HABER ANALİZ / CEM GÜNER

CHP’li Silivri Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Yönet, Lütfü Vardar, Ömer Ercan ve Fevzi Arslan; İYİ Parti ilçe binasını ziyaret etti. Meclis üyelerinin ziyaret fotoğrafları İYİ Parti’nin sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Her ne kadar İYİ Parti’nin paylaşımında; söz konusu ziyaretin “yeni parti binasına geçilmesi dolayısıyla yapılmış bir hayırlı olsun ziyareti” (!) olduğu belirtiliyorsa da siyasi teamüllerin dışında bir ziyaret gerçekleştiği gözlerden kaçmıyor.

Burada dikkat çeken taraf Mehmet Yönet, Lütfü Vardar ve Ömer Ercan’ın CHP içerisinde “Özcancı” olarak bilinen gruba mensup bulunmaları. Fevzi Arslan için daha düne kadar böyle bir tanımlama yapmayı düşünmezken bu ziyaretten itibaren Arslan’ın da Özcancı gruba katılmış olabilme ihtimali değerlendirmeye başladık.

Berker Esen’e telefon ederek ziyaret hakkında bilgisi bulunup bulunmadığını sorduğumda “evet bilgim var” cevabını verdi. Ve devamında “biz CHP olarak İYİ Parti’yi yeni binalarında ziyaret etmiştik. Ancak söz konusu arkadaşlarımız işlerinden dolayı ziyarete katılamamışlardı. Şimdi bana da bilgi vererek bu ziyareti gerçekleştirdiler” şeklinde konuştu.

Ancak kayıtlara baktığımızda; Berker Esen’in ilçe başkanı olarak ekibi ile birlikte İYİ Parti’yi 13 Haziran 2020 tarihinde yani tam 1.5 yıl önce ziyaret ettiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu ziyaretin 1.5 yıl sonra “aaa biz gitmemiştik hadi şimdi gidelim” (!) düşüncesiyle yapıldığı düşünmek çocukça olur… Belediye meclis toplantılarından önce yapılan istişare ziyaretleri ise Refik Bek ile Berker Esen ve yönetimi arasındaki gerginlikten dolayı bir süredir gerçekleşmiyordu.

Yine siyasi teamüllere baktığımızda; ittifak içerisinde bulunulsa bile rakip partiye, hele ki böyle kamuoyuna fotoğraf verilerek yapılan bir ziyarette mutlaka ilçe başkanı veya en azından ilçe başkanının görevlendireceği bir parti yöneticisi (ilçe başkan vekili gibi) de bulunmalıdır. Aksi halde o ziyaret adeta devlet içerisinde devlet (parti içerisinde parti) görüntüsü verir.

Şimdi bütün bu gelişmeler ışığında ziyareti analiz ettiğimizde; “Özcancı” olarak bilinen belediye meclis üyeleri Mehmet Yönet, Lütfü Vardar, Ömer Ercan ve aralarına yeni katılan Fevzi Arslan’ın ilçe başkanı Berker Esen ve ilçe yönetimine “başkaldırdıkları” gibi bir görüntü oluşuyor. (Özcancı olarak bilinen diğer CHP'li meclis üyelerinin de ziyarete katılmadıklarını düşündüğümüzde "başkaldırı" tezi güçleniyor) 

Kaldı ki İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek’in de perde arkasında Özcan Işıklar ile işbirliği yaptığı ve 2024 yerel seçimlerinde CHP tarafından bir kez daha belediye başkan adayı gösterilmemesi beklenen Işıklar’ın İYİ Parti’den aday olabilmek için "B planı" içerisinde olduğunu da geçtiğimiz aylarda yine buna benzer bir analizle duyurmuştum.

Diğer taraftan Berker Esen ve yönetimi ile Ahmet Refik Bek arasında uzun zamandır süren bir gerginlik vardı. Bu gerginliğin sebebi Bek’in, İBB kapsamında kendilerine düşen işe alım kontenjanını partisine emek veren isimler yerine Tülay Kaynarcan'ın ricasıyla gönderilen AK Partililer’den yana kullanmasıydı.

Yani…

Özcan IşıklarRefik Bek ve Tülay Kaynarca arasında oluşturulan ve yıllardan bu yana devam eden “Partiler Üstü Menfaat Dayanışması” ittifakının bir kez daha devrede olduğunu görüyoruz.

Yönet, Vardar, Ercan ve Arslan’ın (ki bu isimlerin tamamı eski DYP kökenli) “başkaldırısınınÖzcan Işıklar’dan bağımsız olarak yapıldığını düşünebilmek çok güç…

CHP Silivri İlçe Örgütü’nün tahmin edilenden daha karışık olduğu çok net bir şekilde anlaşılıyor…

Editör: TE Bilişim