Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın istifasının istendiği ve yerine Metin Külünk'ün getirileceği kulislerde yoğun bir şekilde konuşuluyor.

Metin Külünk, AK Parti'nin kuruluş günlerinden bu yana Silivri'ye çok sık gelen ve Silivri siyatindeki bir çok isimle yakından tanışan bir siyasetçi.

METİN KÜLÜNK KİMDİR?

Metin Külünk16 Aralık 1960 yılında Rize'nin Güneysu ilçeside doğdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı.

Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği, Akıncılar TeşkilatıMilli Selamet Partisi İl Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği; İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı, İstanbul İl SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu.

26. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak meclise giren KülünkKülünk Eğitim ve Kültür Derneği, Tepebaşı Köyü Derneği, Güneysu Derneği, Rize Vakfı, TEK-DER (Teknik Elemanlar Derneği), Mimar ve Mühendisler Grubu, İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği), UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği), İstanbul Tasarım Derneği ve Fenerbahçe Spor Kulübü üyesidir.

Metin Külünk, evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim