İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, daha önce İYİ Parti kurucusu olup daha sonra istifa eden ve önceki gün de MHP'ye geçen Alpay Denizli ve arkadaşları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Ersaraç'ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:

Gündüz saatleri itibariyle İlçe gündemimizi, akabinde de ulusal ölçekte havuz medyasını meşgul eden bir gelişme üzerine; partililerimizi ve kamuoyunu bilgilendirmek adına bir açıklama yapmamız mecburi hale gelmiştir.

Parti değiştirmesi ile meşhur bir kişinin organizasyonu olduğu açık bir toplantı ile 13 kişi bir siyasi partiye üye olmuş ve üye olan bu şahısların İYİ Parti'den istifa ederek geldikleri vurgulanarak evvelce partililerimiz önüne ökse otu olarak bir davet koyduğunu belirttiğimiz Devlet Bahçeli'nin bu davetinin icabet gördüğü algısı yaratılmaya çalışılmıştır.

Törende yer alan 13 isme bakıldığında bunlardan sadece üçünün geçmişte partimizle alakası bulunduğu; birinin 24.04.2018'de bir diğerinin yine 8 ay kadar önce parti üyeliğinden istifa ettikleri anlaşılmıştır. Bir diğer eski üyemiz ise bina sorumlusu olduğu 24 Haziran 2018 seçimlerinde sandıkların açılması esnasında görevini terk ettiği için tarafımızca uyarıldıktan sonra partimizle ilgisini kesmiş, istifa ettiğini sözlü olarak iletmiş, ancak resmi istifası partimize ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşmadığı için daha sonra başka bir partiyi desteklemesi sebebi ile İl Disiplin kurulumuz nezdinde ihraç edilmek üzere işlemleri tarafımızca yapılmıştır.

Yukarıda ayrıntılı olarak yaptığımız izahatten de anlaşılacağı gibi, partimizden 15 kişinin istifa ederek başka bir partiye geçtikleri haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Her siyasi partiden istifalar olup her siyasi parti bünyesine yeni üyeler katabilir. Burada üzücü olan şöhreti parti değiştirmesinden menkul kişilerin yaptığı kurgularla ve iktidarın büyük ortağına öykünme ile yerel ölçekte oluşturulmaya çalıştığını müşahede ettiğimiz mini bir havuz medyası ile operasyon yapılmak istenmesidir. Zira akabinde aynı haberlerin aynı vurgularla ulusal havuz medyasına da düşmesi ile bu husus tescillenmiştir.

Haberlerini gerçek içerikle vatandaşa ulaştıran gerçek gazetecilere minnetlerimizi sunuyor, gerçek yüzünü anlattığımız durumu milletimizin takdirlerine bırakıyorum.

Av. Ozan ERSARAÇ
İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı

Editör: TE Bilişim