Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Silivri’de ve özellikle de köylerde yaşayan vatandaşlara verilen sözlerin tutulmadığını ve kamuoyuna gerçek dışı bilgiler verildiğini söyledi.

Yalçın konuyla ilgili şunları söyledi:

ÇİFTÇİLERE ALIM GARANTİSİ VERİLDİ; ANCAK SÖZLERİNİ TUTMUYORLAR…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul’daki çiftçilerin, fiyatları yüzde 25 artan fide, gübre, ilaç ihtiyacını biz sağlayacağız. Alım garantisi vereceğiz' dedi. Bu söz kapsadığı tarımsal alan dolayısıyla daha çok Silivri çiftçisini ilgilendiriyor. Ancak iş verilen sözü tutmaya gelince sözler tutulmuyor. Köylü ve çiftçinin; İmamoğlu’nun bu sözüne güvenerek ürettiği ürünlere alım garantisi verilmiyor. Çeşitli kelime oyunları ile konu geçiştiriliyor ve sonuca ulaşılmıyor.”

HANGİ KÖYDEN KİMLERDEN SÜT ALINIYOR AÇIKLASINLAR?

“Diğer bir konu da yine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Halk-Süt kapsamında İstanbul’daki yoksul çocuklara İBB tarafından sözde dağıtılacak olan sütün Silivri ve Çatalca’dan alınacağı vaadi var. Ekrem Bey, aylar önce Silivri ve Çatalca’dan süt alımının başladığını söyledi. Çatalca’yı bilemem ancak Silivri’den süt alınmıyor.

Buradan CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’e soruyorum; İBB hangi aralıklarla, hangi köyden ve hangi üreticiden düzenli olarak süt alıyor? Esen bu sorunun somut olarak cevabın verebilir mi?

SÜT TOPLAMA ARACININ FOTOĞRAFLARI NEREDE?

Süt almak için Silivri’ye gelen süt toplama aracının fotoğrafları nerede? Hangi köyden, hangi üreticiden süt almışlar ben bir tane bile rastlamadım. Lafa gelince 'Silivri’den süt alıyoruz' diyorlar ancak doğruyu söylemiyorlar

ÜST GEÇİT NİÇİN YARIM BIRAKILDI?

Halk arasında eski adıyla “KİPA AVM” olarak bilinen yeni adıyla Vega Alışveriş Merkezi’nin önüne İBB tarafından modern bir üstgeçit yapılacaktı. Aylar önce direkler dikildi ancak yarım bırakıldı. Aylardan bu yana boş direkler yerlerinde duruyor. Bu üst geçit niçin tamamlanmıyor?"

Editör: TE Bilişim