Miliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Türkgün Gazetesi'nden Aytekin Yılmaz'a konuştu.

İl Başkanı Gür, Silivri Belediyesi ile ilgili çalışma stratejilerinden de bahsetti.

Gür'ün Silivri ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Yerel seçimlerde MHP İstanbul İl Başkanlığı olarak hedeflediğiniz noktada mısınız?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Beşiktaş, Maltepe ve Silivri’de Cumhur İttifakı’nın MHP adayıyla, diğer 36 ilçemizde ise Adalet ve Kalkınma Partisinin adayları ile seçime girdik. Cumhur İttifakı halihazırda 25 ilçe belediyesini yönetmekte ve Büyükşehir Belediye Meclisinde, meclis çoğunluğunu elde etmiş durumdadır. Elbette bu başarıdır. MHP, İstanbul’da yerel anlamda dün olduğundan çok daha güçlüdür. Hedefimiz güçlü pozisyonu önümüzdeki dönemlerde yapılacak seçimlerde pekiştirmek ve arttırmaktır.

MHP’nin İstanbul’daki başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

MHP, İstanbul’da özellikle 24 Haziran Genel Seçimlerinde burada konuşmaktan imtina edeceğimiz ancak hepimizin birlikte yaşadığı meselelere rağmen derlenmiş toparlanmış bir görüntüyle sandıktan çıkmıştır. Yeterli midir sorusunun cevabı elbette değildir. Çok daha güzelini yapmak adına teşkilatlarımızın tecrübesi, birikimi ve heyecanı da mevcuttur. 51 yıllık tarihi geçmişimize de bu başarı aynı zamanda borcumuzdur. Mahalli İdareler Seçimlerinde ise Silivri ilçemizde üç hilalli bayrak asılmıştır. İlk olması hasebiyle bizim için çok değerli bir olaydır.

GÜR: SİLİVRİ AYNA OLACAK

MHP'nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ilk kez İstanbul'da bir ilçe belediyesi kazanmış olmasını Türkgün'e verdiği demeçte yorumlayan İl Başkanı Birol Gür, şöyle konuştu: “Silivri'de elde edeceğimiz başarı İstanbul'da Milliyetçi Hareket Partisi için yarınlar adına ayna olacaktır. Bu şuurla hizmet etmeye gayret ediyoruz. 36 ilçemizde 1 ila 4 arası Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız mevcuttur. Sayımız 77'dir. Büyükşehir Meclisinde yine 4 arkadaşımız MHP adına görev yapmaktadır. Bu koltuklar bizim için maddi kazançtan öte manen İstanbul'a hizmet etmek için bir fırsat teşkil etmektedir. Meclis üyesi arkadaşlarımız yerel sorunların çözümü adına gayretli ve heyecanlı bir çalışma içerisindedir. İstanbul İl Başkanlığı bu çalışmaları gündem oluşturan bir bütünlük içerisinde yönlendirme noktasındadır. Burada muradımız her yerde aynı dili kullanmak, benzer sorunları ortak zamanlamayla gündeme taşımaktır. Elbette ilçelerimizde farklı farklı sorunlar da mevcuttur. Yani hem farklı hem ortak yerel sorunlarımızın takipçisiyiz, olmaya da devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in Mahalli İdareler Seçimlerinde 11 Mayıs günü İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu yemekli programda önümüze koyduğu 5 madde dahilinde toplamış olduğu kampanyanın yol haritası bu başarının ana kaynağıdır. Özellikle hemşehri hareketi kamuoyuna mal olduğu gibi bu çalışma metodunun karşılığını aldığımızı görmek ayrı bir sevinç vesilesidir. Az önce de ifade ettiğim gibi İstanbul'da elde edilen sıcak yakınlaşmayı korumak ve devam ettirmek adına da benzer STK, hemşehri dernekleriyle, muhtarlarımızla, yerel basınımızla, kamu çalışanlarımızla sistemli bir şekilde bir araya gelmeye devam ediyoruz.”

“CUMHUR İTTİFAKININ ÖNEMİ DE DEĞERİ DE GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR”

“Cumhur İttifakı'nın İstanbul'a yansıması nasıl oldu?” sorusunu yanıtlayan Gür, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sayın Genel Başkanımızın mimarı olduğu Cumhur İttifakı, ülkemizin içinde bulunduğu şartları dikkate aldığımızda her geçen gün öneminin ve değerinin farkındalığı güncelliğini korumaya devam ediyor. Genel Başkanımızın Cumhur İttifakı noktasındaki duruşu, hassasiyeti İstanbul'da hem kendi seçmenimiz ve aynı zamanda teşkilat mensuplarımız tarafından benimsenmiştir. Yine aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın varlığının devamı hususunda üzerimize düşen görev ve paydanın bilinciyle hareket ediyoruz.”

MHP, İSTANBUL'DA YEREL ANLAMDA DÜN OLDUĞUNDAN ÇOK DAHA GÜÇLÜDÜR”

“Yerel seçimlerde MHP İstanbul İl Başkanlığı olarak hedeflediğiniz noktada mısınız?” sorusunu da yanıtlayan Gür, “31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Beşiktaş, Maltepe ve Silivri'de Cumhur İttifakı'nın MHP adayıyla, diğer 36 ilçemizde ise Adalet ve Kalkınma Partisinin adayları ile seçime girdik. Cumhur İttifakı halihazırda 25 ilçe belediyesini yönetmekte ve Büyükşehir Belediye Meclisinde, meclis çoğunluğunu elde etmiş durumdadır. Elbette bu başarıdır. MHP, İstanbul'da yerel anlamda dün olduğundan çok daha güçlüdür. Hedefimiz güçlü pozisyonu önümüzdeki dönemlerde yapılacak seçimlerde pekiştirmek ve arttırmaktır.”

“SİLİVRİ'YE ÜÇ HİLALLİ BAYRAK ASILMIŞTIR; BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR OLAYDIR”

“MHP'nin İstanbul'daki başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, “MHP, İstanbul'da özellikle 24 Haziran Genel Seçimlerinde burada konuşmaktan imtina edeceğimiz ancak hepimizin birlikte yaşadığı meselelere rağmen derlenmiş toparlanmış bir görüntüyle sandıktan çıkmıştır. Yeterli midir sorusunun cevabı elbette değildir. Çok daha güzelini yapmak adına teşkilatlarımızın tecrübesi, birikimi ve heyecanı da mevcuttur. 51 yıllık tarihi geçmişimize de bu başarı aynı zamanda borcumuzdur. Mahalli İdareler Seçimlerinde ise Silivri ilçemizde üç hilalli bayrak asılmıştır. İlk olması hasebiyle bizim için çok değerli bir olaydır” şeklinde görüşlerini ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim