AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, ilçe gündemini meşgul eden konuları değerlendirdi. Kutlu’nun düzenlemiş olduğu basın toplantısına ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile kadın ve gençlik kolu başkanları de eşlik etti. 

Gündeme ilişkin değerlendirmeleri ana başlıklar halinde sıralayan Kutlu, basının haber alması ve kamuoyunun daha fazla bilgi sahibi olması noktasında siyasi erkelerin zaman zaman bir araya gelmesi gerektiğinin de altını çizerek, diğer siyasi parti ilçe başkanlarına ve belediye başkanına nazaran 9 aylık bir ilçe başkanı olmasına rağmen basın mensuplarıyla 4. Kez bir araya geldiğini ifade etti.


GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELEMEMEK KORKAKLIKTIR!

Diğer siyasi parti ilçe başkanlarının ve belediye başkanının basın mensuplarıyla bir araya gelemediğini de korkaklık olarak değerlendiren Kutlu; “Silivri’de hiçbir Basın Mensubu arkadaşımızı ayırmadan bir araya gelebilen tek siyasi partiyiz. Zaman zaman sizlerle bir araya geliyoruz ve yaptıklarımızı yapamadıklarımızı sizler aracılığıyla kamuoyuna aktarmaya çalışıyoruz.  Keşke bu toplantıları daha sık periyotlar da yapabilsek. Ancak bizlerde AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı olarak gündemiz yoğun ve bundan dolayı da bazen 2 ayda bir araya gelebiliyoruz. Ama bizim dışımızda ne Silivri Belediye Başkanı nede diğer siyasi partiler sanırım bu şekilde basın mensuplarıyla bir araya gelmiyor, gelemiyor. Basın mensuplarıyla bir araya gelememek korkaklıktır, bir araya gelebilmek ise cesarettir” dedi.


DÖKÜMANLARIN VERİLMEMESİ BELEDİYENİN İÇİNDE BULUNDUĞU VAHAMETİ ORTAYA KOYMUŞTUR

2015 Yılı Faaliyet Raporunu Denetleme Komisyonu sürecinde şaibe görülen fatura ve belgelerin kendilerine verilmemesiyle ilgili de açıklama da bulunan Kutlu; “ 2015 Yılı Faaliyet Raporunun okunması sürecinde ve özellikle faliyet roparının denetim sürecinde komisyonda bulunan 2 tane AK Parti Meclis Üyesi arkadaşlarımıza belediye tarafından istedikleri ilgili dokümanların, ilgili belgelerin “siz Danıştay mısınız, siz Sayıştay mısınız” gibi ifadeler kullanılarak verilmemesi, Silivri Belediyesinin içerisinde bulunduğu vahim süreci ortaya koymuştur. Buradan şunu da belirtmek istiyorum ki, bir denetim komisyonu belediyenin gelir ve gider belgesini isteme hakkına sahiptir.  Onun dışında Belediye Başkanının veya kişinin özel harcamalarıyla alakalı hiçbir belge ve evrakı istemeye hakkı yoktur. Ama Denetim Komisyonunda görevli arkadaşlarımızın istediği belge ve dokümanlarda belediyenin gelir ve giderleriyle alakalıdır. Dolayısıyla belediyenin gelir ve gider tablosuyla alakalı her türlü bilgi ve belgeyi isteme hakkına sahibiz” dedi.  


BORÇ BATAĞINDA OLAN AMA BİR KÖFTEYE 200 LİRA BİR TİYATRO BİLETİNE 500 LİRA VEREN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI VAR

2015 hizmet kıtlığı içinde geçtiğini söyleyen Kutlu; “ Yine 2015 yılını hizmet kıtlığı içerisinde bırakmış olduk. Sayın Belediye Başkanı 2009 Yılında ilk seçildiği günden itibaren biz şunu şunu yapaçağız diye hizmet kitapçığı oluşturduğu ve biz şu projeleri yapacağız dediği hiçbir projenin bu zaman diliminde hayata geçmediğine hep birlikte şahit oluyoruz. Bu kadar hizmet kıtlığı, hizmet kısırlığı varken, belediyenin borç yükünün çok hızlı bir şekilde sürekli artması ve artık ödenemeyecek bir boyuta gelmesi bu ilçenin kötü talihinin bir göstergesidir. Çünkü Silivri Belediyesinin 140 Trilyona varan borcu var. Ve bu 140 trilyon borca yakın olarak da Silivri Belediyesinin 155-160 trilyon resmi bir bütçesi var.  Buda şunu ifade ediyor. Gelen para borca gidiyor. Ancak ucu ucuna yetiyor. Sadece bankalara yıllık 8 trilyon borç ödüyor. Bu borcun 3 trilyonu faiz. Ama bu kadar borca rağmen, bir köfteye 200 lira, bir tiyatro biletine 500 lira verecek kadar bol kepçe dağıtan bir belediye yönetimi var” dedi.


IŞIKLAR, KADİR TOPBAŞ’A BENDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYOR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın hizmet yapamamasını bahanelere sığınmak olarak değerlendiren Kutlu; “ Sayın başkanın hiçbir projeyi hayata geçirememesinin arkasında ki o sıkıntıyı maalesef ya Büyükşehir’e ya Merkezi Hükümetimize atmak suretiyle bu işin arkasına bir bahane oluşturarak, o bahanenin arkasına sığınıyor. Ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ile görüşmesinde de de Kadir Başkan’a benden çok teşekkür ediyor. Kadir Başkanı gördüğünde teşekkür edip, Silivri’de ise Büyükşehir bize üvey evlat muamelesi yapıyor, destek çıkmıyor diye siyaset yapıyor. Maalesef Belediye Başkanı bu tutumuyla Bağcıya ayrı, Üzümü yiyene ayrı konuşuyor” dedi.


EREN ERDEM GİBİ ÖRÜMCEK ZİHNİYETLİLER O TİYATRO SALONUNA GELMESİN

Silivri Belediyesi tarafından yapılan ve açılışı gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Tiyatro Salonuyla ilgili Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkür eden Kutlu; “ Belediye 200 kişilik bir tiyatro salonu yaptı. Bu salonun yerinin kamulaştırılması için İller Bankasından 3 trilyon kredi çekildi. Ve bu kredinin çekilmesine bizlerde dahil tüm meclis üyelerimiz onay verdi. Restorasyonu ise hayırsever tarafından yapıldı. Ancak ben buradan şunu ifade etmek istiyorum. Eğer o tiyatro salonunu Eren Erdem tarzında insanlarla dolduracaksa, ki dün Bursa’da yaşanan patlama sonrasında canlı bombayla ilgili yurttaşımızın başı sağolsun gibi ifadesi var. Eğer bu milletin canına, malına kastedenleri savunan insanlar o salonlara gelecekse, ben o salonların örümcek ağlarıyla kalmasını isterim. Böyle örümcek beyinli zihniyetlerin o binaların içinde olmasındansa o salon örümcek ağlarıyla kalsın daha iyi. 


SİLİVRİ’NİN BASIN MENSUPLARINA KÜFÜR EDEN MÜJDAT GEZEN’E 23 BİN 600 LİRA ÖDENDİ

Müjdat Gezen’in tiyatro oyunu için belediyeden ödenen faturaya da değinin Kutlu; “ Maalesef biz Silivri’ye bir Müjdat Gezen’i getirdi. Müjdat Gezen basın mensuplarına aleni küfür etti ve sizleri rencide etti. Ama aynı Müjdat Gezen’e biz 23 bin 600 liralık para ödedik. 1 otobüs yolcu ile tiyatroya gidildi. Bu parayı yolcu hesabına vurduğumuzda bir yolcunun bileti 500 liraya tekabul ediyor” dedi.


