Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil’in yazılı bir basın açıklaması yaparak Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama billboardlarında Atatürk fotoğrafını kullanmadığını belirtesi ile CHP ve MHP ilçe yönetimleri arasında polemik başladı.

Suna Göçengil ne demişti?

Suna Göçengil’in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Cumhuriyet Bayramımızın 96’ıncı yıl dönümünde Silivri Belediye Başkanının popülist bir yaklaşımla hazırlattığı billboardlarda Cumhuriyetimizin kurucusu ve ulusal değerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilmemesi milli değerlerimize yakışmadı. Volkan Yılmaz’ın bağlı bulunduğu partinin değerleriyle de bağdaşmayan bu davranışı kabul etmiyoruz. Yılmaz’ın, ülkemizin kuruluşunun en önemli değeri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı üzerinden sadece kendi fotoğraflarını bastırarak kişisel reklamını yapma sevdasını kınıyoruz. Volkan Yılmaz’a kamu kaynaklarımızı milli bayramlarımızda kendi şahsi reklamları için kullanmamasını tavsiye ediyoruz.

Hemen ardından Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalşın da yazılı bir açıklamayla Gööengil’e cevap verdi. Yalçın’ın açıklaması da şu şekilde: 

CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil’in, Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrik görselleri üzerinden yaptığı açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden eleştireceğiniz en son parti, en son kişi, MHP ve Volkan Yılmaz’dır. Bizler, sizler gibi kutsal değerlerimizin arkasına sığınıp zamana göre hareket etmiyoruz. Hele hele istismar politikasıyla payımıza ne düşer diye gayri ahlaki hesaplar içerisine girmiyoruz. Akıl hocalarınızın sizleri yanlış yönlendirmesiyle skandal bir hataya sebebiyet verip, ilçemiz kamuoyunu meşgul etmeniz, ucuz siyaset anlayışınızın göstergesidir. Sizlerin Atamıza layık olmayan hal ve hareketlerinizi söylemeye, sıralamaya kalksak, elbette sayfalar yetmez. Ancak siyasi terbiyeden uzak bir yöntemle Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz hakkında akla ziyan ifadelerde kullanmanız, geçmişte yaptığınız saygısızlıkları hatırlatmaya mecbur kılmıştır. Öyle ki, 2012 yılında 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenine katılmayan eski belediye başkanlarının nerede olduğu gizemi hala devam etmektedir. 

2018 yılındaki billboard görselleriyle kıyaslama yapan sözüm ona istismarcılar, 2016 yılında 29 Ekim, 2018 yılında 18 Mart görsellerinde Atamızın fotoğrafını eklemedikleri billboard görselleri için ne cevap verecekler merak dahi etmiyoruz. Çünkü biz onlar gibi değerler üzerinden puan beklemiyoruz. 2014 yerel seçim sürecinde hangi gruplarla haşır neşir oldukları, pazarlık yaptıkları, ses kayıtları gün gibi göz önünde, kulaklarımızdadır.

2019 seçim sürecinde hangi hain odakların sempatizanlarıyla birlikte hareket ettikleri tazeliğini korumaktadır. Whatsapp yazışmalarıyla terörist başına methiye düzen yine sizin aranızdakiler değil midir? T.C. İbaresini Belediye binasındaki tabeladan kaldıran, 8 Nisan 2019’da mazbatasını alıp ilk haftalarda T.C. ibaresini yerine ekleyen Başkanımız Volkan Yılmaz’ın bu talimatı, bazı zihniyetleri maalesef üzerken, milli değerlerine bağlılığını her defasında samimiyetle gösteren bizleri ise gururlandırmıştır. Üzerinde Atatürk’ümüzün fotoğrafının yer aldığı 25 bin Türk Bayrağı ilçemizde vatandaşlarımıza dağıtılırken, Cumhuriyet Yürüyüşümüze Atatürk’ümüzün video görüntüleri eklenirken, 29 Ekim billboardlarına Atatürk’ümüzün fotoğrafı eklenirken, her konuşmamıza Atatürk’ümüz ile başlarken, haddinizi aşıp algı değiştirmeye çalışmak ahmaklıktır.

Vatan, millet, bayrak, din bizim kırmızı çizgimizdir. Atalarımızın emanetlerini siyasi malzeme olarak kullanmak bizim değil, müfterilerin işidir. Mesnetsiz ve isabetsiz açıklamalardan dolayı sizleri kınıyor, dürüst ve ahlaklı siyaset yapmaya davet ediyoruz.

Zafer YALÇIN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Silivri İlçe Başkanı

Editör: TE Bilişim