Cumhuriyet Halk partisi Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Doğu Türkistan'da yaşanan olaylarla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Esen'in açıklaması şu şekilde:

Bilindiği üzere son günlerde sosyal medya başta olmak üzere bilgi kirliliği çok olmakla beraber, Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman soydaşlarımızın yaşadığı acılar bizleri derinden sarsmıştır. Bir an önce oradaki yaşayanların özgürlüklerine ve insanca yaşama hayallerine kavuşmalarını diliyoruz.

İnsanlık bu ve buna benzer hadiseleri sıkça yaşamaktadır. Ezilenler, mağdur olanlar ve yok sayılanlar hep fakir ve yoksul insanlar olmuşlardır. Fakat ne yazıktır ki Türkiye’de acılar siyasete endekslenmiştir. “Benim dünya görüşümün acıları” diye bir ahlaki olmayan süreç başlamıştır. Bir grup Doğu Türkistan meselesinden, yürüyüş yapar, acıları paylaşır, diğeri Türban meselesinden, Mısırdaki siyasi akrabaları üzerinden acıları paylaşır ve kınar.

Acılar tüm dünyanın ortak olması gereken olgusudur. Dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumların acıları bizlerin acısı olmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak bizler, Dünyanın bütün halklarının yaşadığı acıların, işkencelerin, emek sömürülerinin ideolojik bakmadan hep karşısında olduk. Bizler yeri geldi, Başbağlar’da olduk, yeri geldi Madımak’ta, Soma’daydık, Uludere’de sesimizi haykırdık, Gazze’nin çığlıklarını, İsrail Konsolosluğunda haykırdık, gün geldi Kobani’deki Kürt kökenli kardeşlerimizin yanında olduk, yeri geldi Türkmen kardeşlerimizin acısını paylaştık, onlara destek olduk. Diyarbakır cezaevini de gündeme getirdik, Ziverbey köşkünü de, Silivri Zindanlarındaki askerlerimize, aydınlarımıza sahip çıktık, hırsızı kovalayan polisin cezaevinde olmasına da karşı çıktık. Yolsuzluklara karşıda sesimizi yükselttik.

Sözün özü ezilen, sömürülen, acı gören bütün insanlığın yanında olduk. Lütfen acılarınızı yarıştırmayınız. Gelin el ele verelim, insanlığın yaşadığı tüm acılara ortak ses çıkaralım. Bir katliama ses çıkarmak, herhangi bir ideoloji ya da mezhep gerektirmez. İnsan olmak yeterlidir. Unutmayalım ki hepimiz aynı mahallenin çocuklarıyız, aynı sokakta oyunlar oynayıp, sohbetler ettik. Siyaset bizleri başka bir şeye dönüştürmeden, insan olduğumuzu hatırlayalım.
Editör: TE Bilişim