Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, geçtiğimiz akşam Mega Saray Tesisleri’nde düzenlenen muhteşem geceyle 2014 yerel yönetimlerine aday Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri’ni tanıttı. Büyük coşkunun yaşandığı gecenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, “Bu arkadaşlarıma ben de Sarıgül de kefiliz” derken, Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, “Hiçbir baskıya boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Silivri’nin geleceğini birlikte kuracağız. Bizi susturamadılar, susturamayacaklar” dedi.

 

TUĞLU: ARKADAŞLARIMA BEN DE SARIGÜL DE KEFİLİZ

Büyük bir coşku içerisinde gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Aday Tanıtım programının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, “CHP bayrağını Silivri’de dalgalandırmaya devam edeceğine inandığım arkadaşlarım, 30 Mart genel seçimlerin anahtarı olacak. İlçemizden esirgenen yardımları alabilmek için İBB’yi almamız gerektiğini bilen ve mücadelede varını yoğunu ortaya koyacağından şüphe duymadığım siz değerli arkadaşlarıma sonuna kadar güveniyoruz. Sizlere takdim edeceğim bu genç ve dinamik kadro gece gündüz sizlerin emrinde olacak. Ben arkadaşlarıma kefilim ve Sarıgül de kefil. El ele kol kola omuz omuza çalışıp başaracağız” dedi.

 

TUĞLU ADAYLARI TANITTI

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, konuşmasının ardından 2014 yerel seçimlerine aday Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri’ni sırayla sahneye davet ederek kamuoyuna tanıttı.

 

IŞIKLAR:ÖRGÜTSÜZ BİR TOPLUM YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar da düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’ndaki konuşmasında şunları kaydetti: “Göreve geldiğimizde büyük bir sorumlulukla karşılaştık. Geçen süreçte 8 belde belediyesi kapatılarak bize bağlandı. Yerinden yönetime son verildi. Bizim tüm karşı çıkmamıza rağmen bildiklerini yapmaktan geri kalmadılar. Biz dün olduğu gibi bugünde bu uygulamanın, belde belediyelerin kapatılmasının karşısındayız. Şimdi köy tüzel kişilikleri de kaldırılıyor. Sayın Muhtarlar Derneği Başkanımız da burada. Biz kendisinin şahsında muhtarlarımızın ne sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını çok iyi biliyoruz. Tüm bunların yanında meslek odalarının elindeki yetkilerde kısıtlanıyor, ellerinden alınıyor. Buradaki amaç, örgütsüz bir toplum yaratmaktır. İnsanların kafalarını boşaltıp sadece karınlarını doyurarak, uyuşmuş bir toplum yaratmaya, bu şekilde tek tip yaşam biçimine geçirmeye çalışıyorlar. O da kendi istedikleri yaşam biçimi. Çünkü örgütsüz toplumu teslim almak kolaydır. Kolektif yaşamı, birlikte yaşayabilmeyi meydanlarda sağlayacağız. İşte o meydanlar bunun için var.

 

“BİZİ SUSTURAMAYACAKLAR”

İstanbul’u 20 yıldır yağmalıyorlar. Yağmalanmadık 1 metrekare yer bırakmadılar. Artık İstanbul bunu taşıyamaz hale geldi. Şimdi de buralara göz diktiler. Kendilerine karşı koyanları, yanlışlarını yüzlerine vuran ve demokratik hakkını kullanmak isteyenlere karşı müthiş bir baskı uyguluyorlar. Halkın karşısına, ‘yüzde 50’yi zor tutuyorum’ anlayışıyla yine halkı koyan bir anlayışla karşı karşıyayız. Ama bu anlayış bize karşı koyamaz. Bizi susturamayacaklar. Her zaman merkezine insanı koyduğumuz projelerle sizlere hizmet verdik. Taş binaların üzerine belediye yazmak orasını belediye yapmaz. Sadece sandıktan çıkmakla da belediye başkanı olunmaz. İlk defa sosyal belediyecilik anlayışını Silivri’de hayata geçirdik.

 

“FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR”

Ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen, merkezinde ne varsa etrafında da aynısı olsun diyen bir anlayışla hizmet verdik. 81 ilden vatandaşımızın yaşadığı ilçemizde kardeşliği, hoşgörüyü, birlikte yaşayabilme kültürünü gösterdik herkese. İşte bugün burada olan meclis üyesi adayı arkadaşlarım da bu mozaiğin en güzel örneğidir. Farklılıkların zenginliğimiz olduğu anlayışını meclise de taşıdık. Bizi ayrıştırmaya kalkanlara, değerlerimizden uzaklaştırma çabası içinde olanlara en güzel cevabı bu meclis kadromuzla verdik.

 

“BELEDİYE KORİDORLARINDA İNSANLARIMIZIN BOYNU BÜKÜK DOLAŞMASINI ENGELLEDİK”

Göreve geldiğimizden bu yana, halkımızın belediye koridorlarında boynunu bükerek yardım istemesine son verdik. İnsanların onurunu koruduk. Yaşlılarımıza sahip çıktık, engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm bulduk. Gıda Bankası ile kimsenin yatağına aç girmesine izin vermedik. Yaptığımız yardımları da hiçbir zaman reklam malzemesi yapmadık.

 

“SİLİVRİ AYDINLIKLARA GİTME KARARINI VERDİ”

Silivri aydınlıklara gitme kararını verdi. Bu aydınlıklara giden geminin yelkenleri de umut rüzgârlarıyla dolu. Gelecek umutlarını yaşatacağına inanarak bize vereceğiniz oylar bu anlamı taşıyor.30 Mart’ta Silivri’ye bir hizmetkar seçeceğimizin bilinciyle oy vermenizi istiyorum. Çünkü siyahla beyazın seçimi olacak. Bizler sizlerden aldığımız güçle bizleri biz yapan ortak değerlerimize, Cumhuriyetin bütün kazanımlarına sonuna dek sahip çıkacağız.

 

“SİLİVRİ’NİN GELECEĞİNİ SİZLERLE BİRLİKTE KURACAĞIZ”

Bu ülkede 75 milyon vatandaşımıza krallar gibi bakacak bir zenginlik varken, pınar başında susuz bırakan, fakirlikten beslenen, insanlık değerlerini hiçe sayan anlayışa son vereceğiz. Bizlere bugüne kadar destek olanların yüzünü kızartmadık, pişman etmedik. Silivri’nin geleceğini sizlerle birlikte kuracağız.

 

 

           

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim