CHP Silivri Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığının aldığı karar doğrultusunda “Gençlik Kolları 1. Etap İlçe Kongreleri” kapsamında 8-11 Ekim 2015 tarihleri arasında bazı illere bağlı ilçeler tarafından gerçekleştirilecek olan kongrelerin bir adresi de Silivri oldu. Türkiye Geneli’nde 2015 yılı içerisinde ilk gençlik kongresini yapmış olan CHP Silivri Gençlik Kolları tek liste ile seçime giren Berker Esen ile yoluna devam kararı aldı.

CHP Silivri Gençlik Kongresi’ne İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, İlçe Örgütü Başkanı Suna Göçengil, Çorlu Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ülkem Uruk, Halkçı Liseliler Genel Başkan Yardımcısı Taylan Armağan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer’in katılımı ile gerçekleşen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonrasında, divan başkanlığı seçiminin gerçekleştiği kongrede genç üyeler tarafından sunulan imzalar sonucu Genel Kurul Divan Başkanlığı’na Şeref Can Ayata, Kongre Başkanlık Kurulu Üyeliğine Semih Ayeş ve Canberk Alpay seçildi. Divan kurulu seçiminden sonra Berker Esen ve yönetiminin göreve atandığı 2014 Haziran’dan bu yana yönetim kurulu çalışma raporu okunup görüşüldü ve rapor ayrı ayrı ibra edildi. Daha sonra, Gençlik Kolları, İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu Asil ve Yedek üyelerinin ve İl Delegelerinin seçimine geçildi. Kongrede oy kullanan gençlerin tamamının oyunu alan liste, seçim sonunda göreve getirildi. İl Gençlik Kolları Başkanı, İlçe Başkanı, Belediye Başkanı ve İlçe Gençlik Örgütü Başkanı’nın dilek ve temennilerinin ardından, kongre sona erdi.


CHP İstanbul İl Genlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, "b
ugün Silivri'de başlattığı seçim propagandasıyla, geleceğe yönelik demokrasinin savunucuları olmaya devam edecektir. Karakoç, Berker Başkan yaklaşık 1.5 yıldır görev başındadır. İstanbul içerisinde çalışmalarıyla göz dolduran gençlik umut olan gençliğimin adını temsil eden en iyi başkanlarından bir tanesidir. Kendisini ve örgütünü tebrik ediyorum. İnanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi Berker başkanlar gibi, onun gibi gençlerle beraber iktidarlığımızı 1 Kasım’da taçlandıracağız. Ülkemize demokrasiyi getireceğiz'' ifadesini kullandı.

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil konuşmasında, Ankara'da barış için bir araya gelen yurttaşlarımıza yönelik hain saldırıyı nefretle kınayarak sözlerime başlamak istiyorum. Yurttaşlarımıza rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu şehitlerimizin arasında Malatya Gençlik kollarımızın 11 kardeşimizin ve orada can veren tüm barış yanlılarının aziz ruhları önünde saygı ile eğiliyorum ruhları şad olsun.

Suna Göçengil, gençlere hitaben konuşmasında, ulusumuzun geleceğini kuran gençlerimiz; eğer sizler siyasete girerseniz, emin olun Türkiye'de şu an yaşananların hiç biri yaşanmaz. Ülkeyi barışı sizlere getireceksiniz gençler yarının umududur'' ifadesini kullandı.

 

CHP Silivri Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi sonucunda


Gençlik Kolları İlçe Başkanlığına Berker Esen,

Yönetim Kurulu Asil üyeliğine

Oğuzhan Kayan,
Melis Baştok,
Ümit Koçoğlu,
Utku Yiğit Yılmazer,
Gizem Solak,
Uğur Çalış,
Furkan Salih Şentürk,
Özge Bakır,
İbrahim Gülfidan,
Kerim Yüksel,
Melihcan Çolak,
İsmail Tarı,
Canan Mutu
Canberk Harmandar seçildi.

 
Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğine; 

Yunus Narin,
Halil Can Ağca,
Sahra Karakartal,
Tolga Solak,
Ahmet Anıl Onur,
Ülker Damla Sezgin,
Şahin Dirik,
Emrah Ozan Şahin,
Melisa Tezeller,
Umut Akıncı,
Nihan Öztürk,
Emre Yeniçiftlik,
Melis Toker ve
Kerem Pınar seçildi.

İl Delegeliğine ise;
Berker Esen,
Serim Sencer Işıklar,
Melihcan Çolak ve
Oğuzhan Kayan seçildi.

 

Kongrenin sona ermesinin ardından, açıklamalarda bulunan Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Dün Ankara’da yaşanan katliamın halen üzüntüsü içerisindeyiz. Bunun gölgesinde gerçekleşen bir kongre oldu. Daha önceden gelen genelge üzerine coşku içerisinde yapmayı hedeflediğimiz kongremizi Ankara’daki olayların gölgesinde gerçekleştirdik. Ulusumuzun başı sağolsun. Kongremizin ilçemize ve partimize hayırlı olması dileği ile” dedi.

Editör: TE Bilişim