Silivri Belediyesi bu yıl 40 bin adet samanı küçük ve orta ölçekli çiftçilere dağıtmaya başladı.

Bu samanların piyasa değeri 1 milyon TL

Geçtiğimiz yıl da 5 bin 500 adet saman dağıtmıştı.

Bunun piyasa değeri de aşağı yukarı 100 bin TL civarındaydı…

Peki Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) tam olarak 10 yıldır faaliyette olduğunu halde ondan önceki 8 yıl bu samanlar ne yapılmıştı?

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın, dün Danamandıra Mahallesi’nde gerçekleşen saman dağıtım töreninde yaptığı konuşmanın bir cümlesi aynen şu şekilde:

…Siyasetçilerin kendi arkadaşlarına, kendi eşlerine, kendi dostlarına, kendi partililerine bilâbedel hiçbir kira almadan, Silivri Belediyesi’ne ait olan ektirdikleri diktirdikleri arazilerin tamamını Silivri Belediyesi olarak ekeceğiz dedik…

Bu cümlenin anlamı açık açık şu şekildedir:

Özcan Işıklar zamanında Silivri Belediyesi’ne ait olan araziler, hicar (kira) alınmadan kaçak olarak Işıklar’a yakın bir takım isimlere ektirilip biçtirilmişti. Bu tarlaların geliri de Işıklar’a yakın isimlerin cebine akmıştı…

Bunun adı açık açık yolsuzluktur…

Bunun adı açık açık Silivri halkının parasının Özcan Işıklar’a yakın isimlerin ceplerine hortumlanmasıdır.

İşte Volkan Yılmaz bu hortumları kesti…

Belediyenin tarlalarını artık belediye kendisi ekip biçiyor. Buradan elde edilen hasat da kayıt altına alınarak “Silivri Belediyesi Sosyal Market” aracılığıyla ihtiyacı olan insanların mutfaklarına destek paketi olarak dağıtılıyor.

Bu tarlalardaki buğday ve arpa hasadından elde edilen samanlar da son iki yıldır Silivri çiftçisine destek olarak (hayvan yemi olarak kullanılacak şekilde) veriliyor.

Yani, Silivri halkının paraları Özcan Işıklar’a yakın isimlere değil; yeniden Silivri halkına geri dönüyor…