Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda (SİBESO) seçim öncesi yarış hızlı başladı.

Düzenlediği basın toplantısı ile SİBESO başkanlığı için adaylığını açıklayan geçmiş dönem yönetim kurulu üyesi Alparslan Çalış, Nuray Koçer hakkında ağır iddialarda bulundu.

İşte Çalış'ın iddiaları:

Koçer’in seçilir seçilmez esnaf tulumunu üzerinden çıkartarak grand tuvalet takım elbise ile gezmeye başladığını belirten Çalış, “Nuray Bey’i seçimden sonra hiç esnafın yanında göremedik sadece cenazelerde, toplantılarda ve hep protokol ortamlarında dolaşmaya başladı. Esnafa dokunamadı. Başka kurumların yöneticileri ile uğraşmaya başladı. Örneğin kredi kefalet Kooperatifi’nin seçimine müdahil olmaya kalkıştı. Yine eşitli kurum ve kuruluşların yöneticilerine müdahale etmeye kalktı. Zaten Nuray Koçer’in SİBESO başkanlığındaki tek başarısı da giyim kuşam ve kıyafetleri konusunda oldu. Bir de çok güzel Roman havası oynuyor” dedi.

ODANIN MALINI İHALESİZ BİR ŞEKİLDE VE ÇOK UCUZA SATTI

SİBESO’ya ait olan Çanta Çağdaşkent’teki dayalı döşeli dairenin satışına da değinen Çalış, “Nuray Koçer tarafından ihalesiz olarak satılan bir daire var daha önce basında da haber olmuştu. Biz daireyi satın alan şahsı bulduk ve kendisi ise 'ben 120 bin TL’ye aldım' ifadesini kullandı. Oysaki odanın bütçesine giren para 66 bin TL” diye konuştu.

ODA BİNASININ İNŞAAT İHALESİNE TANIDIĞI FİRMAYI SOKMAYA KALKTI

Nuray Koçer ile ilgili eleştirilerine devam eden Alparslan Çalış, Ali Tabakoğlu döneminde birlikte yönetim kurulu üyeliği yaptıkları dönemde; yeni oda binası için ihale yaptıkları sırada Koçer’in cebinden bir zarf çıkartarak “bu da bizim teklifimiz olsun” demek suretiyle tanıdığı bir firmayı ihaleye sokmaya kalktığını söyledi.

Editör: TE Bilişim