Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü ziyaretlerine mahalle mahalle, ev ev devam ediyor. Büyükçavuşlu’da kahvehane ziyaretleri gerçekleştiren örgüt üyeleri parti politikaları ve seçim beyannamesi hakkında vatandaşlara bilgi verdi. CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Erhan Bozan, CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Gülizar Emecan ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşma yaptığı programa CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Silivri İlçe Yönetimi, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri katıldı.  

 

Bozan: “Bu köyler nasıl korunacak? Nasıl kalkınacak?”

CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Erhan Bozan gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “İstanbul çok büyük bir kent, mega bir kent ama köyleri de olan bir kent. Ancak bu İstanbul köylerini nasıl koruyacak, nasıl kalkındıracak? Kalkındırırken koruyabilecek mi? En büyük sorun bu! Türkiye bu güne kadar kendi tarımıyla, kendi ürettiği ile övünen bir ülke olarak gözüküyordu. Maalesef son yıllarda özellikle son 10 yıldır yanlış tarım politikaları nedeniyle ot ve saman ithal eden bir ülke konumuna geldik. Biz seçim bildirgemizde çiftçiye mazot 1,5 TL olacak dedik. Bu fiyatla mazotu alan çiftçi otu, samanı ithal etmeyecek ve rekabet yükselecek. CHP bu ülkede iktidar olduğu zaman, halkın iktidarını kurduğu zaman halkın lehine olacak. Çiftçisinin, halkının, tüketicisinin lehine olacak. Bu politikaları hemen uygulamaya başlayacağız. Bundan başta köylülerimiz olmak üzere tüm halkımız faydalanacak ve ülke ekonomisinde büyük bir canlılık olacak.”

 

Emecan: “Demokrasiye ve üretmeye ihtiyacımız var”

Gerçekleşen toplantıda konuşan CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Gülizar Emecan: “CHP sizlerin karşısına güçlü bir parti politikası ile geldi, hükümeti yönetecek olan bu politikaya güveniyor ve gönülden bağlıyız. Bu programın önemli ayaklarından bir tanesi demokrasinin ve hukukun üstünlüğünü sağlamak. Bizim öncelikli konularımızdan biri demokrasi değerlerini yeniden inşa etmek, hukukun üstünlüğünü yeniden inşa etmek, kadın- erkek eşitliğini sağlayıcı çalışmaları en kısa sürede başlatmak. Bu programın ikinci ayağı ise, üretmek üzerine kurulu. Çünkü bizim üretmeye ihtiyacımız var. Ülkemizin üretmeye ihtiyacı var, ülkede 17 milyon işsiz bulunmakta ve Türkiye geneline baktığımızda 1 milyon kişi yatağa aç giriyor. Biz yoksulluğu ortadan kaldıracağız. Çiftçisinin, emeklisinin, işçisinin yaşanabilir bir ülkede yaşamasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Işıklar: “Cumhuriyeti reklam arası sayanlardan bu ülkeyi kurtaracağız”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyükçavuşlu’da yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “12 yıllık yıkıntıdan sonra, cumhuriyet değerlerinin örselenmesinden, reklam arası sayılmasından bu ülkeyi kurtaracağız. 59 İslam devletlerinin sadece bir tanesinde laiklik, cumhuriyet ve demokrasi var. Genç cumhuriyetimizi yok etmeye çalışanlara cevabımızı sandıkta vereceğiz. Biz mahalleleri, kahvehaneleri gezmesek kimsenin seçim olduğundan haberi olmayacak. Bu seçimlere bir bakın, sessizce bir seçim geçirmeye çalışıyorlar. Karanlıkla doğru götürülmek isteniyoruz. Bizleri sindirmeye, baskı altına almaya kalkan bu anlayışa karşı sessiz kalmayacağız. 7 Haziran’da sadece oy atmamız yetmiyor, attığımız oyu sandıktan çıkarmak gibi bir sorumluluğumuz da var. Sandık güvenliği konusunda şüpheler var. Sandığa mutlaka gitmeli ve attığımız oyun sandıktan çıkmasını takip etmeliyiz. Gösterdiğimiz iradeyi sandıktan çıkarmamız gerekiyor.”











 

Editör: TE Bilişim