Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimi sonucunu supersilivri.com için değerlendirdi.

Değirmenci şunları söyledi:

Türkiye’deki demokrasi açısından herkes beklenilen tepkiyi verdi parti ayırımı yapmadan. Bu sonuca katkıda bulunanlar arasında ben AK Partili de MHP’li de vatandaşlarımız olduğunu düşünüyorum. Haksızlığa uğrayan birine karşı bir sahiplenme duygusu oldu. Yoksa bu kadar fark olmazdı.

Silivri açısından değerlendirmek gerekirse eğer ki Silivri 31 Mart seçimine doğru bir adayla girmiş olsaydı belki yüzde 62 olmayacaktı ama yüzde 55’in de altında kalmazdı. Bunu herkes de biliyor. Bütün ilçelerdeki artışlara balarsak 2-3 puan civarında ama Silivri’de 20 puan civarında. O nedenle işte bu sonuç; hem Silivri hem de Çatalca ile ilgili ne kadar yanlış bir karar verildiğinin göstergesi oldu. Diğer yerlerdeki artışlardan çok farklı bir tablo çıktı ortaya. CHP Genel Merkezi bir de bu açıdan bakmalı diye düşünüyorum. Bu nedenle ne beni suçlamalarına gerek var, ne de başkalarını suçlamalarına gerek var. Silivri’yi bile bile teslim ettikleri açıkça görülüyor. Genel merkezin yanlış kararları neticesinde Silivri ve Çatalca’nın kaybedildiği çok aşikar.

Editör: TE Bilişim