TÜRAM PROJESİ GÖZ BOYAMAK İÇİN ÜRETİLEN BİR PROJEDİR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Üniversite söylemleri ve TÜRAM ile ilgili çalışmalarını da değerlendiren Kutlu; “ Üniversiteleri engellediğimizi söylüyor sayın başkan. Ama bizlerin de mecliste onay verdiği üniversiteler tek tek isimleriyle ortada. Yine TÜRAM projesiyle alakalı sayın başkan tuttuğunu oraya getiriyor. Ama o TÜRAM Projesi göz boyama adı altında üretilen bir projedir. Çünkü bizim Sosyal Demokrak Belediye Başkanımız bile TÜRAM’dan değil gidip Yalova’dan alıyor park bahçe ürünlerini. Ama biz buna rağmen tüm bunlara mecliste destek vermeye devam ediyoruz. Ama TÜRAM’ın da batışına şahit olacaksınız. Tıptı Halk Ekmekte olduğu gibi, SİLKEN’te aynı problemler olduğu” dedi.


“DEĞİRMENCİ VE TURAN DÖNEMİNDE KAR EDEN SİLKENT, IŞIKLAR DÖNEMİMİNDE BATTI”

SİLKENT ile ilgili de değerlendirmede bulunan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu; “Selami Değirmenci Başkan 15 yıl bu ilçede Belediye Başkanlığı yaptı. Hüseyin Turan 5 yıl bu ilçede Belediye Başkanlığı yaptı. Her ikisinin de döneminde kar eden ve o karlılığına binayen hizmette üreten  bir SİLKEN varken, maalesef şu anda Silivri Belediyesini paçasından tutup aşağı düşüren bir SİLKENT var karşımızda.  Bu da belediyenin yönetim beceriksizliğinin bir göstergesidir” dedi.


BELEDİYE BAŞKANIMIZIN KUMARLA ANILMASI SON DERECE RAHATSIZ EDİCİ

Silivri Belediye Başkanımızın son 1 buçuk 2 aydır özel hayatıyla ilgili Silivri’de oluşturulan bir kamuoyu algısından da biz ekip olarak son derece rahatsızız diyen Kutlu; “ Belediyenin anonslarına giriliyor, Belediye Başkanına Kumarbaz Özcan ifadeleri kullanılmak suretiyle bir takım yakıştırmalar yapılıyor. Bir dönem kendi ekip arkadaşlarının içinde olan birinin bu olayı paylaşmasıyla bizde bu durumu öğrendik. Bu süreç her ne olursa olsun, bizim muhalefet anlayışımızda bel altı yada istemezuk mantığında bir muhalefet anlayışımız yok. Biz Sayın Belediye Başkanımızın böyle bir sürece düşmesine ekip arkadaşlarımızla birlikte son derece üzgünüz. Belediye başkanını severiz sevmeyiz, siyaseten farklı noktalardayız ama kurumsal bir yapının ve 160 bin nüfusu olan bir ilçenin belediye başkanının isminin anons sisteminde kumarcı Özcan diye ifade edilmesi bizi son derece üzen, son derece rencide eden bir hadisedir. Ben umuyorum ki onu yapan arkadaşımız bir an önce bulunur ve gerekli işlemler yapılır. Çünkü siyasi kimliğimi bir kenara bırakarak Silivri’li bir vatandaş olarak Silivri’mizin ve Silivri Belediye Başkanımızın kamuoyunda kumarla anılması bizleri son derece rahatsız etmiştir. Umuyorum ki Belediye Başkanımız da bu süreçlerin ardından özel hayatıyla alakalı daha titiz davranır” dedi.   


BELEDİYE BAŞKANI ANONSLARLA UĞRAŞIYOR, AK PARTİ HİZMET EDİYOR

Silivri Belediyesi ve Merkezi Hükümet tarafında Silivri’ye yapılan hizmet ve yatırımlarla alakalı da kıyaslama yaparak değerlendirmede bulunan Kutlu; “   Büyükşehir ve Merkezi Hükümet tarafından Silivri’ye bir çok hizmet yapıldı. Doğalgaz hizmeti köy ve mahallelerde dahil tamamlandı. Yine köy yolarlıda da Büyükşehir yetkisinde olan tüm yollar asfaltlandı. Birkaç mahallede halen asfaltlama çalışmaları devam ediyor. O mahallerde deki asfaltlama çalışmaları kısa süre sonra tamamlanmış olacak. Bunun dışında Silivri’ye 3 tane Biyolojik Arıtma Tesisi yapılıyor. Bu tesisler tamamlandığında Silivri’nin denizi de suyu da tertemiz olacak ve gönül rahatlığıyla denize girilebilecek. Biz Silivri AK Parti Teşkilatı olarak bu hizmetlerin takipçisiyiz. Tüm bu hizmetlere baktığımızda Büyükşehir’in Silivri’yi cezalandırmadığı da ortaya çıkıyor. Büyükşehir Silivri’yi cezalandırmıyor, hizmet ediyor. Bizim Silivri Belediye Başkanı anonsları kim yaptı diye uğraşıyor. Belediye başkanı anonslarla uğraşırken AK Parti Silivri’ye hizmet ediyor” dedi. 


S
İLİVRİ’YE 5 TANE YENİ PROJE GELİYOR

Silivri’ye yeni yapılacak olan 5 tane yeni projeninde müjdesini veren kutlu; “ Silivri’ye yakışan bir Emniyet binası yapılacak. Projesi çiziliyor. Kültür Merkezinin yeri Silivri Belediye Başkanımız tarafından değerlendirilemediği için Emniyet binasına tahsis edildi. Bunun yanında, Silivri Stadı yıkılarak, yerine içinde olimpik havuzu ve yönetim binasının da yer alacağı modern bir Spor Tesisi yapılacak.  Yine Silivri Lisesinin binası yıkılarak yerine daha modern bir bina yapılacak. SGK Binasın yeri ve Projesi hazır.  Sosyal Güvenlik Kurumuna yeni bir bina Tapu dairesinin yanında yapılacak.  Ve birde Selimpaşa’ya battı çıktı dedikleri binaların altından dan üzeri yeşil alan olacak şeklinde tünel projesi yapılacak. Ve bu proje ile o bölgede trafik rahat bir nefes almış olacak” dedi.


KADIOĞLU DEĞİL DE KEŞKE BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZ YAPSAYDI

Danamandıra Tabiat Parkının Esenyurt Belediyesine kiralanmasıyla ilgili de konuşan Kutlu; “ Danamandıra Tabiat Parkı’nın Esenyurt Belediyesi tarafından kiralanmasıyla alakalı farklı algılar oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak orası Abant gibi bir yer olacak. Yaklaşık maliyeti de 2-3 trilyonu bulan bir proje. Yıllardır atıl durumda olan bir yer Esenyurt Belediyesinin yapacağı düzenlemeyle Silivri’ye ve Danamandıra’ya artı değer katacak. Tabi bu keşke Bizim Silivri Belediyesi tarafından yapılsaydı. Sonuçta orası yine Silivri’nin Danamandıra’nın yeri. Orayla alakalı köy halkı tarafından herhangi bir olumsuz düşünce yok. Ama birileri farklı algı oluşturma gayreti içerisinde. Aslında buna bizim sevinmemiz lazım. Esenyurt’u rantçılıkla, Kürtçülükle ve garip garip insanlarla eşleştiren bir zihniyetin rahatsızlığı kamuoyuna yansıtılmaya çalışılıdığına şahit oluyoruz. Ama ben hem AK Parti İlçe Başkanı olarak, hem Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak, hem de Silivri’li bir vatandaş olarak Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na böyle bir hizmeti Silivri’ye kazandırdığı için teşekkür ederim. Ben isterdim ki, Necmi Kadıoğlu’ndan önce Özcan Başkanımız düşünseydi. O teşekkürü nasıl Necmi başkana ettiysem Özcan başkana da teşekkür ederdim” dedi. 








Editör: TE Bilişim