AK Parti Silivri Mimarsinan Mahallesi Sorumlusu ve aynı zamanda İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Aksu, İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın Silivri’de yaşayan bir bomba olduğunu söyledi.

Aksu, basına yaptığı açıklamada, yönetimden ve partiden istifa ettiğini ve nedenleri hakkında bilgi verdi

Orhan Aksu; “Karakaş’ın, Kürt kökenli vatandaşları çok fazla aşağıladığını,ve insanları rencide ettiğini söyledi. Aksu, karakaş hakkında, "Söz veriyor ama sözüne sahip çıkmıyor, insanları kandırıyor. Metin Karakaş şuan Silivri’de bir bombadır. Silivri’nin geleceği ile oynayan bir insandır." dedi.

KARAKAŞ DOĞRULARI SÖYLEMİYOR

AK Parti Silivri İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Aksu, AK Parti’den istifasının sebebinin Metin Karakaş’ın verdiği sözleri tutmamasından dolayı olduğunu söyledi. Aksu; “Metin Karakaş ile 4 seneden beri beraber görev yapıyorum, benim Ak Parti’den istifa etmemim sebebi Kürt kökenli vatandaşlarımıza çok fazla aşağılayıcı kelime kullanıyor ve insanları rencide ediyor olmasıdır. Şuan teşkilatta çalışan personel de aldıkları emirleri uyguluyorlar. Kürt vatandaşlar partiye geldiğinde özellikle görüştürülmüyor. Orada çalışan personelin suçu yok, suç yine İlçe Başkanının. İlçe Başkanı onlara talimat veriyor, onlarda o talimatı uygulamak zorunda kalıyor. Özellikle ben buna birkaç sefer şahit oldum. Bizim mahallemizden (Mimar Sinan Mahallesi) gelen yaşlıların, teşkilattaki görevliler başkanlık katına çıkmasına dahi müsaade etmediler. Bu nasıl iştir? Karakaş, yaşayan bir bombadır. Silivri’nin geleceği ile oynayan biridir. Belediye Başkanlığı için hesap yapıyor,  şuan adaylığını açıklasa özellikle Kürt kökenli vatandaşlardan %5 oy alamaz. Silivri genelinde Metin Karakaş’ın alacağı oy ise %10-15’dir. Kendiside zaten Kürt kökenli vatandaşların içine giremiyor. O’nun olduğu yere gitmek istemeyen çok insan var.

İSTİFALARIN DEVAMI GELECEK

Aksu, Metin Karakaş’ın yanlış bir politika izlediğini, kimseye danışmadan, sormadan hareket ettiğini vurguladı. Aynı zamanda Silivri Belediye Başkanlığına aday olarak Karakaş çıkarsa, parti de istifaların olacağını da vurguladı. Aksu; “Metin Karakaş’ın şuan yaptığı politika çok yanlış bir politikadır. Şuanda ben Ak Parti Silivri İlçe Yönetiminden istifamı veriyorum. Ve bunun devamı da gelecek. Bir ay içerisinde en az 10 tane daha arkadaşımız istifa edecek. Metin Karakaş kendi kafasına göre hareket ediyor, buranın ağası da benim, paşası da benim diyor. Ben en son Metin Karakaş ile görüştüğümde söyledim. Bundan sonra devam etmiyorum. Ben burada ayrılıyorum, İlçe yönetiminden de istifa ediyorum, üyelikten de istifa ediyorum” dedim.  Kendi başına hareket ettiği ve hiçbir suretle kimsenin fikrini almadığı için teşkilat rahatsız. Şuanda da zaten İlçe Teşkilatında ana yönetimde olan arkadaşlarımızın %65’i Metin Karakaş’a karşı. Silivri bazında araştırdığımız zaman, Silivri halkının %80’i kendisinin başkan adaylığını istemiyor. Bizim Mimarsinan Mahallesine şuan aday olarak gitse  %10 oy alırsa, ben bu memleketi terk ederim. Herkese söz veriyor, sözüne sahip çıkmıyor. İnsanların kendisine güveni de kalmamıştır.

MAHALLEM KARAKAŞ’I İSTEMİYOR

Aksu, 4 yıldır Karakaş ile birlikte çalıştığını vurguladı. Çalıştığı süre zarfında Karakaş’ın yalanlarına şahit olduğunu söyleyen Aksu; “4 yıldır Metin Karakaş ile birlikteyim, ondan öncede mahalledeydim. 2 yıl Metin Karakaş ile İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım. 2 yıldır İlçe Yönetim Kurulu üyesiyim. Mimarsinan Mahallesinden de sorumluyum.  Mahallemde ise şuanda %98’i Metin Karakaş’ı istemeyen insanlardır. Ben insanları ne kadar ikna etmeye çalışsam da nafile. Bir gün Belediye Başkanı olursa insanları hiç tanımaz. Onun için insanlar Metin Karakaş’a güvenmiyor. Daha önceki seçimlerde Mimarsinan Mahallesinde Ak Partiye %52 oy oranı çıktı. Şuan sadece bizim Mimarsinan Mahallesi değil, Garden Arkası, Yeni Mahalle yani özellikle bizim Kürt kökenli vatandaşlarımızın hiç birisi onun olduğu yerde olmak istemiyor. İsterse çıksın basına açıklama yapsın. Bakalım insanlar kendisine ne kadar destek verir. Bunları kendisi de biliyor ancak halen adaylık koyma peşinde. Kendini kandırmaktan başka bir şey yapmıyor. Yanlışlıkla aday olursa, İlçe Yönetimi diye de bir şey kalmaz. Teşkilattaki hiçbir şeyden haberimiz olmuyor. Yönetimiyle ilgili de sıkıntı var. Yönetiminden söz verdiği birkaç insan var, onlarda bekledikleri için seslerini çıkartmıyorlar.

ANKETLER BELİRLEYECEK

Karakaş’a karşı İl Başkanlığı’nın ve Genel Merkez’in tutumuysa, anket sonuçlarından sonra belli olacak. Çünkü İl bir anket yapacak. İlçe Başkanı geçtiğimiz akşam sahilde 12 bin kişilik iftar yaptı. Onu da bir kaç kişinin sayesinde yaptı, o kalabalık kendisine gelmezdi. Başkan adayı olsun bakalım 12 bin kişi toplayabilecek mi?” şeklinde konuştu.

BELGELERİ GÜRSEL TEKİN'E VERECEĞİM

Orhan Aksu, ayrıca Hürhaber gazetesine yaptığı açıklamada, elinde Metin Karakaş ile ilgili çeşitli bilgi ve belgeler olduğunu iddia ederek bu bilgi ve belgeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e vereceğini söyledi.

MEYDAN GAZETESİ

HÜRHABER GAZETESİ

Editör: TE Bilişim