Mehmet Mert ile Yerel Gündem programı Kanal 7/24 televizyonunda ekranlara 'Merhaba' dedi. 18 Aralık Çarşamba akşamı yayınlanan ilk programın canlı yayın konukları Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Halil Semih Eryıldız oldu.

Bir dönem daha yeter

Kanal 7/24 ekranlarında Mehmet Mert'in sorularını yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, hayalindeki Silivri için bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediğini ifade ederek, 'ilk dönemimde projelerimin bir çoğunu hayata geçirdim. ancak yapacaklarımın tamamını Silivri halkına göstermem için bir dönem daha başkanlık istiyorum. Hayalimdeki Silivri için 5 yıl daha görev almam yeterli olacak. ve buradan söz veriyorum ki 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağım. Çünkü aday olursam vatandaş bana 'Silivri'yi istenilen konuma getirmek için 10 yıl yetmiyor mu?' diye sorar. Bence de 10 yıl yeterli bir süre.' dedi.

%52 ile %55 arası oy alırım

Silivri'de yapılan anketlerde açık ara önde olduğunu savunan Işıklar, 'Rakip parti yaptığı anketleri açıklayamıyor. Çünkü onların anketlerinde de birinci çıkıyorum. İkinci çıktığım hiç bir anket görmedim, duymadım. Her ne kadar anketlerde %48 gibi bir oranla birinci olsam da ben seçimde %52 ile %55 arası bekliyorum.' ifadelerini kullandı.

Silivri-Yenibosna hattı pahalı ama..

Canlı yayına telefonla bağlanan bir vatandaşın Silivri-Yenibosna otobüs hattının ücret tarifesinden dert yanmasını yanıtlayan Özcan Işıklar, 'Biliyorsunuz ki otobüsler Büyükşehir'in himayesinde. Bu konuda biz bir şey yapamıyoruz. Evet ücret tarifesi bence de pahalı anacak bu konuda hat sahipleri de mağdur durumda. Otobüslerde bulunan akpil makinesiyle ödenen yolcu ücretinden büyükşehir tarafından bir çok kesinti yapılıyor. Hat sahiplerinin eline geçen para ise günü kurtarıyor' dedi.

Editör: TE Bilişim