Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM), Anayasa referandumu öncesinde belediye başkanlarının fikirlerini istişare etmelerini sağlamak ve yerel seviyede belediyeler için ortak bir dil, ortak bir söylem oluşturmak amacıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya nüfusu 50 bini geçen belediyeler davet edildi.

11-12 Şubat tarihlerinde Büyükçekmece ilçe sınırları içerisinde bulunan 5 yıldızlı Kumburgaz Marin Princess Otel’de gerçekleşen toplantıya CHP’li bazı belediye başkanları katıldı. Tanınmış birçok belediye başkanının davete iştirak etmedikleri dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU KATILMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun davetli olmalarına rağmen toplantıya katılmadı.

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN HEDİYELER VERİLDİ

Misafir belediye başkanlarına Silivri Belediyesi bütçesinden çeşitli hediyeler verildi.

ANKETLER DEĞERLENDİRİLDİ

Başkan Işıklar’ın selamlama ve SODEM Başkanı Tunç Soyer’in açılış konuşmalarının ardından KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, referandum sürecine ilişkin kamuoyu araştırması sunumu gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü SODEM Onursal Başkanı Av.Selami Öztürk’ün üstlendiği toplantıda, belediye başkanları kentlerdeki durumu, kampanya ile ilgili söylem ve strateji önerilerini paylaştı.

Toplantının sonuç bildirgesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletilecek.

Editör: TE Bilişim