Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Kadın Kolları “Medeni kanuna sahip çıkıyorum” adı altında imza kampanyası başlattı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, “17 Şubat 1926’da kabul edilen ve devrim yaslarından olan medeni kanunla ailede kadın-erkek eşitliği sağlanmış, evlilikte resmi nikah zorunluluğu getirilmiş, tek eşle evlilik esası getirilmiş, kadınlara istediği mesleğe girebilme hakkı tanınmış, mahkemelerde tanıklık yapma, miras ve boşanma konularında kadın-erkek eşit hale getirilmiştir. Son yıllarda kadını ve medeni kanunu yok sayan anlayışın devletin her kademesinde dile getirilmesine karşı eşitlik mücadelemize devam edeceğiz. Bu gidişe dur demek için kadın-erkek eşitliğinin bir demokrasi meselesi olduğunu gösteren bir mücadeleye başladık. Kadını bir birey olarak görmeyen gidişe dur demek ve yasal haklarımız konusunda farkındalık yaratmak için "Medeni kanunuma sahip çıkıyorum" imza kampayasına destek olan herkese teşekkür ediyorum. Çünkü, kadın erkek eşitliği, bir demokrasi meselesidir.” dedi

İmza kampanyasına standa gelerek destek olan isimler arasında İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Milletvekili aday adaylarından CHP Avcılar Eski İlçe Başkanı Bayram Acar, CHP Bakırköy Eski İlçe Başkanı Sait Yücel, CHP Bahçelievler Eski İlçe Başkanı Rıza Akpolat, İlçemiz Milletvekili Aday Adayı Dilruba Akın Önal, Belediye Meclis Üyelerinden Saadet Gencoğlu ve Figen Yıldız gelerek destek oldular.

 

Editör: TE Bilişim