AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin  katılımıyla Ocak ayı Gümüşyaka Mahalle Danışma Meclisi geçtiğimiz Cumartesi gerçekleşti.

Gümüşyaka Mahalle Başkanı İlyas Yıldız ve  İlçe Başkan Yardımcısı Gümüşyaka Mahalle Sorumlusu  Ferhat Gezeren’in ev sahipliğini yaptığı Danışma Meclisinde açılış konuşmasını yapan İlyas Yıldız sonrasında İlçe Başkanı Dilek Demiral’ı kürsüye davet etti. Demiral konuşmasında; ‘ Bir yıldır devam eden görevimizin ardından seçilmiş İlçe Başkanı olarak ilk defa karşınızdayım. Geçen ay tüzüğümüz gereğince kongremiz yapıldı bu kongrede bütün üyelerimizin, delegelerimizin teveccühü ile İlçe Başkanı olarak göreve başladım. Rabbim hayırlı işler yapmayı, sizler güzel hizmetler getirmeyi nasip etsin. AK Partimizdeki anlayışımız önce insan, önce hizmet biz bunun için varız. Olayları yerinde görebilmek, sizleri yerinde dinleyebilmek için bizim sistemimizde Mahalle Danışma Meclislerimiz var. Çözüme kavuşturulacak konuları o zaman diliminde planlamaya çalışıyoruz. Öncelikle yeni kurulan yönetimimiz ve mahalle yönetimlerimize görevlerinde başarılar diliyorum.7 Haziran 2015 seçimleri çok önemli bir seçim çünkü Türkiye’de özlem duyulan Sivil Anayasanın yapılacağı seçim olacak ve Türkiye’nin önü açılacak bu mazlumlara kadar uzanacak. Biz Teşkilat olarak hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Silivri Belediyesinin tüm Türkiye’de olduğu gibi yerel belediyelerin yapmakla yükümlü olduğu işler var, birde Büyükşehir Belediyesinin yapmakla yükümlü olduğu işler var ve bunlar kanunlarla çizilmiş durumdadır. Görevimiz ve işimiz Silivri’deki sıkıntıları Belediye Meclisine taşımaktır. En basit örneği yollarla ilgili mahalle aralarındaki yollarda sıkıntı olduğunu biliyorum kendim gezdim gördüm tabii ki biz üstümüze düşen görevleri yapacağız Büyükşehir’in kıyılarla ilgili ve ana arterlerle ilgili sorumluluğu vardır. Biz üstümüze düşen görevi yapıyoruz bir örneği de Değirmenköy bağlantısındaki yoldur. Biz yatırım planına tekrar aldık bundan sonrada her şeyin takipçisi olacağız çünkü herkes üzerine düşeni yapmakla mükelleftir. Destekleriniz hepinize teşekkür ediyorum’ diyerek sözü AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca’ya bıraktı.

 

          Milletvekili Harun Karaca yaptığı konuşmada; ‘ Çok değerli İlçe Başkanım, Gümüşyaka Mahalle Başkanı velhasıl AK Parti ailemizin değerli mensupları hoş geldiniz. Öncelikle gündemimizle ilgili konuşmak istiyorum her seçimde bizlere destek vererek adeta onore ettiniz. Yapılan hizmetler, çalışmalar göz ardı edilemeyecek kadar çok. Geçmişten AK Parti dönemine kadar olan derslik sayısı 357 bin civarında, AK Parti iktidara geldikten sonra  2002- 2014 yılı arasında yapılan derslik sayısı 254 bin. AK Partiden önce öğretmen sayısı 450 bin , AK Partiden sonra 850 bin. Hükümetin parası yoktu borçlanma yapması gerekiyordu, devlet 9 ay vadeli yüzde 63 faizle borçlanabiliyordu, şimdi ise 68 ay vadeli yüzde 9 faizle borçlanıyor aradaki fark aşikar bunları neden anlatıyorum eğer biz AK Parti ailesi olarak 2002 yılındaki faiz şartlarını devam ettirseydik Türkiye ne olurdu, hepimizin cebinden çıkacak para 767 katrilyon olurdu.O zaman ne geçitler, ne yollar, ne Marmaray, ne hızlı trenler, ne hastaneler nede havaalanları olurdu. Hiçbir yatırım yapma şansımız olmazdı. Batan bankaların görev zararları, haksız yere verilen kredilerin Ülkemize getirdiği maliyet 525 katrilyon.Eğer biz onları ödeyipte bu işin altından kalkmasaydık konuştuğumuz hiçbir şeyin hayalini kuramazdık. Hafta içi Ekonomi Bakanıyla Avusturya’ ya gittik bir dizi görüşmeler yaptık 100 kişinin üstünde bir fikir sofrası kurduk.Siyaset Adamları, Milletvekilleri, Akademisyenler, Gazeteciler ve Türkiye’den katılan bir grupla karşılıklı soru cevap şeklinde 3 saatlik bir müzakerede bulunduk. Artık dünya’nın her yerinde Türkiye konuşuluyor herkes başarılarımıza gıpta ediyor. Gümüşyaka mahalle Başkanınızın şahsında Gümüşyaka mahallemizi tebrik ediyorum, Allah gayretinizi daim etsin, artırarak sürdürmeyi nasip etsin’ dedi.

Danışma Meclisi daha sonra soru cevap şeklinde devam ederek son buldu.

 

 

Editör: TE Bilişim