(Haber-Analiz: Cem Güner) 

Muharrem İnce’nin CHP’den istifa ederek yeni bir parti kuracağı şeklindeki söylentiler Ankara kulislerinde yoğunlaşırken; Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de bugünkü köşesinde "İnce’nin 15 Eylül’de parti kuracağını" iddia etti.

IŞIKLAR NE YAPACAK?

Muharrem İnce’nin dünürü olan Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar bir süreden bu yana CHP içerisinde beklentilerine karşılık bulamıyor.

Seçimi kaybettikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev almak isteyen Işıklar, araya soktuğu bütün ricacılara rağmen İmamoğlu’ndan her seferinde red cevabı aldı. 

Rotayı kurultaya çevren Işıklar parti meclisine girmek istedi ancak bu beklentisi de gerçekleşmedi.

Bu şartlar altında CHP çatısı altında kendisi için bir siyasi ikbal göremeyen Işıklar’ın da yine geçmişte olduğu gibi dünürü İnce ile birlikte hareket etme ihtimali bulunuyor.

ARALARI AÇIK OLABİLİR Mİ?

Diğer taraftan Özcan Işıklar ile Muharrem İnce’nin arasının bir aile meselesinden dolayı açık olduğu ve görüşmedikleri iddiası da Silivri kulislerinde konuşuluyor.

Bütün bu gelişmeler ışığında Özcan Işıklar’ın, CHP’den ayrılarak İnce’nin kuracağı partiye katılıp katılmayacağı önümüzdeki haftalarda belirginleşecek.

İŞTE YALÇIN BAYER’İN BUGÜNKÜ YAZISI

CHP’den cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kurultaydaki gelişmelerden sonra arkadaşlarıyla bir durum değerlendirmesi yaptığı, bunun sonucunda ‘esasCHP ilkelerine bağlı bir parti kurulması kararı aldıkları öğrenildi. İnce’ye yakın bir isim ‘partinin kuruluşunun 15 Eylül’de açıklanacağını’ söyledi. Partinin kuruluşunun Hakkâri’de ilan edileceği de bir başka bilgi olarak belirtiliyor.

CHP’den ‘dışlanmış, küstürülmüş, tepkili’ bazı isimlerin parti kuruluşunda yer alacağı belirtilirken, geçmişte İnce’nin yanında yer alan bazı isimlerin de İnce ile hareket edeceği açık açık ifade ediliyor.

Nasıl bir parti” sorusuna şu cevap verildi: “Atatürkçü, laik, ortanın solu, milli değerlere bağlı bir parti... CHP’nin yapamadıklarını yapacak bir parti... Üç-beş oy için kendi ideolojisinden ödün vermeyen Atatürkçü bir parti...

Halkın talebi konusunda bir çalışma var mı? “Halktan bir talep gelmeseydi, böyle bir çalışma yapılmazdı. Yapıldı ki ilk ankette oy oranı 12.4 çıktı. O nedenle Hakkâri’den Edirne’ye herkesle kucaklaşacaklarını söylüyor Sayın İnce.

Ulusal parti” adını sordum. “Bunları Sayın İnce açıklayacak” cevabını aldık.

Editör: TE Bilişim