Silivri Sanayi ve İşadamları Derneği yöneticileri, yaklaşık iki yıla yakın çırpınışları sonucunda alabilmiş oldukları randevu üzerine dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldiler.

Bu toplantıda ne konuşuldu?

Bu toplantıda hayır hasenat konuşulmadı; bu toplantıda menfaat konuşuldu…

Peki nasıl bir menfaat konuşuldu?..

Şimdi biliyorsunuz Silivri’de en verimli tarım topraklarının üzerinde kurulmuş olan fabrikalar var.

Bu fabrikaların bir bölümü de hem son derece yüksek verimli tarım arazisi hem de deniz manzarasına haiz olan Alipaşa Mahallesi sırtlarında bulunuyor.

Yine aynı şekilde Silivri ve Selimpaşa arasında “deniz manzaralı” fabrikalar var…

2009 yılında hazırlanan 1/100 binlik planlarla bu bölgeler sanayi alanından çıkartıldı.

Bu da buradaki fabrika binalarının ekonomik ömürlerini doldurduktan sonra yerlerine yenilerinin yapılamayacağı anlamına geliyor.

Aslında tamamen kamu menfaatine uygun bir planlama yapıldı…

Fakat bizim fabrikatör işadamları “aman efendim bizim menfaatlerimiz” diye dört dönmeye başladı.

İşte dün Ekrem İmamoğlu ile yapılan toplantıda “aman efendim bizim menfaatlerimiz ne olacak” diye yalvar yakar ricalar edilerek bu deniz manzaralı tarım arazilerinin sanayi bölgesi ilan edilmesi için kulis yapıldı…

Bakalım bu işin sonunda fabrikatör işadamlarının menfaatleri mi yoksa kamu menfaatleri mi ağır basacak hep birlikte izleyip göreceğiz…

ÖNEMLİ NOT: Bu yazıdan sonra Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz aradı. Planların kişilere ve kurumlara göre yapılmadığını, Silivri’nin kamu menfaatleri gözetilerek yapıldığını, bu konudaki düşüncelerini dün gerçekleşen basına kapalı toplantıda da söylediğini, Silivri’yi yönetirken elbette sanayisiyle, turizm ve tarımla bütüncül bir anlayışla hareket ettiklerini, sanayiye de önem verdiklerini ancak önceliğin her zaman için kamu menfaatleri olduğunu söyledi.