Işıklar listesinde olan 39 aday adayının ismini verdi ve ‘Benimle çalışmak istemediklerine dair ilçeye dilekçe veren kişiler hariç; bütün aday adaylarını listeme davet ettim. Örgütüm kimi uygun bulursa başımın tacıdır’ dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar 2 Şubat Pazar günü yapılacak eğilim yoklamasında örgüt üyelerine sunacağı meclis üyesi aday adayı listesini Gerçek Gazetesi Silivri Temsilcisi Müge Cesur’a açıkladı. Silivri CHP İlçe Başkanlığı’nın elinde şuan 68 kişilik ‘resmi’ belediye meclis üyesi aday adayı listesi bulunuyor. Işıklar bu listeden ‘kendisiyle çalışmak istemediklerini beyan eden aday adayları hariç’ 39 kişinin ismini kendi listesi olarak örgütüne sunacağını ifade etti. Anahtar listesini ilk kez Gerçek Gazetesi’yle paylaşan Işıklar, liste yapamadığına dair söylentileri ise kesin bir dille yalanladı.

Liste yapamadım değil; sorumlu davrandım

Işıklar konuyla ilgili verdiği özel açıklamada ‘Kamuoyunda listemin olmadığına, liste oluşturamadığıma dair bazı söylentiler var. Ne yazık ki parti içerisinden bazı arkadaşlar dillendiriyor bunu. Tam tersi, ben sorumlu davranıyorum. Çünkü hem belediye başkanı, hem de belediye başkan aday adayıyım. Şuan mevcut meclis üyelerimizden 14’ü yeniden aday. Şimdi liste diyor ki 7’den az 14’den fazla bir liste yapamazsınız. Ben normal olarak bir liste yapmaya kalksam ve 5 sene çalıştığım bütün meclis üyelerini yazsam bu mümkün değil. Liste karşılığını bulmaz’ dedi.

Benimle çalışmak istemeyenleri listeme almadım

Işıklar, kendisi ile çalışmak istemeyen meclis üyesi aday adaylarını listeye almadığını ve geri kalan isimlerin hepsini kendi listesine yazarak farklı bir yol izlediğini ifade etti ve ‘‘Ben Özcan Işıklar ile çalışmam. Falanca kişi aday olursa çalışırım. Ben filanca kişinin adayıyım’ diyen kişileri eledim. Bu kişiler zaten partiye de söylediğim şekilde dilekçe vermişler. Aday olmam halinde çalışmayacakları beyan etmişler. Bu kişiler hariç; kalan 39 meclis üyesi aday adayı arkadaşlarımızın hepsini davet ederek listeme aldım. 2 aday adayı daha var. Onların da müracaatları onaylandıktan sonra bu sayı 41’e çıkacak. Şimdilik 39 aday adayımızı alfabetik sıraya göre dizdik. Sizlere de açıkladığım gibi benim listem budur. Üyelerimiz listeden kimi uygun, kimi layık görürse ben onlarla çalışacağım. Örgüt hangi isimleri verirse başımın tacıdır’

Yaş, cinsiyet, meslek, bölge dağılımı ve STK talepleri

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, aday gösterilmesi durumunda yeni oluşacak meclis listesinde dikkate alacağı kıstasları da Gerçek Gazetesi okurlarıyla paylaştı. Işıklar, listeyi yaparken  5 ana maddeyi dikkate alacaklarını ifade etti ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Takdir edersiniz ki ön seçim olduğu için hareket etme imkanımız da fazla kalmadı. Fakat örgütün sesine kulak verildiği için de şikâyet etme lüksümüz yok. 8 meclis üyesi parti kanadıyla gelecek. Geri kalan isimler için de öncelikle yaş dengesi yapmayı düşünüyoruz. Gençlere de öncelik tanımamız gerekli. İkincisi ise cinsiyet. Silivri’de 35 mahallemiz var. Listede bölgelere göre dağılımı da göz önünde bulundurmamız gerekli. Ve tabiî ki meslekler. Sanayici, mimar, mühendis gibi mesleklere göre bir dağılım söz konusu olacak. Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarımızı da es geçemeyiz. Mesela esnaf odamızın, şoförler odamızın ya da mali müşavirler odası gibi meslek odalarının taleplerini de dikkate alacağız. Bütün bu saydığım kriterler doğrultusunda da listemizin temsil oranını sağlamaya gayret göstereceğiz.’

GERÇEK GAZETESİ

ÖZEL HABER: Müge CESUR

 


 

Editör: TE Bilişim