Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü tarafından düzenlenen örgüt toplantısında, belediye başkanı ve meclis üyesi aday adayları örgüt ile buluştu.

 

MÜMİN TUĞLU SİTEM ETTİ

İstanbul il başkan yardımcılarının da izlediği toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, sözlerine partililere sitem ederek başladı.

Tuğlu, “AKP iktidarı, bayramlarda Atatürk büst ve heykellerine çelenk konmasını yasaklayan bir yasa çıkardı. Bizler; laiklikten ve cumhuriyetten yana olan CHP’liler, resmi törenlerin dışında çelenk sunumunu yapıyoruz” şeklinde konuşan Tuğlu, “Sizlere, bu etkinliklere katılmanız için SMS atıyoruz. Bugün burada toplanan kalabalığı, ne yazık ki o etkinliklerimizde göremiyoruz. Ne acı ki, en fazla 150 kişi katılıyor çağrımıza. Buradaki kalabalığı, milli bayramlarımızda da aynı duyarlılık içinde görmek istiyorum” dedi.

 

29 EKİM ÇAĞRISI

İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 29 Ekim sabahı saat 09.30’da Atatürk heykeli önünde toplanılacağını duyurarak, tüm partililerin katılım göstermesi çağrısında bulundu.

 

MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYLARI KENDİLERİNİ TANITTI

Tuğlu'nun konuşmasının ardından, belediye meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan 63 kişi, kısa bir konuşma yaparak kendilerini tanıttı.

 

KONUŞMA SIRASI İÇİN KURA ÇEKİLDİ

Belediye başkan aday adaylarının konuşma sıraları kura sonucuyla belirlendi. İlk konuşmayı Abdullah Yıldırım, ikinci olarak Selami Değirmenci,  daha sonra Özcan Işıklar ve son olarak da Hüseyin Şahin yaptı.

 

YILDIRIM ILIMLIYDI

Konuşmasında mevcut Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile ilgili dikkat çekici bir eleştiride bulunmayan Yıldırım,   “Yaşadığı kentte halkı ile arasına kapılar örmeyen, kendini Kaf Dağının zirvesinde görmeyen, geldiği yeri unutmayan bir başkan olmak için adayım. Güçlüye değil, haklıya yakın olan, sorun konuşan değil, çözüm üreten, sevgi ve paylaşım odaklı, güleryüzlü belediyecilik anlayışını hayata geçirmek için adayım. Vefayı, sadakati, hakkı,emeği, güveni hak ettiği yere taşımak için adayım. Yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değişmeyen bir ekip anlayışı için adayım. Koltukta oturmayan, her daim sahada olan bir başkan olmak için adayım” ifadelerini kullandı.

Abdullah Yıldırım, konuşmasının sonunda “Genel merkezimiz kimi aday gösterirse göstersin, kişisel egolara yenik düşmeden partimizin başarısı için çalışalım” diyerek belirlenecek olan adayın kazanması için çalışacağına dair söz verdi.

 

DEĞİRMENCİ SALDIRGAN BİR KONUŞMA YAPTI

Yıldırım'dan sonra kürsüye gelen Selami Değirmenci, hiçbir proje açıklamayarak sadece Özcan Işıklar'ı sert ifadelerle eleştirdi.

Değirmenci, yerelde iktidar olan bir partinin genel seçimlerde oy kaybetmiş olmasını başarısızlık olarak yorumlarken, mevcut yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini kaydetti. Belediye yönetiminin bina ve belediye personeli yönetimi olmadığını belirten Değirmenci, “Bugün eksilere düşmüş olan CHP oylarını geri kazanmak ve arttırmak için kan değişimi şart” dedi.

Değirmenci, sözlerine devam ederk; “Önce insan” anlayışı içinde, tutarlı, kararlı ve keyfiyetten uzak bir anlayış içinde olacaklarını belirtti.

 

IŞIKLAR: TARİHİMİZDE İLK KEZ YÜZDE 50'İ GEÇECEĞİZ

Selami Değirmenci’nin ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilk olarak belediye çalışmalarını özetledi. Işıklar, “CHP tarihinde ilk kez bu seçimde %50’yi geçeceğiz” dedi.

