AK Parti İstanbul İl Teşkilatı ve Silivri İlçe Teşkilatı kurucularından Yetgin Çavdar, düzenlediği basın toplantısında Silivrispor’da yaşanan olağanüstü kongre süreci ve bu süreçte meydana gelen olaylarla ilgili bir değerlendirme yaptı.

Çavdar şunları söyledi:

Silivrispor şampiyon oldu ve ikinci lige çıktı. Emeği geçen eski yönetimde buluna arkadaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Silivri halkına çok güzel şeyler yaşattılar.

Şampiyonluk arkasından bu ekibe şampiyonluğu getiren çalışan ve başarılı olan ekibe yapılanlar kamuoyunu üzdüğü gibi beni de çok üzdü. Kongrede yapılan linç girişimi beni 25 yıl öncesine götürdü. Ben Silivri’de gençlik başkanlığı yaparken kongrede bana yapılanların aynısını gördüm. Silivri 15-20 kişinin konuştuğu ve herkesin konuşamadığı yıllara mı gidiyor diye düşündüm. Halbuki küfür etmeden hakaret etmeden herkes konuşsun. Karşı taraf da bunlara cevabını versin. Kongredeki durum beni Silivri adına çok yaraladı.” dedi.

KÖTÜYDÜ NİYE GETİRDİN? İYİYDİ NEDEN GÖTÜRDÜN?

Konuşmasına Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı eleştirerek devam eden Çavdar ‘Kim getirdi bu şampiyon olan ekibi belediye başkanı getirdi. Arkadaşlar işinden gücünden fedakarlık yapıp, parasından fedakarlık yapıp çalıştı ve Silivrispor’u şampiyon yaptı. Ne oldu da şampiyon ekibi geri götürüyorsun. Kötüydü niye getirdin? İyiydi neden götürdün? Azıcık vicdan, azıcık insaf, azıcık ahlaki değerleri gözet. Bu haksızlıktır bu zulümdür. Bu şimdi Silivri’ye yakıştı mı? Neymiş efendim Kalko’nun paylaştığı bir fotoğrafında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı varmış. El insaf! O dönem Cumhurbaşkanı daha partimizin başına bile geçmemişti. Bundan daha doğa ne olabilir? Kalko’yu tanımam etmem. Birlikte oturmadık bile. Ama yapılanlar haksızlık.

BELEDİYE BAŞKANI KENDİ İSİNE BAKMALI

Ben burada belediye başkanını tenkit ediyorum. Belediye başkanı yanlış yaptı. Bu yanlışı da nasıl yaptı hala anlamış değilim. Adamlar şampiyon yapmışlar, borcu düşürmüşler. Kongre ne zamansa usulüne uygun bir şekilde anlaşarak kenara alırsın ve bir başkasına görev verilmesine yol açarsın. Tamam anlıyorum. Gücü elinde bulundurmak isteyebilirsin. Ama bunun da usulü erkanı var. Bir belediye başkanının derneklerle, sivil toplum kuruluşları ile ne işi olur? Sen kendi isine baksana? Ne oldu şimdi?”

CHP NEDEN BELEDİYE BAŞKANINI DENETLEMİYOR?

Çavdar, konuşmasında CHP Silivri İlçe Örgütüne de seslendi: CHP kurum olarak buna nasıl sessiz aklıyor, niçin belediye başkanını kurum olarak denetlemiyor, niçin bu olayların önüne geçmiyor anlamış değilim. Herkesin zarar ettiği bir konuda parti teşkilatının da belediye başkanını denetlemesi gerekiyordu.

SİVRİLENİN KAFASINA VURUYORLAR

Sonuç olarak çok kötü bir sonuna geldik. Adaletli olmayan, iyi ve güzel olmayan, toplumu geren bir sonuç ortaya çıktı. Bunlar hoş durumlar değil. Mustafa Saral zamanında da şu anda da başarılı ve çalışkan bir insan vardı. Bunlar sivrilen gördün mü kafasına vuruyorlar. Silivri’de adam yetişmiyor.

BELEDİYE BAŞKANI KENDİNE GELECEK

Böyle yaparsanız bir daha kim gelip Silivri’de hizmet eder. Bunu tatlıya bağlamak lazım. Buradan kamuoyuna şunu söylemek istiyorum. Kesinlikle herkes itidalli olsun. Kimse kimseye küfür hakaret etmesin. Burası Silivri hepimiz kardeşiz. Belediye başkanı kendine gelecek. Gelmiyorsa da CHP ona sahip olacak. Sen başarılı olmuş bir kulüp başkanının elinden tutup destek olacağına uğraştığın şeylere bak. Adamları hırsız yerine bile koydular”

METİN KARAKAŞ'A ÇOK AĞIR SÖZLER

AK Parti kurucularından olan Yetgin Çavdar, Silivrispor genel kuruluna bizzat katılarak Akgün Duru’ya destek verdiğini açıklayan İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş’ı da ağır sözlerle eleştirdi.

