Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, meslek gruplarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Yelken Restorant’ta Silivri’de hizmet veren kuaförlerle bir araya gelen Başkan Işıklar’a, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Belediye Meclis Üyesi Adayları da eşlik etti. Toplantıda ekip arkadaşlarını da tanıtan Başkan Işıklar, konuşmasının sonunda kuaförler tarafından ayakta alkışlandı.

 

IŞIKLAR; “BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZIN MERKEZİNDE İNSAN VAR”

Başkan Işıklar yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Silivrimizin emektar, yıllardır mesleğinde başarı ile dükkânını açıp tutup kendi bilgi ve becerisiyle esnaflık yapan yerel girişimcilerimiz, kuaförlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlerle bir arada olmanın aynı bir önemi var. Silivri’de ticaretin ve insan yaşamının güzelleşmesi ve refahla buluşmasını hepimiz arzu ediyoruz. İlçe ne kadar gelişirse, ne kadar değer kazanırsa; esnafın dükkânı o kadar dolacak ve sokağa çıktığında da dükkânında da mutlu olacak. Yaşadığımız her şeyin daha güzel ve daha ileriye gitmesi için insanın mutluluğu, insanın refahı insanın huzuru gereklidir. İşte belediyecilik anlayışımızda merkezimize insanı koymamızın en önemli nedeni de bu. Silivri; kaliteli hizmet sektörleri üreten, adı duyulan, buraya gelmek için özendirilen bir yer haline geldiğinde, yaptığımızın işin değeri de sokakta gezdiğimiz şehrin değeri de artar.

 

“BERBER VE KUAFÖR BAŞKADIR..”

Bu şehirde yaşayan nüfusun % 51’i kadın. Kadınların talep ve beklentilerinin neler olduğunu, neler istediklerini en iyi sizler biliyorsunuz. Bu başka meslekler de çok az yaşanan bir durum. Alışverişe çıktığınızda bu sohbeti yapamazsınız ama berber ve kuaförünüze gittiğinizde dertleşir, iyi yada kötü yaşadıklarınızı paylaşırsınız. Biz büyük bir aileye dönüşmüş bir Silivri hedefledik. İnsanlar huzur içinde, kalabalıklarla, kollektif yaşamı savunsun, birbirini görsün ve meydanlara dökülsün, sokaklarında, geniş caddelerinde gezsin, trafikten çok insana değer verilsin. Belediyecilik artık bu noktaya geldi. Huzur içinde yaşayacağınız bir şehir atmosferi yaratmak, insana verilen en önemli değerdir.

 

“BİZİ YOK SAYAN ANLAYIŞI SİZLERİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

5 yıl sonrasında yeni bir dönemde huzurlarınızdayız. Bu hedefe varmak için ileri gideceğiz. 8 beldesi, 13 köyü, 42 kilometrelik sahiliyle 900 kilometrekare gibi büyük bir alanla yakın bir gelecekte 1,5 milyon nüfusa hazırlanıyoruz. Silivri’yi üniversiteleriyle, teknoloji alanlarıyla, bilişim teknolojileriyle, bilgi teknolojilerinin olduğu, iş aş üreten nitelikli eleman arayan bir çekim merkezi haline getireceğiz. Esnaf kültürünün; ahilikten gelen anlayışın, yardımlaşma anlayışının, küçük ve yerel sermayenin korunarak ülkemizin dışarıya peşkeş çekilmesinin önlemenin en temel özelliği olduğunu biliyoruz. Pazar ruhsatlarının pahalı olduğunu bu nedenle gönül koyduğunu söyledi bir arkadaşımız, çok üzüldüm. Bu konu hakkında bizim hiçbir dahilimiz yok. Pazar günü dükkan açma hakkını bile elinden almaya çalışan bir anlayışın, bizi burada ne kadar yok saymaya çalıştığının da çok güzel bir örneği oldu bu. En masumane kararları bile Ankara’dan alarak bizleri yok sayan bir anlayışa, Büyükçavuşlu’daki bir dükkân ile çarşı merkezini, Şişli’yi aynı düşünen bir anlayışı da, değerlendirmeniz için sizleri takdirine bırakıyorum.”

 

EKİP ARKADAŞLARINI TANITTI DESTEK İSTEDİ

Işıklar konuşmasının sonunda kuaför esnafına Meclis Üyesi Adaylarını tanıttı. Her birine ayrı ayrı söz veren Başkan Işıklar ve meclis üyeleri salondan büyük alkış aldı. Işıklar ve ekibi kuaförler tarafından ayakta alkışlandı.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim