Silivri Belediye Başkanı, CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar adaylığının belirlenmesinin ardından dün sabah basınla kahvaltıda bir araya geldi. Horoz Hüseyin Balık Lokantası’nda gerçekleşen toplantıya CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Başkan Yardımcıları Emine Tarin, Elif Bilici ve Mehmet Has, CHP'li Belediye meclis üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Anıl Onur, Kadın Kolları Başkanı Nazan Kaçar ve ilçe yöneticileri katıldı.

TUĞLU: Adayımıza başarılar diliyoruz

Toplantıda ilk konuşmayı İlçe Başkanı Mümin Tuğlu yaptı. Tuğlu ilk olarak ‘Belediye Başkan Adayımız Özcan Işıklar olmuştur’ diyerek kendisine bir kez de basının önünde çıktığı yolda başarılar diledi.

"Birlik için çaba göstereceğim"

Tuğlu konuşmasının devamında yapılan eğilim yoklamasını da değerlendirdi ve aday adayla da görüşerek birlik ve beraberlik teklifi yapacağını söyledi.

IŞIKLAR: Eğilim yoklaması dezenforme ediliyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, adaylığının kesinleştiğini Cuma günü öğrendiğini belirterek; meclis üyeleriyle ilgili yapılan eğilim yoklaması için şunları söyledi:
Bakın eğilim yoklamasından 9-0’lık değil 9-5’lik bir sonuç çıktı. Bunu Genel Başkan Yardımcımız Umut Oran’la görüştüm. Kendisi ‘Beklediğimiz tablo da buydu. 14’de 14 çıksaydı bu defa Belediyenin örgütte baskısı var, partiyi ele geçirdi diye düşünürdük’ dedi. Aynen bunu söyledi.

"Basına önemli görev düşüyor"

Işıklar, seçim atmosferinde basın mensuplarına da çok fazla görev düştüğünü söyleyerek ‘Silivri’de günübirlik sorunları biliyor ve 30 yıl sonrası için hedefler hazırlıyoruz. Ana fikrimiz yine insan olacak. Siz basın mensupları da seçimde karalamaların olmaması için birer baskı unsuru olacaksınız. Kampanyalar umut vermeli. Siyaset umut verme işidir. İnsanlar oy kullanırken cebine,kalbine ve aklına göre oy kullanacak. Ahlaksızca bir atmosfer olacaksa hiç olmasın. Siz basın mensuplarının bu konuda duyarlılık göstereceğine inancım tam. Bizler gökteki yıldızları vaat etmiyoruz.’ dedi.

Tahir Sert'i ti'ye aldı...

Işıklar, AK Parti Silivri Adayı Tahir Sert ile ilgili olarak çeşitli espriler yaptı.
Sert'in Silivri'de oturmadığına dikkat çeken Işıklar, AK Parti adayı hakkında "Ataköy kontu" tanımlaması yaptı.
Işıklar, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, adayların tanıtım toplantısında Sert’in kulağına eğilip: Silivri’yi almadan gelme’ demiş ya; yok öyle bir şey. ‘Daha evi Silivri’ye taşımadın mı?’ diye sormuş." dedi.

"Çanta'ya gittik asfalt bulamadık"

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri Adayı Tahir Sert’in ‘Vah zavallı kardeşim, sen daha bizim Çanta’ya döktüğümüz asfaltı onaramamışsın’ sözlerine ise kendine has üslubuyla yanıt verdi. Işıklar ‘Asfalt bulamadık ki yamasını yapalım! Belediye başkanı olduğumuz gün asfaltçı faturasıyla birlikte parasını almak için geldi. Çanta’ya gidip baktık ama asfaltı bulamadık. Bunu en iyi bilenlerden biri de Yılmaz Kandemir’dir. O dönem mali işlerden sorumlu başkan yardımcısıydı. Asfaltı bulsaydık yamasını yapardık. Kantinden bozma belediye binası teslim aldım. Benim ağzımı açtırmasın;15 yılda yaptıklarını 2 ayda karşısına dökerim ve onu üzerim." dedi.

"Hüseyin Şahin'i affedebilirim"

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gerçek Gazetesinde yayımlanan bir röportajı sakladığını hatırlattı ve Aday Adayı Hüseyin Şahin’den bahsederek’ O gazeteyi hala saklıyorum. Haberi Müge Cesur kardeşimiz yapmıştı; Ali Bey’de manşete taşımış. ‘Bir kişi hariç herkesle çalışırım’ demişti. Şimdi ondan özür bekliyorum. Diğer tüm aday adayları ile çalışırım. Biz büyük bir aileyiz. Bakın bir Müslüman’ın Müslüman’a kızgınlığı çal üstündeki tülbendin kuruması kadardır. CHP büyük bir ailedir. Omuz omuza vereceğiz.’ dedi.

 

Editör: TE Bilişim