Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz'ın, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer'i eleştirmesinin ardından AK Parti İlçe Başkanı Demiral, yazılı bir açıklama yaparak Koçer'e sahip çıktı.

Demiral'in yazılı açıklaması şu şekilde:

AK Parti İstanbul Bölgemiz Milletvekili Sayın Harun Karaca'nın da katılımıyla AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyelerimiz, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetimimiz ile birlikte geçtiğimiz hafta içerisinde Silivri esnafımıza ziyaretler düzenledik. 

Esnafımızla bir araya gelmek, dertlerini dinlemek ve sorunlarına yerinde çözüm bulmak adına yaptığımız bu çalışma, son derece olumlu geçmiştir. Esnaflarımız istek, şikayet ve taleplerini bizzat bizlere bildirmiş, Milletvekilimiz Sayın Harun Karaca da, TBMM'de gündeme getirilmesi gereken konular ile yakından ilgilenmiştir.
Bu ziyaretler çerçevesinde Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Nuray Koçer de makamında ziyaret edilmiştir. Bu ziyarette de esnaflarımızın sözcüsü Nuray Bey'le yapılan görüşmede 'ilçemiz esnafıyla ilgili' konular değerlendirilmiştir. 
Sayın Koçer, esnafın genel sorunlarıyla ilgili görüşlerini bizlere aktarmıştır. Son derece verimli geçen ziyaretimizden birkaç gün sonra, yerel basında yer alan haberlerde Hükümetimiz, Milletvekilimiz ve Partimiz eleştirilmiştir. 

MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz'ın sözleri birçok soru işaretini, bilgisizliğini ve başarısızlığını da gözler önüne sermiştir. 
Hükümetimiz döneminde ekonominin kötü gittiğini ve halkımızın perişan durumda olduğunu iddia eden Türkyılmaz, geçmişi görmezden gelmenin gafletini yaşamaktadır.

Milletimiz kriz dönemini de, esnafımızın yazar kasalarını kırıp attığını da gördü. Krizlerden hemen sonra 2002 yılında iktidara gelen AK Parti'miz, Türkiye'yi rahatlatmış ve önünü açmıştır. 13 yıllık iktidarlık dönemimizde ekonomik başarımız Uluslararası alanda tescillenmiştir. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında 17'nci sıraya yükselmeyi başaran Ülkemizin hedefleri ortadadır. Bu gerçekleri görmezden gelerek, yerel ölçekte genel eleştirilerle partimize muhalefet etmesi kendisini kötü duruma düşürmektedir. Her defasında yerel iktidarı koruyup kollayan, ama genel iktidara dil uzatan Türkyılmaz'ın, yereldeki muhalefet görevini yapamadığı ortadadır. 

AK Parti Milletvekilimiz Sayın Harun Karaca'yı kastederek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Nuray Koçer'e yönelik 'Vekil karşısında el pençe divan durup, sadaka bekleyen sigortasız dilenci' demesi son derece yakışıksızdır. AK Parti'nin Milletvekili, bu Milletin Vekilidir. Bizim Milletvekillerimizin karşısında kimse el pençe durmadı, duramaz. Böyle bir anlayışı hiçbir zaman kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Bu yakıştırmanın mimarının, kimlerin karşısında el pençe divan durduğu Silivri kamuoyu tarafından bilinmektedir. 


Genel Seçimlerde partisinin yüzde 10-11 bandında olan, Yerel Seçimde yüzde 3 ’e kadar düşen oyları ve 6 yıl boyunca Silivri Belediyesini, Silivri Belediye Başkanını eleştirmeyen bir kişinin kalkıp ta Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Milletvekili ziyaretini saygı ve sevgi çerçevesinde karşılayarak, sorunları ve problemleri ileterek yaptığı çözüm toplantısı için bu yorumları yapan Sayın Türkyılmaz’ın geçmişe dönüp bir bakması lazım, yerel iktidarın hatalarını görmezden gelerek sesini çıkartmayan ve muhalefet edemeyen kendisidir ve konuşmaları çok manidardır. Küçük hesapları nedeniyle MHP gibi köklü bir partinin onurunu ve gururunu düşürmektedir. 

İlçe esnafımızın kepenk kapattığını iddia eden MHP İlçe Başkanı, bu zamana kadar neden bir proje üretmemiştir? Esnafın kalkınmasına yönelik neden bir çalışma yapmamıştır? İşte bunlar da ayrı bir muammadır. Yerelde yaşayıp, yerelde muhalefet görevini yerine getirmesi gereken Sayın Türkyılmaz, algı yönetimini algılayamamış görünüyor.

Silivri halkı kimin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir.

Saygılarımla

Dilek DEMİRAL
AK Parti Silivri İlçe Başkanı

 

Editör: TE Bilişim