AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral tarafından düzenlenen basın toplantısına Kadın Kolları Başkanı Nuray Engin Albayrak, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Demiral, Silivri’ye yapılan ve yapılacak olan yatırımları değerlendirdiği toplantıya çimento fabrikasından bahsederek başladı.

 

SİLİVRİ ÇİMENTO FABRİKASINI HAK ETMİYOR

Demiral, bir süre öncesine kadar gündemi işgal eden çimento fabrikasıyla ilgili Silivri’nin bu kirliliği hak etmediğini, bu kirliliğe izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Demiral; “Çimento fabrikası sonuçlandı ama sonucu paylaşmak istedim yine de, Silivri adına STK’lar ve Silivri’yi seven herkese teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz Harun Karaca ve aynı zamanda İBB Başkanımız Kadir Topbaş süreci yakından takip etti, kendilerine de teşekkür ediyorum. Silivrimiz böyle bir kirliliği hak etmiyor, bunun yapılmaması ile ilgili de elimizden geleni yapacağız. Biz daha önce buna karşı çıkacağımızı da çok net ifade ettik. ÇED’e başvuruda bulunmak onaylandığı anlamına gelmiyor. 4 Mart’ta halkın görüşü alınacaktı buna da gerek kalmadı. Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a da çok teşekkür ediyorum. Silivri’nin çevresinde yapılacak olan, Silivrimi’ze ve bizlere zarar verecek olan her şeye karşıyız. Bu süreçte siyasi partilerimizle birlikte hareket ettik, bundan sonra Silivrimiz’in menfaatleri doğrultusunda iktidar partisi olarak birlikte hareket etmeye devam edeceğiz”

İBB SİLİVRİ’YE KATRİLYONLUK YATIRIM YAPTI

“1,2 Katrilyonluk Büyükşehir Belediyemiz’in Silivri’ye yatırımı oldu. İBB Başkanımız Kadir Topbaş, çevre konusunda çok duyarlı bir başkanımızdır. Selimpaşa’da tesisimizle denizimizi kurtaracağız. Denizi kurtardığımız zamanda ekonomimizde ciddi anlamda kurtarılmış olacak, Silivri yazlık bölgedir. İnşaatlarımız tamamlandığında kokularda olmayacak, Mimarsinan Mahallesi’ne yapılmasını planladığınız biyolojik arıtma tesisimizi şehir mobilyaları görünümünde yapmayı düşünüyoruz. İSKİ’den her türlü yardımlarımızı da alıyoruz”

CUMHURİYET MAHALLESİ’NE SPOR KOMPLEKSİ

“Cumhuriyet Mahallemizde fosseptik olduğundan dolayı çalışmalarımızı başlattık. Mahallemizden sabır istedik ama şuan da Cumhuriyet Mahallemizde yer arıyoruz, oraya spor kompleksi yapmak istiyoruz eğer orada yer bulamazsak 75. Yıl İlkokulunun bahçesine kompleksimizi yapacak ve gençlerimize hediye edeceğiz”

GENÇLİK MERKEZİMİZ OLACAK

“Gençlik Merkezimiz konusunda çalışmalarımız var, İl Gençlik Spor Müdürümüz ve İlçe Gençlik Spor Müdürümüz geçtiğimiz günlerde Silivri’ye gelerek bu konuyla ilgili görüşlerimizi bildirdik. Gençlik Merkezimizin sözünü aldık. İçerisinde havuzu bulunan çok büyük bir kompleks yapacağız, Bakanlığımızdan bununla ilgili sözümüzü aldık”

 

MÜJDAT GÜRSU’NUN ELEKTRİK SORUNUNU HALLEDECEĞİZ

“Müjdat Gürsu Spor Kompleksimizin elektrik sıkıntısını da hallettik. BEDAŞ ile görüşmelerimizi tamamladık, ruhsat problemi olduğu halde BEDAŞ inisiyatif kullanıp elektrik sorunumuzu halledecek”

 

GÜMÜŞYAKA SPOR KOMPLEKSİMİZ KULLANILIR HALE GETİRİLECEK

“İl Özel İdare tarafından yapılan Gümüşyaka Spor Kompleksi de atıf durumda olmasından dolayı İl Spor Müdürlüğümüzle görüştük oranın tadilatı ile ilgili de en kısa zamanda çalışmaları gerçekleşecek”

 

“İBB SİLİVRİ’Yİ CEZALANDIRIYOR” SÖYLEMLERİNİ REDDEDİYORUM

“İSKİ ve İSMEK binalarımızın yapımı tamamlandı. Bu binalarımızın açılışlarını Kadir Başkanımızla birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Ben şuna da değinmek istiyorum, Büyükşehir Silivri’yi cezalandırıyor diyorlar, cezalandırılan bir yer olsa bu kadar yatırım Silivri’ye yapılır mı? Belediye Konukları Bölgesine giden alt geçitle ilgili ivedili bir çözüm bulunması gerekiyor, bununla ilgili de Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ve İBB Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile görüşmelerimiz oldu, en kısa zamanda bununla ilgili de çözümler olacak, şuan için büyük bir proje olmasa da en azından baypas yapılması gerekiyor”

BU YILINPROJELERİ

“Aynı zamanda Silivri’de Mimarsinan Mahallesi güzergâhındaki trafik problemini ve Değirmenköy, Çanta Kavşağı, Ortaköy- Kavaklı Kavşağı’nın yapılmasına başlanacak. Okullarımıza malzeme desteğimiz devam edecek. Aynı zamanda Silivri Lisemizin tadilatı veya güçlendirme çalışması yapılması gerekiyor ama biz bu binanın yıkılmasını ve yeniden yapılmasını istiyoruz, bununla ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. Beyciler Mahallemiz'e farklı cinslerden ağaçlandırma yaptık. Yaklaşık 500 fidanımızı oraya diktik, orada bulunan taş ocakları kapandıktan sonra yerlerine de ağaçlandırma çalışması olması gerekiyor. Boğluca deresi ile ilgili de arkeologların kazı çalışmaları olacak, bu aynı zamanda Mimarsinan köprüsü ile ilgili de geçerlidir. Anıtlar kurulunda olduğundan dolayı bir müdahale şansımız yok. Piri Mehmet Paşa Camimiz’inde 7-8 ay içerisinde biteceğini mimar arkadaş söyledi. Ramazan ayına kadar faaliyete geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim