Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle organize edilen kutlama programı Mega Saray Düğün Tesisleri’nde gerçekleşti. CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ve meclis üyelerinin de hazır bulunduğu kutlama programında yoğun katılım nedeniyle izdiham yaşanırken, coşku en üst seviyeye ulaştı. CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar da salondaki coşkulu kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında, “Biz cumhuriyetin sesiyiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün sesiyiz. Ve O’nun sesi olmaya da devam edeceği. Yeter artık! Biz soyulmak, ezilmek, ötekileştirilmek istemiyoruz. Karışma bizim yaşantımıza. Karışma bizim bayrağımıza, yıldızımıza” dedi.

 

IŞIKLAR: BU KARALIK ZİHNİYETE 30 MART’TA DUR DİYECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mega Saray Düğün Tesisleri’nde gerçekleşen programdaki konuşmasında, “30 Mart’ta bize ne olacağını soranlara en güzel cevap işte buradaki bu coşkudur. Kadınlar Cumhuriyete, Silivri’ye, İstanbul’a sahip çıkıyorlar. Çocuğuyla nefes alıp veren, onu okutan, askere gönderen, sevinciyle mutlu olan, acısıyla kahrolan annelerimiz, yani siz kadınlar… Ne acıdır ki bugün gelinen noktada gelin görün ki, kadını ikinci sınıf vatandaş yapan, çağdışı olmaya zorlayan, yaşama şartlarını her geçen gün kötüleştiren, fakirleştiren, yoksullaştıran ve üstüne üstlük soygunlarla, yolsuzluklarla bu ülkeyi karanlıklara götürmek isteyen anlayışa sizlerle birlikte 30 Mart’ta dur diyeceğiz” dedi.

 

“HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE YAŞAYACAĞIZ BU MEMLEKETTE”

Işıklar, Cumhuriyet’in kadınların ellerinde yükseleceğine vurgu yaptığı konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Siz kadınlarımızın ana sıcaklığı, şefkati Silivri’ye de, İstanbul’a da, Türkiye’ye de yeter. Ve hala yaşanan tüm bu yolsuzlukları, ülkeyi götürmek istedikleri karanlıkları, hırsızlıkları inkâra kalkanlara 30 Mart’ta çok net bir cevap vereceğiz. Çağdaş yaşayan, meydanlarda kardeşçe birlikte olan bir Silivri istiyoruz. Bizi kimse birbirimize düşüremeyecek. Ne giydiğine, nasıl yaşadığına, kimliğine, siyasi görüşüne bakmadan büyük bir aile gibi huzur ve güven içinde yaşayacağız bu memlekette.

 

“İLK ÖNCE KADINI ÖTEKİLEŞTİRMEYLE BAŞLADILAR”

Kadını ötekileştiren, evine kapatan, işten, aştan, yönetimden uzak tutmaya çalışan, bizi fakirleştiren, bu memleketi karanlık coğrafyaların içine atmak isteyen anlayış işe ilk önce kadından başladı. Ama biz kadına ne giyerse giysin, nasıl yaşarsa yaşasın hep bir ana olarak baktık. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) ‘Cennet ananların ayaklarının altındadır’ sözüne layık olduk. O’nun bu sözünü her zaman canlı tuttuk.

 

“KARIŞMA BİZİM YAŞANTIMIZA”

90 yıllık Cumhuriyet’in kazanımlarından sadece bir tanesi için canını kanını veren o Ortadoğu coğrafyasına bir sormak lazım, ‘ Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınına hayran mı değil mi?’ Onlar bu cumhuriyetin kuruluşunda sırtında mermi taşıyarak, askerine erzak taşıyarak bu memleketi kurdular. Ve bu memleket kurulduğu gün, bugün içinde bulunduğundan daha zor bir durumda değildi. O gün de yüreği vatan sevgisiyle dolu analar vardı. Bugün de sizler varsınız. Bu nedenle yavrularınızı, gurur duyacağınız çağdaş, modern bir Silivri’de, bir İstanbul’da yaşatmak istiyoruz. Çünkü biz cumhuriyetin sesiyiz. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün sesiyiz. Ve O’nun sesi olmaya da devam edeceği. Yeter artık! Biz soyulmak, ezilmek, ötekileştirilmek istemiyoruz. Karışma bizim yaşantımıza. Karışma bizim bayrağımıza diyoruz.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim