Erken seçim olasılığı ile ilgili senaryolar siyaset sahnesinde konuşulurken Silivrili siyasetçiler de seçim ihtimaline karşılık pozisyon almaya başladı.

Hakkında çok sayıda yolsuzluk, rüşvet, FETÖ/PYD’ye yardım ve yataklık gibi soruşturma dosyaları bulunan Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da dokunulmazlık kazanabilmek için milletvekili olabilmeyi amaçladığı kulislerde konuşuluyor.

Siyasi kulislerde konuşulan iddiaya göre; CHP’de seçilebilecek sıradan milletvekili adayı gösterilmeyeceğini düşünen IşıklarİYİ Parti’den aday olmak için el altından çalışma yapıyor.

Belediye başkanlığı döneminde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le yakın diyalogları bulunan Işıklar, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek’le de eski iş ortağı olmaları dolayısıyla yine yakın bir diyaloğa sahip.

İLÇE DİVANI IŞIKLAR’A GÖRE Mİ DİZAYN EDİLDİ?

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı A. Refik Bek, geçtiğimiz günlerde partinin ilçe başkan yardımcılıklarında değişiklik yaptı. İYİ Partili bazı kaynaklar, kongreden sonra ikinci kez gerçekleşen bu değişikliğin yasal olmadığını ve parti yönetiminin Bek tarafından Işıklar’ın adaylığına göre dizayn edilmeye çalışıldığını iddia ediyor.

İYİ PARTİ TABANINDAN TEPKİ VAR

Özcan Işıklar'ın adının İYİ Parti'nin Silivri kulislerinde sıklıkla dillendirilmeye başlandığı ve parti tabanının bu adaylığa sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim