Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın çöp özelleştirmesini iptal etmek suretiyle hizmeti belediye personeli ile karşılamaya başlaması komşu ilçelerin belediye başkanlarına da örnek oldu.

Yılmaz, çöp toplama hizmetini belediyenin maaşlı personeli ile gerçekleştirme kararını uygulmaya koyunca Silivri Belediyesi her ay 1 milyon TL tasarruf etmeye başladı. 

Özel şirkete yıllık 24 milyon TL ödediği öğrenilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de özelleştirmeden vazgeçerek çöp toplama hizmetini belediye personeli ile yapacağını açıkladı.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, artık çöp ihalesi yapmayacaklarını ve hizmeti belediye personeli ile vereceklerini belirtti. Üner bu şekilde 5 yıllık süreç içerisinde 30 milyon TL'lik tassarruf edeceklerini söyledi.

Büyükçekmece ve Çatalca belediye başkanları çöp hizmetlerini yürütebilmek için belediyelerine araç alacaklarını kaydetti.

Diğer taraftan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de Silivri'yi örnek göstererek çöp hizmeti veren şirketle yeniden pazarlık masasına oturdu. Şirkete her ay 3 milyon TL ödeyen Avcılar Belediyesi yeniden revize edilen anlaşma ile aylık ödeyeceği miktarı 1.5 milyon TL'ye düşürdü.

Editör: TE Bilişim