Çavdar, Karakaş hakkında şunları söyledi:

Burada toplumda “AK Parti ile CHP birleşti ve böyle bir sonuç ortaya çıktı diye bir söylenti dolaşıyor. Bu asla doğru değildir. AK Partinin kurumsal olarak burada bir ilçe teşkilatı var. İlçe teşkilatı bu haksızlığın karşısında olduğunu günler öncesinden kamuoyuna yazılı bir açıklama ile duyurdu. Dün ben ilçe başkanımızla yine görüştüm. Kendisi aynı görüşte ve bu haksızlığı, adaletsizliği kınıyor. Oraya AK Parti’nin eskilerinden gidenler olabilir. Şahsi düşünceleridir. Ancak bir il yöneticisi, teşkilata rağmen, teşkilatın açık görüş belirtmesine rağmen oraya gitmesini kınıyorum. Böyle bir şey olamaz. Sen ilçeye rağmen, ilçe başkanına rağmen, teşkilata rağmen oraya gidemezsin.

SENİN ÖNCE AK PARTİ’YE VEFA BORCUN OLSUN

Yok efendim Vefa borcu varmış. Senin AK Partiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a vefa borcun yok da bir vatandaşa mı var. İlçe başkanının çirkin oyun dediği bir tarafa gitmesini ve destek vermesini şiddetle kınıyorum. İlçenin görüşünün karşısında ilçeye rağmen harekete edemezsin.

GİT İSTİFA ET O ZAMAN İSTEDİĞİN GİBİ HARAKET EDERSİN

O zaman il yöneticisi olamazsın. İstifa edersin ve o zaman istediğin gibi hareket edersin. İnanıyorum ki ilçe, il ve genel merkez buna müdahale edecektir. Sen git adaletsiz ve haksız bir çirkin oyunun yanında yer al. Bunlar tabi ahlaki, vicdani, insanlık, dürüstlük ve erdemleri ön plana çıkarmamız lazım.

İL YÖNETİCİM AK PARTİ’Yİ REZİL EDİYOR

Ancak bu linç girişimi içerisinde yer almak insanlık adına utanç vericidir. İl yöneticim orada AK Partiyi rezil ediyor. Sen bunu nasıl yaparsın. Sen kimsin ya? İl yöneticisi olmasan seni adam yerine kim koyar? Kim dinler? Bu durum parti içinde suçtur. İlçe Başkanı ve il gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum.”

Çavdar, Silivrispor Kongresinde birçok usulsüzlük yapıldığını, Ümit Kalko’nun konuşturulmamasının da utanç verici olduğunu söyledi.

Çavdar’ın kongre ile ilgili yorumları da şu şekilde:

ARKAYI BİZ TOPLUYORUZ

Çok kötü bir tablo yaşadık arkadaşlar üzgünüm. Zannediyorum idari ve hukuki olarak, adli olarak da işlem yapılacaktır. Kulübü şampiyon yapmış bir başkanı bile konuşturmadılar. Neymiş ismini konuşma için yazdırmamış. Rezilliğe bir bakın. Belediye Başkanı kalkıp yapmayın diyemez miydi? Kalko’ya söz vermemek dernek tüzüğüne de aykırıdır; onu bırakın rezilliktir. Silahların çekmek isteyenler, küfürleşmeler, hakaret etmeler? Böyle bir şey olabilir mi? Arkayı biz topluyoruz. Her şeyin bir usulü var.

KONGRE İPTAL EDİLMELİ

Fotoğrafları açıp iyi bakın. Orda oy kullanmak için el kaldıranların çoğu kulüp üyesi bile değildi.. Bu kongre iptal edilmeli. Bu yapılan kanunlara göre suçtur. Belediye başkanının sürekli derneklere, kulüplere karışması ve yaptığı suçtur. Birisi suç duyurusunda bulunsa ve ispat etse belediye başkanı ceza alır. Yönetimden istifa eden arkadaşların hemen hepsi ‘Ne yapalım başkan istedi mecbur istifa ettik’ diyorlar.

YENİ YÖNETİM DİKENLİ TARLA SATIN ALMIŞTIR

Yeni yönetime görevlerinde başarılar dileyeceğim ama kendilerinin bir dikenli tarla satın aldığını da söylemek istiyorum. Nasıl hizmet edecekler bilmiyorum. Yeniden gönüller alınarak, gönüllere girerek, sevgi ortamı oluşturarak yeniden dizayn edilmesi lazım. Yoksa seçilen arkadaşlar rahat çalışamaz. Hatta bu işi belediye başkanı bu hale nasıl getirdiyse öyle çözsün. Hatta bizi de çağırsın hep birlikte oturalım konuşalım.

Editör: TE Bilişim