Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor kulübü temsilcileri, antrenörler ve muhtarlar ile buluşmak üzere Silivri’ye geldi. Bakan Kasapoğlu’nu Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Can Dağaşan karşıladı. Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Fuaye Salonu’nda düzenlenen toplantıda Silivri için spor yatırımları konuşuldu. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Cemil Boz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Can Dağaşan, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Ali Tonta, Silivri Spor Kulübü Başkanı Akgün Duru, antrenörler, spor kulübü yöneticileri, muhtarlar ve sporcu öğrenciler toplantıya katıldı.    

Programın açılış konuşmasını AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu yaptı. Spor yatırımlarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Bozoğlu, sporun önemine dikkat çekti.

Silivri’nin marka kent yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hedeflerinin büyük bir bölümünü sportif faaliyetler oluşturduğunu anlattı. Sorunlar, çözüm önerileri ve yatırım projelerinin yer aldığı dosyayı Bakan Kasapoğlu’na ileten Başkan Yılmaz destek istedi.

BAŞKAN YILMAZ: “10 BİN KİŞİLİK ŞEHİR STADI YAPACAĞIZ”

“Her zaman sporun içinde yer almış, 12 yaşında lisanslı sporcu olmuş bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak Gençlik ve Spor Bakanımıza yoğun programlarının arasında Silivri’ye yer ayırdığı için, bizleri dinlediği ve projelerimize destek vereceğini bildiğim için şimdiden teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi: “Bakanımızla sohbet ederken Silivri’nin en büyük probleminin spor tesislerinin eksikliği olduğunu konuştuk. Maalesef ki uzun yıllardır Silivri’miz,  Silivrispor’a, amatör spor kulüplerine, bireysel sporlara alan açacak alt yapı yatırımlarından hiçbir şekilde faydalanamadı. Biz yola çıkarken; mutlu çocuk, mutlu genç, mutlu aile, mutlu Silivri ve Marka Kent Silivri dedik.  Bu Marka Kenti yeniden inşa edecek yegane varlıklar çocuklarımız ve gençlerimiz. Ben Silivri’de 20 bin lisanlı sporcu hayal ettiğimi ifade ettim ve sizlere çok ciddi spor yatırımları sözü verdim. Göz bebeğimiz Silivrispor’umuza, kentimize, Silivri’mize yakışan 10 bin kişilik şehir stadı istiyoruz bunu yapacağız dedik. Silivrispor’un o formasını giydim, o formayı ıslattım, uzun yıllar profesyonel futbol oynadım. Hiç siyaset konuşmadık, spor konuştuk. Antrenman sahaları, kamp tesisleri ve yüzme havuzlarının olduğu bir ‘Silivri Spor Kompleksi’. Bunu hep beraber başarabiliriz.

YÜZME HAVUZU OLMAYAN TEK İLÇEYİZ

Semt ve mahalle sahalarımız yok. Silivrispor’un hali hazırdaki eski sahası, çim olmayan sahamız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Müjdat Gürsu Tesisleri ve Ortaköy Mahallesi’nin dışında amatör kulüplerin maç yapabileceği bir stadımız yok. 39 ilçede kapalı yüzme havuzu olmayan tek ilçe Silivri! Gençlerimiz, çocuklarımız, hiç merak etmeyin havuzumuzu da Silivri’mize yapacağız, bir değil üç tane yapacağız! 30-40 yıl önce yapılmış eski bir kapalı spor salonumuz var ama 4 duvar. Tribünleri bile yok, kapalı spor salonundan başka her şeye benziyor. Silivri 200 bine yaklaşan nüfusu ile çok güzel bir kapalı spor salonu, bir kompleks hak ediyor. Biz her okulumuzun bahçesine kapalı spor salonu yapmalıyız ki o çocuklarımız kışın beden derslerini okulda sınıfta oturarak geçirmesinler. Spor, sanat ve kültürle bezenmiş bir gençlik, Mustafa Kemal Atatürk’ün arzuladığı; zeki, çevik, ahlaklı gençlik…

UYUŞTURUCU VE EKRAN BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMALIYIZ

Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan; sigara, alkol, uyuşturucu ve ekran bağımlılığından koruyup kollamamızın yegane yollarından biri spor. Ben spor sayesinde, takım oyunları sayesinde, hem kolektif çalışma anlayışını edinmiş hem de kötü alışkanlıklardan korunan bir kardeşinizim. Tüm bu çalışmaları Spor Bakanımıza bir dosya halinde ileteceğiz, ciddi taleplerimiz var.  Sporda siyaset yok. Silivri’nin sorunları için hep beraber, gönül gönüle vereceğiz. Bir bakmışsınız yan yana gelmesi imkansız denilen insanlar spor etrafında el ele tutuşup Silivri’nin problemlerini çözmeye çalışıyor. İşte spor böyle bir şey. Siyasi görüşünüz olmadan el ele tutuşup spor yapıyorsunuz. Bundan güzel bir şey de yok. Bunu yaparken hizmet edeni başımızın üzerinde taşımak zorundayız. İşi hizmet olana, ehline teslim etmek gibi bir vazifemiz olmalı. Ben Silivri Belediye Başkanı olarak 5 yıl boyunca sporun ve sporcunun yanında olacağıma söz veriyorum.”

BAKAN KASAPOĞLU’NDAN YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU MÜJDESİ

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın taleplerine yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Silivri'de denizle iç içesiniz ama madem burada havuzunuz yok, inşallah ilk fırsatta yarı olimpik havuzunuzun Silivri'ye hayırlı olması müjdesini sizinle paylaşmak istiyorum. Spor, Silivri için önemli. İlk olarak havuzun 2 ay içerisinde gerekli prosedürlerini tamamlayarak başlayacağız. Kadınların öncelikli kullanacağı şekilde havuzunuz hizmete girecek” dedi.

EL BİRLİĞİYLE HİZMET EDECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUM

Sporcu zihniyeti ile kendisini geleceğe hazırlayan gençlerin, pek çok alanda başarılı olduklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın büyükşehir belediye başkanlığı döneminden bu yana spora ve sporcuya verdiği destek apaçık ortada. Özellikle son 17 yılda ortaya konan sportif yatırımlar devasa boyutta, inşallah bundan sonraki süreçte eksik noktaları tamamlayarak, her yaştan insanımızı sporla buluşturarak inşallah sporu yaygınlaştıracağız ve başarılı sporcular yetiştireceğiz” diye konuştu.

“Sporu sadece futboldan ibaret saymıyoruz, her branşta sporcu yetiştireceğiz” diyen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Belediye Başkanımıza bu konudaki duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyorum. Spor kulüplerimiz, en önemli partnerlerimiz. El birliği ile inşallah Silivri'nin yarınlarına hizmet etmek için sözümüzü veriyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıda muhtarlar, spor kulübü yöneticileri ve sporcular da söz alarak düşüncelerini paylaştı. Bakan Kasapoğlu talepleri not alarak çözüm mesajı verdi. 

Editör: TE Bilişim