24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Silivri’de sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Öğretmenler Günü kutlaması ilçede gün boyunca çeşitli salon programları ve ziyaretlerle devam etti.

CHP Silivri İlçe Başkanlığı da Mega Country’de öğretmenler için bir program düzenledi. İbrahim Orçin’in şarkılarıyla coşan öğretmenler keyifli saatler geçirdi.

CHP’lilerin etkinlikle ilgili olarak sosyal medya üzerinden paylaştıkları fotoğraflarda katılan öğretmenlerin yüzlerinin gözükmemesine özen gösterdikleri dikkat çekti. Fotoğraflarda sadece etkinlikte org çalarak şarkı söyleyen müzik öğretmeni İbrahim Orçin ve partinin ilçe yöneticileri yer aldı. 

CHP tarafından düzenlenen etkinliğinin bitimiyle birlikte AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın ilçedeki yerel medya mensuplarına basın bülteni göndermek için kullandığı whatsapp grubuna ilçe başkanı Mutlu Bozoğlu imzası ile gönderilen bir açıklama dikkatleri çekti.

Bozoğlu imzası ile yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"KIYMETLİ ÖĞRETMENLERİMİZİN BU ÖNEMLİ GÜNLERİNDE AFLARINA SIĞINARAK:

24 Kasım Öğretmenler Günü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar kalması için gelecek nesillerin yetişmesinde önemli yeri olan kıymetli Öğretmenlerimizin en özel günü olduğu bilinciyle siyasete alet edilmemesi gerekliliğini düşüncesinden ötürü 25 Kasım gününde kıymetli Öğretmenlerimizin bu özel gününü kirli ve seviyesiz siyasetlerine alet edenlere layığı ve anlayacakları dilden cevap verilecektir. Saygılarımla Mutlu BOZOĞLU”

BOZOĞLU: ÖĞRETMENLER İÇİN DEĞİL

Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, yerel medya whatsapp grubuna gönderilen açıklamanın CHP’nin etkinliğine katılan öğretmenler için yapılmadığını, CHP İlçe Başkanı Berker Esen’in 24 Kasım Kutlama mesajında siyasi konulara yer vermesi ve 3600 ek gösterge gibi konulardan bahsetmesi üzerine kaleme alındığını söyledi.

Bozoğlu; yarın (25 Kasım 2021) konuyla ilgili daha ayrıntılı bir basın açıklaması yapacağını da sözlerine ekledi.

BERKER ESEN NE DEMİŞTİ?

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’in 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapmış olduğu yazılı basın açıklaması ise şu şekilde:

"Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Değerli öğretmenlerim, size ve sizin şahsınızda tüm öğretmenlerimize gösterdikleri sabır, paylaştıkları sevgi ve harcadıkları emek için sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öğretmenin en büyük eseri insandır… Bu eşsiz eseri yetiştirmek dünyanın en zor işlerinden biridir. Sabır gerek, sevgi gerek, yılların fedakârlığı gerek! O yüzden her insan bir emektir! Bu emekteki en büyük pay da öğretmenlerimizindir.

Millet Mekteplerinin açıldığı gün 24 Kasım 1928’de, Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanı da verildi. Eğitim devrimi, Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta önünde yeni harfleri tanıttığı bir fotoğrafla simgeleşti. Hafızalarımızda yer eden kara tahta önündeki o fotoğraf sıradan bir fotoğraf değildi. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim devriminin fotoğrafıydı. O günden bugüne çok yol aldık; az gittik, uz gittik, ama AKP döneminde olduğu gibi hiç ters gitmedik. Bugün hem öğretmenlerimiz hem de eğitim sistemimiz krizde…

Değerli Öğretmenlerim, öğretmenlerimizin sorunları çözülemez sorunlar değil. CHP iktidarında öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek için hazırladığımız plan ve programlarımız hazır. Biz öğretmenlerimize “Öğretmenlik Meslek Kanunu”nu çıkartacağımıza, 3600 ek göstergeyi vereceğimize, söz verdik. Sözümüzü tuttuk, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifini ve 3600 ek göstergenin verilmesi için teklifimizi TBMM’ye sunduk. AKP ve küçük ortağı MHP seçim döneminde söz vermesine rağmen söz ve vaatlerini her zaman olduğu gibi yine unutarak sözlerinde durmadılar. Birçok kanun teklifimizde olduğu gibi eğitim ve öğretmenlerimiz ile ilgili bizim önerdiğimiz bu teklifleri de komisyonlarda bekletmeye devam ediyorlar."

CHP: EMEKLİ ÖĞRETMENLER KATILDI

İlerleyen saatlerde CHP Silivri İlçe Örgütü'nden yapılan paylaşımda etkinliğin "emekli öğretmenler için" düzenlendiği belirtildi ve yeni fotoğraflar paylaşıldı.

Editör: TE Bilişim