Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar iftar yemeklerinin bir diğerini Fenerköy Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Ramazan ayının birlik ve beraberliğini sürdürmek için kurulan iftar sofraları Fenerliler’in yoğun katılımı ile gerçekleşti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP İlçe Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Ziraat Odası Başkanı, Çevre Derneği Başkanı ve muhtarların da katıldığı yemekte Fenerli hemşerileri ile iftar yaptı.

 

MUHTAR EREN; "BAŞKANIMIZ BİR DEDİĞİMİZİ İKİ ETMEDİ”


Yapılan sofra duasının ardından söz alan Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren: "Silivri Belediye Başkanımızın düzenlemiş olduğu iftar yemeğine hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Bu aylarda yapılan en büyük yardım insanlığa yapılan yardımdır. Ben Silivri Belediye Başkanıma bu geceyi organize ettiği için huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum. 18 köyümüz vardı 5 köyümüz mahalle oldu yeni yasa ile biz de mahalle olduk. 4 yıldır belediye başkanımız ile birlikte çalışmaktayız. Bir dediğimizi iki etmedi, gücünün yettiği kadar her isteğimizi yerine getirdi. Onun için ben belediye başkanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

IŞIKLAR: "DOSTLARIMIZ SEVİNECEK, DÜŞMANLAR ÜZÜLSÜN”


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Fenerli hemşerilerine hitap ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Çok değerli İlçe Başkanım, değerli Muhtarım ve değerli muhtarlarımız. Ziraat Odası Başkanım, Çevre Derneği Başkanım, Silivri Spor kulübü Başkanımız, çok değerli basın mensuplarımız ve değerli Fenerköylü hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Hüseyin Hocama duasından dolayı teşekkür ediyorum, Allah kabul etsin. Sonra da Muharrem muhtarıma ve muhtarlar derneği başkanı olarak onun şahsında bütün muhtarlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu güzel mübarek ayda Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Artık mahalle olduk, Silivri 35 tane mahallesi olan, 900 km karelik alanı ile iki mahalle arası neredeyse 50 km den fazla mesafesi olan çok büyük bir şehir oldu. Mahalle olması ile birlikte önceki statüsü arasındaki farkı size göstereceğiz. Hiç bir şey eskisinden kötü değil iyi olacak. Gelecek yıllarda yerinden yönetimi, yerinde karar almayı, buranın derdini sorununu en iyi kim biliyorsa onunla yerinde yönetmeyi arzu ediyoruz. Feneri aydınlık bir yarına kavuşturacağız. Bu memleketin misafiri değil ev sahibi olarak nasıl geldiği, ne giydiği, neye inandığı inanmadığı bizi hiç ilgilendirmeyecek. İnsanlar huzur içinde ibadetini yapacak inançlarını da özgürce kimseden çekinmeden yaşayacak. Dostlarımız sevinecek düşmanlarımız üzülsün. Barış içinde bir arada huzur içinde kardeşçe bir arada durduğumuz sürece hiçbir rüzgâr bu memleketin kayasından bir taş bile koparamaz. Ramazanlar bunun için bir fırsat. Biz büyük bir aileyiz. Şimdiden yaklaşmakta olan bayramınızı da kutluyorum. Nice bayramlara, nice ramazanlara böyle birlikte girmek dileği ile hepinize sevgi saygılar sunuyorum.” Başkan Işıklar iftar yemeğinin ardından kahvehaneleri ziyaret ederek hemşerileriyle sohbet etti.



 

Editör: TE Bilişim