Avukat İlkay Doğan

Adını duyuyordum ancak kendisiyle hiç karşılaşmadım.

Geçtiğimiz günlerde benim bazı yazılarımla ilgili olarak savcılığa bir şikayet dilekçesi vermiş. Ki olabilir bunun hukuki karşılığını benim avukatlarım verecektir.

Ancak kendisini merak ettim ve biraz araştırdım.

Evrakta sahtecilikten mahkûmiyetinin bulunduğunu öğrendim. 

2015 yılında Silivri’de bir olay yaşanıyor…

N.İ. adlı kadın, İlkay Doğan’a ait avukatlık bürosunda çalıştıktan sonra işten ayrılıyor ancak maaş vs alacaklarını alamadığı gerekçesiyle Silivri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2015/5 E. dosya numarası altında dava açıyor.

Bu dava devam ederken; İlkay Doğan tarafından altında N.İ.’nin imzası bulunan bir iş sözleşmesi mahkemeye sunuluyor.

N.İ., sözleşmeyi ve altında kendisinin adına atılmış olan imzayı görünce şaşırıyor. Gerçekte böyle bir sözleşmenin var olmadığını ve böyle bir sözleşmeye de imza atmadığını beyan ederek mahkemeye itirazda bulunuyor. Ayrıca Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na da “imzamı taklit etmişler” diyerek şikayet dilekçesi veriyor.

Sözleşmedeki imza savcılık tarafından açılan 2016/2495 E. sayılı soruşturma dosyası kapsamında kriminal incelemeye gönderiliyor. Ve inceleme sonucunda imzanın sahte olduğu ortaya çıkıyor.

Savcılıktaki soruşturma devam ederken Taylan Doğan Şenyiğit adlı bir şahıs tanık sıfatı ile İlkay Doğan’ın lehine olacak şekilde ifade veriyor. Yani imzanın sahte olmadığını ve N.İ. tarafından atıldığını söylüyor. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi kriminal polis laboratuvarında yapılan incelemede imzanın N.İ. tarafından atılmadığı ortaya çıkıyor.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı bu gelişmeler karşısında İlkay Doğan hakkında “Özel Evrakta Sahtecilik”, Taylan Doğan Şenyiğit hakkında da “Yalancı Tanıklık”tan ceza davası açılıyor.

Her iki şahıs da Silivri 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2016/614 E. sayılı dosya kapsamında yargılanarak suçlu bulunuyor ve 2018/271 K. sayılı kararla her iki sanık hakkında önce 1 yıl sonra da indirimle 10 ay hapis cezası kararı veriliyor. Sanıkların sabıkalarının bulunmaması dolayısıyla hükmün açıklanması geri bırakılıyor. Mahkeme kararının devamına göre; her iki sanık da 5 yıl süre ile denetim altında olacak.

Bu karar 18.07.2018 tarihinde kesinleşiyor.

Av. İlkay Doğan hakkında daha sonra vergi incelemesi başlatılıyor. Maliye tarafından Silivri’deki bütün noterlere yazı yazılarak kendisine verilen vekaletnamelerle ilgili bilgi isteniyor.