Sözleri sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Özcan Işıklar, “Bizim rakibimiz AKP, kendimiz değiliz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

ŞAHİN ÖN SEÇİM TALEP İSTEDİ

Kürsüdeki son konuşmayı Hüseyin Şahin yaptı. Şahin, üstü kapalı olarak Işılar'ı eleştirdiği ve devrimcilik vurgusunu bolca kullandığı konuşmasında, adaylık için parti içi ön seçim yapılmasını talep etti.

 

Belediye Meclis Üyesi aday adayları

Düzgün Çetinkaya Mimarsinan Mah.

Hüseyin Toprak Mimarsinan Mah.

Türksel Özkan P.M.Paşa Mah.

Bora Balcıoğlu Alibey Mah.

Ender U. Ersözlü S.Paşa Mah.

Arzu Yalçınkaya S.Paşa Mah.

Recai Öney Fatih Mah.

Gülcihan Bilgiç P.M.Paşa Mah.

Gürcan Albayrak D.Köy Mah.

Mümün Koçoğlu Selimpaşa Mah.

Zafer Bıyıklı Gümüşyaka Mah.

Ünal Doğrul M.Sinan Mah.

Şenel Yıldırım Cumhuriyet Mah.

Devrim Uzun Çanta Mah.

Mehmet Delikaya Alibey Mah.

Tuncay Özkurt M.Sinan Mah.

Şerif Sezen P.M.Paşa Mah.

Burhan Soyaslan P.M.Paşa Mah.

Duygu Demirkan Liv Alibey Mah.

Sibel Eskicioğlu Alibey Mah.

İbrahim Çeşmecioğlu Ortaköy Mah.

Mehmet İşçi Çanta Mah.

Fevzi Arslan M.Sinan Mah.

Güler Sakalıoğlu Alibey Mah.

Murat Çorak Akören Köyü

Esra Selimoğlu Yeni Mah.

Aysun Sezgin Alibey Mah.

Melih Yıldız M.Sinan Mah.

Cengiz Aksu M.Sinan Mah.

Suna Göçengil Semizkumlar Mah.

Ahmet Şefik Ataman P.M.Paşa Mah.

Figen Yıldız P.M.Paşa Mah.

Özen Özden Yeni Mah.

Tülay Sinkil Gümüşyaka Mah.

Galip Üşümüş Semizkumlar Mah.

Kazım Akın Yeni Mah.12092013 İştemeclis üyeliği adayadayları listesi

Nazif Konuk Alibey Mah.

Muharrem Mutu Cumhuriyet Mah.

Mustafa Yazıcı M.Sinan Mah.

Ali Kemal Özdemir Yeni Mah.

Süheyl Kırkıcı P.M.Paşa Mah.

Ali Vural Cumhuriyet Mah.

Zeynel Yıldız Alibey Mah.

Ahmet Yücegök Alibey Mah.

Ali Tonta Alibey Mah.

Adnan Celal Yardımcı Yeni Mah.

Şaban Karagöz Fatih Mah.

Ferhat Balın Gümüşyaka Mah.

Mahmut Korkmaz Cumhuriyet Mah.

Sezai Yavuz Gümüşyaka Mah.

Nazan Kaçar Alibey Mah.

Ertuğrul Arslan Selimpaşa Mah.

Yaşar Gören Yeni Mah.

Zübeyde Buse Mert Alibey Mah.

Cafer Bilgiç Çanta Mah.

Döne Yıldız Yeni Mah.

Rafet Keskin P.M.Paşa Mah.

Doruk Bulut Değirmenköy Mah.

Rıfat Yanmış Alibey Mah.

Hakan Sefa Alibey Mah.

Abbas Aydın Algür Gümüşyaka Mah.

Figen Çallı Yılmaz Alibey Mah.

Gülsüm Onur Alibey Mah.

 


 


 

Editör: TE Bilişim