Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, bu sabah Uyumkent Sitesi sakinleriyle biraraya geldi. Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri ve yeni dönem Meclis Üyesi aday adaylarının eşlik ettiği Özcan Işıklar buradaki konuşmasında,” Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da merkezine insanı koyan belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Ben Uyumkent’li vatandaşlarımın elini vicdanına koyarak oyunu kullanacağından eminim. Bugüne kadar bize destek olanları pişman etmedik ve yine desteğinizi bekliyoruz” dedi.  

IŞIKLAR: SİTELER BİZİM İŞİMİZİ RAHATLATIYOR

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Uyumkent Sitesi sakinleriyle buluştuğu sabah toplantısındaki konuşmasında şunları kaydetti: “ Sitelerin kendi yönetimlerinin olması, birçok sorunu kendi imkânlarıyla çözebilmeleri yerel yönetim olarak elbette bizleri rahatlatıyor. Tabi bazı bize yansıyan ve bizim sorumluluğumuz kapsamında şikâyetlere bağlı sıkıntılar yaşanabiliyor. Ama bunlarda öyle çözülemeyecek türden sıkıntılar değil. Kapalı çıkmalarla ilgili yaşanan ufak tefek sıkıntıları da burada plan notlarıyla çözdük. Kıyı kenar kanunuyla ilgili de arada yaşanan sıkıntılar oluyor ama burası için öyle çok önemli bir sorun görünmüyor.

“BUNLARIN İMAMI BELLİ”

Biz bugün yerel seçimler için aranızdayız. Bu yerel bir seçim olsa bile, bizim temsil ettiğimiz değerlerimiz var. Halkı birbirine düşüren, ayrıştıran, düşman kılan genel yönetim anlayışını da yerelden sorgulamaya başlayacağız. İmam ne derse cemaat onu yapar. Bunların imamı belli, cemaatinin buradakiler olduğunu göreceğiz, bileceğiz ve ona göre hareket edeceğiz. Birileri gelip ‘ben buranın çocuğuyum’ diye oy istiyor. Peki, bu ülkenin değerleriyle oynanıyor, buna ne diyorsun peki? Yok, ben karışmam, benim adım falanca! Böyle bir şey olamaz. Partisinden utanmayan adaylar olacak. Ben utanmıyorum, CHP’liyim.

“ÖRT BAS EDİLMEK İSTENEN BÜYÜK BİR YOLSUZLUK VAR ORTADA”

Bugün yapılan yolsuzluğun boyutu Türkiye tarihinde görülmemiş bir rakam. Kişi başı düşen gayrisafi milli hasılanın bir yıllığına yakın. Bu da buz dağının görünen kısmı. Aşağılara doğru indikçe ne boyutta olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Ve yaşananlara, gelişmelere baktığımda bu yolsuzluğun aslında çok daha büyük boyutlarda olduğunu görüyorum. Bunları yapan da mevcut iktidar. Gözü tamamen kararmış, bu ülkenin polisine, hâkimine, adalet sistemine baskı yaparak bu düzeni sürdürmek isteyen de yine aynı iktidar.

“CUMHURBAŞKANI GİDİP ONLARA SÖYLESİN…”

Şimdi de bu anlayışın, bu iktidarın yerel yönetim anlayışına bakalım. İstanbul güzel bir örnektir. Yağmalanmadık yeri kalmamış, rezidans ve AVM’lerle doldurulmuştur. Cumhurbaşkanı bile “Roma’ya gittin hiç AVM, hiç rezidans yok burada” diyor. Bunu gidip onlara söylesin, İstanbul Roma’dan daha eski bir şehir. Bizde de AVM’den rezidanstan geçilmiyor.

“GENEL VE YERELİ AYRI TUTAMAYIZ”

Şimdi bir transfer çıkarmışlar, sahilleri 100 metre boşaltacaklarmış. Peki, nereye gidecek bu insanlar? Yani kısacası Ataköy’de oturana Zeytinburnu’nda yer verecek, sahilleri boşaltacak. Ya sonra ne olacak? Eğer yeşil alan olarak kamulaştırılır ve 5 yıl içinde amacı dışında kullanılırsa eski sahibine geri dönüyordu. Şimdi o kanunu da değiştirdiler. Öyle bir zorunluluk ortadan kalktı. Artık buraları kamulaştırıp 3 yıl sonra başka bir amaçla kullanabiliyor. Yağmalama anlayışının geldiği son noktadayız. İşte bu nedenle genel ve yereli ayrı tutamayız. Tüm bu yanlışların karşısına yerelden başlayan bir anlayışla hareket ederek gitmek durumundayız.

“TELEFON OPERATÖRÜ MÜSÜN SEN?”

Silivri her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Artık öyle popülist yaklaşımlarla, taşra anlayışıyla yönetilebilmesi mümkün değil. Her telefon açana cevap verebilmekte mümkün değil. Çıkıyor ‘Bir telefonla bana ulaşabileceksiniz’ diyor. Telefon operatörü müsün arkadaş? Bu anlayış artık bitti. Vatandaş kişiye değil kuruma ulaşacak, derdini anlatacak. Birimler bir orkestra, Belediye Başkanı da bunun yöneticisi olacak. Ve o orkestradan farklı sesler çıkmayacak. Orkestranın çaldığı tek şarkı barış ve huzur olacak.

“İSTANBUL’DAN GELDİLER İSTANBUL’DAN GİDECEKLER”

Şimdilerde ‘İBB bizde, Silivri’de aynı partiden olsun’ anlayışıyla insanları etkilemeye çalışıyorlar. Yok öyle bir şey. Kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki, İstanbul’dan geldiler İstanbul’dan gidecekler. 30 Mart’ta bir kırılma yaşanacak ve sonrasında da büyük bir olasılıkla bu Ayakkabı Kutusu Partisi olmayacak.

“VİCDANINIZA KULAK VERECEĞİNİZDEN EMİNİM”

Biz Silivri’de 8 belediyeyi teslim aldık. Buranın ağlama yeri olmadığını bilerek göreve talip olduk. Tüm bu olumsuzluklara karşın borcu sabit tutup bütçemizi 3 katına çıkarttık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da merkezine insanı koyan belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Ben Uyumkent’li vatandaşlarımın elini vicdanına koyarak oyunu kullanacağından eminim. Bugüne kadar bize destek olanları pişman etmedik ve yine desteğinizi bekliyoruz.

IŞIKLAR, VATANDAŞLARIN SORULARINI YANITLADI

Uyumkent Sitesi sakinleriyle biraraya gelen CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, toplantının sonunda vatandaşların sorularını yanıtladı. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim