Yaşanan terör olayları nedeniyle 'Milli Birlik' adı altında ziyaretlere başlayan İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Silivri AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Teröre karşı birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini söyleyen taraflar, konu yerel hizmetlere geldiğinde fikirler çatıştı.

Silivri AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Son dönemlerde şikâyetlerin oldukça fazla olduğu enerji iletimi konusunda bazı sanayici arkadaşlarımızdan şikâyetler aldık. Bu problemleri de arkadaşlarımız not alarak ilgili yerlere iletti. İnşallah önümüzdeki zaman dilimi içerisinde sizlerle istişare ettikten sonra talep ederseniz sanayi bakanımızla ya da enerji bakanımızla siz değerli iş adamları ile buluşturup burada gerçekleştirmemiz gereken çalışmalar konusunda dilek ve temennilerinizi iletebileceğiniz bir toplantı tertip etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Biz milli birlik için gelmiştik

Kutlu’nun ardından konuşan SİAD Başkanı Hakan Kocabaş; "Sanayicinin sorunları bitmiyor. Ülkemiz de gelişen bir ülke her an eksiklikler olabiliyor. Ama biz bunları tabi normal karşılıyoruz. Bizim bugün buraya geliş amacımız bir talep veya bir istekten öte milli birlik ve beraberliğimizi göstermektir. TBMM çatısı altında olup da ülkemizin birliği için çalışan tüm siyasi partilerimize aynı yakınlıkta ve aynı mesafede olduğumuzu bildirmek amacıyla bugün buradayız" dedi.

Parti ayırmayın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin siyasi parti gözetmeksizin Silivri’ye hizmet etmesi gerektiğini söyleyen Kocabaş, “Belediye başkanları, yerel yönetimler farklı siyasi partilerden olabilir. Ancak Büyükşehir Belediyesi'nin siyasi parti gözetmeksizin hizmet etmesi gerekir. Silivrimizde CHP’li olduğu kadar AK Partili vatandaşlarımız da var. Büyükşehir Belediyesi'nin Silivri Belediyesi'ne parti ayrımı yapmadan hizmet etmesi arzusundayız” dedi.

10 çivi varsa 9'u İBB'nin


SİAD Başkanı Hakan Kocabaş’ın bu sözleri üzerine AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu sinirlendi. İBB’nin ayrım yapmadığını, Silivri’de 10 tane çivi çakıldıysa bunun 9 tanesini Büyükşehir Belediyesi'nin çaktığını söyledi. Silivri Belediyesi'nin hali hazırda 120 milyon borcunun olduğunu ama ortada hiçbir hizmet olmadığını da söyleyen Kutlu, “Büyükşehir Belediyesi Silivri’ye hizmetlerine devam ediyor. Büyükşehir Silivri’yi cezalandırıyor, ya da ayrım yapıyor söylemlerine katılmıyorum” dedi.

69 oy aldık ama doğalgaz yaptık

Kutlu oy almadıkları yerlere de hizmet ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “AK Parti'ye 69 oy çıkan köye bile şu anda İBB tarafından doğalgaz döşendi. Doğalgazın yanı sıra o köye altyapı ve bir çok hizmet yapıldı. Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan döneminden bu zamana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi buraya hizmet yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Arıtma tesisleri, Alt yapı, Boğluca Deresi ıslahı, asfaltlama çalışmaları ve daha birçok hizmet yapılıyor.”


Fatma SARIBIYIK - Gazetem İstanbul
Editör: TE Bilişim