti sahibi olmadığımız için Sultanbeyli’de, Sarıyer’de, Şile’de, Silivri’de çoğu meseleler çözüme kavuştu” dedi.

MUHTARLA SORUNLARI DİLE GETİRDİ

Toplantıda söz alan Fener Mahalle Muhtarı Muharrem Eren ve Sayalar Muhtarı Mustafa Tatar, köy statüsünden mahalleye çevrilen bölgelerde imar sorunu yaşandığını, 2B ve tapı surunun hala devam ettiğini ifade ederek, kaldırılan orman köy statüsünün yeniden geri getirilmesini talep ederek, MHP’li Yöneticilerden bu konuda destek istediler.

EREN; YILLARDIR ELİMİZ KOKLUMUZ BAĞLI

Akşam saat 8 olunca köylerde insan kalmadığını söyleyen Fenerköy Mahalle Muhtarı Muharrem Eren; “ bütün gençlerimiz Silivri’ye gitti. Büyük Şehir yasasıyla Büyükşehire bağlandık, yaklaşık 14 yıldır çivi çakamıyoruz köylerimizde. Çift taraflı zabıta denetimindeyiz. İstanbul’dan helikopter ve uydu görüntüsüyle, Silivri’den zabıtayla denetim yapılıyor. Çatı dahi yapamıyoruz. Silivri’mizde orman köyü kalmadı. Kaymakamlık olarak köylere hizmet getirme birliği mahalle olduğumuz için kapatıldı. Köylere hizmet getirme birliğinin tekrar aktif duruma getirilmesini istiyoruz. Eğer orman köylerimizi tekrar orman köyü statüsüne getirilemezse, en azından orman mahallesi adı altında bir bütçemiz olması gerekiyor. En azında tarım ve hayvancılık yapılabilmesi için ahır ve depo yapımı gibi yerlerde muhtarlarımıza %10 gibi inşaat izni verilmesi ve büyükbaş, küçük baş hayvanlarımız için ahır yapılabilmesinin önü açılmalı. Devlet olarak büyük ve küçük baş hayvan veriyorsun orman köylerine, peki nerde bakacağız hayvanları? İnşaat yapamıyorsun, ahır yapamıyorsun. Burada bir yanlışlık var. En azından 1/1000’lik plan yapılana kadar eski kanuna göre muhtar izniyle bu iş olması lazım. Bakıyoruz yeni uyum yasasına göre orman köylerini çok güçlendiriyorsunuz. Bizim günahımız ne? Aynı yetkiyi bize de verin. Bakıyorsun öbür taraftan inşaatlar yapılıyor ama bizler korkuyoruz devletimizden bir şey yapamıyoruz. Birde bizim muhtarlar olarak özel isteklerimiz var.

MUHTARLARA YETKİ İSTİYORUZ

Silivri Belediye Meclisinde oy kullanma yetkisi olmasını isteyen Eren; “Bizler de ilçe belediye meclisinde oy kullanma yetkimiz olması lazım. Oy kullanma yetkimiz olmadığından dolayı bizim söz hakkımız yok. Ama karnı ağrıyan, başı ağrıyan ya da herhangi bir sıkıntısı olan ilk önce muhtarın kapısını çalıyor. Bir kereye mahsus muhtar arkadaşlarımızın ÖTV’siz araba alma hakkı olsun. Eskiden gelirlerimiz vardı ama o gelirlerimiz kalmadı. Muhtarlık gelirlerimiz devletimiz tarafından karşılansın ve yasaya da işlensin” dedi.

Editör: TE Bilişim