Silivri Belediye Başkanı ve CHP belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, 11 Mat 2014 Cumartesi akşamı yedi köyü (mahalleyi) birden arka arkaya ziyaret ederek konuşma yaptı.

Beraberinde partililerle birlikte Bekirli, Kurfallı, Büyüksinekli, Küçüksinekli, Büyükkılıçlı, Küçükkılıçlı ve Alipaşa köylerine (mahallelerine) giden Işıklar, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Ziyaretlerin ilk durağı olan Bekirli'de Muhtar Sabri Özer'in haricinde Akören Muhtarı Mustafa Gül de Işıklar'ın konuşmasını izleyenler arasındaydı.

 

TUĞLU; “SİZLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ilk olarak söz alarak şunları söyledi; “Bu akşam Sizlerle çay içip sohbet edelim istedik. Ülkemizin içinde bulunduğu durum malum. Bu bir genel seçim değil ancak, bu yerel seçimler önümüzdeki genel seçimin anahtarı olacak. Sizlerin desteğini bekliyoruz.”

 

IŞIKLAR; “ÜLKE ELDEN GİDİYORKEN YOLU, SAĞLIK OCAĞINI MI KONUŞACAĞIZ?”

Bekirli Muhtarı ile uyum içinde çalıştığını ifade ederek hizmetleri için teşekkür eden Başkan Işıklar, şunları söyledi; “Başkan Işıklar Bekirli’de yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Köylerimizin yalnızlaştırıldığını, terk edildiğini, iç göçe zorlandığını biliyoruz. Yaklaşan yerel seçimi genel seçim havasına sokan kim? Ülke gündemi nedir? Ortada dolaşan tapeler, yolsuzluklar varken ne konuşacağız? Ben de köylerimizde yaptıklarımı anlatmak, kalkınma modeli olarak tarıma öncelik verilmesi gerektiğini paylaşmak, ileriye dönük projelerimi anlatmak isterim. Ancak ülke gündemi bu değil. Yol yapılır, sağlık ocağı yapılır, tüm sorunlar çözülür ama daha önemli bir sorunumuz var! Bu devletin temel değerlerini yok etmeye, çökertmeyen çalışanlar var. İşte 30 Mart’ta bu sorunu bitireceğiz. Bu toprakları bölmek isteyenlere ülkemizi peşkeş çektirmeyeceğiz, bu anlayışı yok edeceğiz”

 

“2028’DE RAYLI SİSTEM GELECEKMİŞ! İNSANLARLA ALAY EDİYORLAR!”

Benim 5 yıldır neler yaptığımı Silivri gördü. Biz, yarınları çocuklarımıza nasıl bırakacağız diye düşünerek belediyecilik yaptık. En büyük zenginliğimiz olan topraklarımızı, Ağaoğullarına, Dişlilere peşkeş çekmeyi belediyecilik sanıyorlar. İnsanların aklıyla alay ediyorlar, 2028’de raylı sistem gelecekmiş! Sana ne raylı sistemden, 2028’den sen 5 yılda ne yapacaksın onu söyle..Bir okul binası yapıyorlar açılışına getirmedikleri bakan kalmıyor. Vergisini almıyor musun? Bacadan çıkan dumandan vergi alıyorlar. Tabi ki yapacaksın! Okul yapmayı hizmet diye anlatıyorlar. Kendi çevresini zenginleştiren, evdeki parayı bitiremeyen bu zihniyetin hesabını 30 Martta vereceğiz. Bu bir genel seçim değil ama genel seçim öncesi bir milat olacak.

 

“BELEDİYEYİ UMUT KAPISI HALİNE GETİRDİK”

Silivri’nin çekim merkezi, üniversite ve teknoloji merkezi olması konusunda çok önemli çalışmalar yaptık, çok daha ileri taşıyacağız. Biz belediyeyi rant kapısı olmaktan çıkartarak, umut kapısı haline getirdik. 30 Mart’ın önemi çok büyük, önce bu rejim sorununu aşacağız. Oylarımızı bir yere toplayacağız. Biz bu toprakların kiracısı değil, ev sahibiyiz diyeceğiz. Bu memlekette yapanın yanına kar kalamaz. O toplama kamplarına kendileri ve çevrelerinin girdiğini göreceksiniz. Oğlu ifadeye çağırıldı diye 300 polisi darmadağın etsinler sonra biz buraya gelip sağlık ocağını ne renge boyayacağımızı mı anlatalım? Silivri’de ortaya koyduğumuz belediyecilik anlayışını saatlerce anlatırım ama biz 30 Martta bir ders vereceğiz. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için bir arada toplanmalıyız” dedi.

Konuşmanın ardından Muhtar Sabri Özer, 5 yıllık görev süresi içerisinde Bekirli'ye yaptığı hizmetlerden dolayı Özcan Işıklar'a teşekkür ederek plaket verdi.

Işıklar, daha sonra hiç ara vermeden Kurfallı, Büyüksinekli, Küçüksinekli, Büyükkılıçlı, Küçükkılıçlı ve Alipaşa köylerine (mahallelerine) giderek vatandaşlara hitap etti.

 

CHP MÜZİK ÇALMADI

CHP konvoyunda, Gezi eylemleri direnişçisi 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümü sebebiyle seçim müziği çalınmadı.

Konvoyun Alipaşa'ya girişi sırasında Işıklar'ı karşılamak isteyen vatandaşlar davul ve zurna ekibi ile birlikte marşlar çalmaya başladı. Bir süre sonra CHP yöneticilerinin müdahalesi ile müzik susturuldu.

 

Editör: TE Bilişim