Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nu eleştiren konuşması sırasında; “...Yönetimde katılımcılık, sorunların çözümünde ve projelerin hayata geçirilmesinde paylaşımcı olunmadığından ve şeffaflık ilkesine bağlı kalınmadığı, Silivri'nin kentleşmesinde bir vizyon, marka da göremediğimiz için "hayır" oyu veriyoruz...” cümlesini kullandı.

Kırkıcı’nın “vizyonsuzluk” eleştirisi üzerine söz alan MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın eleştiriyi cevapladı.

Aşkın şunları söyledi:

Süheyl Bey "vizyon" kelimesini de ağızından düşürmedi. Vizyon nedir arkadaşlar? Ben size vizyon nedir söyleyeyim.

VİZYON; YENİDEN BORÇ YAPMADAN HİZMET ETMEKTİR

Vizyon; belediyenin geçmiş döneme ait 20 milyonun üzerinde borcunu öderken, yeni borç yapmadan vatandaşa hizmet etmektir yani mali açıdan doğru bir yönetim.

VİZYON; İSTANBUL BELEDİYELERİNE ÖRNEK OLMAKDIR

Vizyon; İstanbul'da çöp toplama işini kendi imkan ve kaynaklarıyla yapan tek belediye olarak bir yılda 13,5 Milyon lira 5 yılda 67,5 Milyon lira tasarruf ederek bunu Silivri'ye hizmete harcama, yani tasarruflu bir yönetim anlayışı.

VİZYON; KAYNAKLARI DOĞRU KULLANMAKTIR

Vizyon; belediyenin kimin kullandığı belli bile olmayan arazilerine sahip çıkarak belediyemize 3.5 milyon gelir sağlamak. Belediyenin taşınmazlarını üç beş kuruş kira bedelleri ile ki onları bile tahsil etmeden 10 yıl boyunca kullandırtmamak yani kaynakların doğru kullanılması anlayışı.

VİZYON; ÇİFTÇİNİN, KÖYLÜNÜN BELEDİYESİ OLMAKTIR

Vizyon; belediye bütçesine hiçbir yük getirmeden daha önce kullanılmayan belediyemize ait 300 dönüm araziye arpa ekerek, ücretsiz bir şekilde dar gelirli köylümüze tohumluk arpa ve saman desteği sağlamak yani çiftçinin, köylünün belediyesi olmak.

VİZYON; SİLİVRİ HALKINA SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HİZMET ETMEKTİR

Vizyon; belediyeye ait sosyal tesisler ile ilk kapalı yüzme havuzu ile ilk kültür merkezi projesiyle sağlık ocaklarıyla İstanbul'un ilk engelsiz park projesi ile Silivri halkına sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet etmek.

Vizyon işte budur arkadaşlar, gerisi hikaye, iş bilmemek...

Editör: TE Bilişim