Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2012 ila 2014 yılları arasında Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapan Nazan Kaçar ile Silivrili esnaflardan CHP Kadın Kolları üyesi Sevim Bircan, düzenledikleri basın toplantısında Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile yaşadıklarını anlattı.

Bir süre önceye kadar Silivri sahilinde Boşnakbahçe mevkiinde Ozan Kafe adı altında büfe işleten Nazan Kaçar ile hemen bitişiğinde Keyif Kafe adı altında büfe işleten Sevim Bircan, heyelan gerekçesiyle büfelerinin yıkılmasının ardından Işıklar ile sorun yaşamışlardı.

Düzenledikleri basın toplantısında Silivri Belediyesi ekiplerinin Fatih Mahallesi ve Kale Park bölgesinde düzenleme yaparken bölgenin doğal dengesini bozduklarını ve bunun sonucunda toprak kayması meydana geldiğini iddia eden Nazan Kaçar, “belediye ekiplerinin hatası sonucunda toprak kayması oluşunca bizim işyerlerimizi tahliye ettirerek yıkım gerçekleştirdiler. Büfelerimizin düzenlenmesi için bankalardan kredi çekmiştik. Çok fazla mağdur olduk. Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan bizim mağduriyetimizin giderilmesini ve yeni bir yer gösterilmesini istediğimizde bana aynen ‘sen bana çok zarar verdin’ diye konuştu. Mağduriyetimizi gidermek için hiçbir adım atmadı” dedi.

IŞIKLAR BANA “OĞLUNU VURURUM” DEDİ

Daha sonra söz alan Sevim Bircan da yine aynı mağduriyetin giderilmesi için Özcan Işıklar’a ulaşmaya çalıştığını ancak Işıklar’ın telefonlarına cevap vermediğini söyledi. Oğlunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na elektronik posta göndererek yaşananları aktarmasından sonra telefonla görüşebildiği Işıklar’ın kendisini “oğlunu vururum” şeklinde tehdit ettiğini iddia etti.

EŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz yıllarda aynı büfeyi çalıştıran eşi Necip Bircan’ın ortağıyla yaşadığı bir anlaşmazlık sonucunda vurularak öldürüldüğünü hatırlatan Sevim Bircan, “Özcan Işıklar, kendisini şikayet edeceğimi öğrenince “kız ben sana şaka yaptım” diye mesaj gönderdi. Ben zaten bir hayat kaybetmişim. Ölümün, öldürmenin şakası mı olur” şeklinde konuştu.

KAÇAR İLE PARTİ İÇİ SORUNLARI VARDI

2012 ila 2014 yılları arasında CHP Silivri ilçe kadın kolları başkanı olarak görev yapan Nazan Kaçar, 2014 yerel seçimleri sonrasında Özcan Işıklar ile sorun yaşamış ve seçim kampanyası sırasında yeterince aktif olmadığı gerekçesiyle görevden alınmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA GİTTİLER

Nazan Kaçar ile Sevim Bircan, geçtiğimiz aylarda Ankara'ya giderek TBMM'de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekilleri ile ayaküstü görüşmüş ve yaşananları anlatmıştı.

Editör: TE Bilişim