Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede görev yapan muhtarlarla, Beyciler Mahallesi’nde düzenlenen sabah kahvaltısında biraraya geldi. Yapılan çalışmalar, köy tüzel kişiliklerinin belediyeye devredilmesi sürecinde yaşananlar ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan ziyaretlerin içeriği konusunda bilgiler veren Başkan Işıklar, “Sizlerle etle tırnak gibiyiz. Kimseye karşı bir art niyetimiz yok. Geçmiş geçmişte kaldı” dedi. Başkan Işıklar’a programda Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Sefa, Zafer Bıyıklı ve Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri Sorumlusu Muharrem Aydoğan eşlik etti.

IŞIKLAR: GEÇMİŞ GEÇMİŞTE KALDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, muhtarlarla biraraya geldiği programdaki konuşmasında, geçmiş dönemde 8 belediyeyi teslim aldıklarını ve sonrasında da 13 köyü teslim almak suretiyle önemli bir süreçten geçtiklerinin altını çizerek “Bizim kimseyle sorunumuz yok. Daha önce teslim aldığımız belediyelerin bir tanesiyle dahi sorun yaşamadık. Bundan sonrada böyle olacak. Bize devrolan köylerin de nesi varsa yazıyoruz ve ona göre teslim alıyoruz. Ben hâkim ya da savcı değilim. Hukukun onayladığını kabul ederim. Aksi halde yarın bunun hesabını veremem. Benim için geçmiş geçmişte kaldı, biz yarınlara bakmalıyız” dedi.

“SİZLERLE ETLE TIRNAK GİBİYİZ”

Muhtarlarla etle tırnak gibi olduklarının da altını çizen Başkan Işıklar konuşmasına şöyle devam etti: “Sizlerle etle tırnak gibiyiz. Kimi kime şikâyet edeceğim? Sadece prosedür neyse onu uyguluyoruz. Ben, 15 sene görev yaptığı belediyesi bana teslim edilen rakibim hakkında dahi konuşmadım. Zaten benim için 30 Mart’ta geçmiş kapandı. Hepinize karşı sonsuz sevgi ve saygı duyuyorum. Her zaman emrinizdeyim. Ayrıca, muhtarlarımızın bilgisi olmadan sizlere ait olan hiçbir şey için tasarrufta bulunmayacağız. Ne yapılacaksa sizlerle birlikte hareket edeceğiz.”

AYDOĞAN VE SOLAK BİLGİLENDİRDİ

Beyciler Mahallesi’nde muhtarlarla birlikte gerçekleştirilen toplantıda Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri Sorumlusu Muharrem Aydoğan, çalışmalar hakkında bilgiler vererek yapılacak toplantılara halkın katılımı yönünde davet çıkardı. Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Solak da toplantıda bir konuşma yaparak, köylerde yapılan çalışmaları anlattı. Solak, muhtarların görüşleri doğrultusunda çalışmalarına yön verdiklerine vurgu yaparken, bilgilendirme noktasındaki hassasiyetlerini de ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim