AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral'ın söylemiş olduğu "Çanakkale'deki düşmanla gezideki düşman aynı" cümlesi ile ilgili tepkiler devam ediyor.

"Silivri Demokrasi platforöu Bileşenleri" imzası ile  yapılan yazılı açıklama "iç savaş kırkırtıcılığı yapıyor" şeklinde oldukşa ağır bir ifade kullanıldı.

Silivri demokrasi platformöu'nun konu ile ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:             

                          

Silivri Kamuoyuna ve Tüm Halkımıza 

18 Mart 1915 Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü anmalarında halk olarak savaşın yol açtığı büyük trajedi de hayatlarını kaybeden insanların yarasını hala yüreklerimizde taşıyoruz. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Birinci Dünya savaşını çıkartan taraflar, emperyalist saldırganlığın halklarımıza yaşattığı büyük bir felaketi hafızalarımıza kazıyarak, başta dünya ve ülke barışının ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha ibretle bilince çıkarıyoruz.

AKP iktidarı, kendileri gibi düşünmeyenlere saldırmayı  temel politikası haline getirdi. Ancak hiçbir iktidar döneminde ve hatta dünyanın hiçbir yerinde sol ve sosyalistleri, demokrasi güçlerini “Emperyalist işbirlikçiliği” gibi tarihsel hafızaya, akla, ahlaka, vicdana sığmayan, eşyanın tabiatına aykırı bir suçlamada bulunma cüretini gösteremediler.

Oysa tarihsel hafıza ve belgelerin yanı sıra günümüzde Büyük Ortadoğu Yeşil Kuşak Projesi kimlerin işbirlikçi olduğunu en açık kanıt olarak  kör gözlere bile  sokulurken, dahası  Çanakkale 1915 de Alman emperyalizmin figüranlığında on beşlik Kınalıları kimin ecdadı ölüme gönderdiği de bilinmektedir.

Oysa ki  Gezi Direnişinde ortaya çıkan ruh, 24 yaşında; Amerikan emperyalizminin işbirlikçilerinin yağlı ipine boynunu uzatırken şu sözler; özgürlük ve adaletin, emperyalizme karşı bağımsızlığın, toplumsal barışın hafızalara kazınmış ışığıdır. Ne demişti Deniz Gezmiş ve yoldaşları: “…Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın işçiler, köylüler" İşte bu sözler  Gezi Direnişinin ruhudur. 

AKP Silivri ilçe başkanlığı, Çanakkale emperyalist saldırganlığını Gezi Direnişi ile eşitleyip iktidar uğruna aynı topraklarda yaşadığı yurttaşların bir kısmını düşman saymaktadır. Oysa Gezi Direnişi bir vicdan hareketi, ağacına, meydanına, kentine sahip çıkma hareketidir. Devlet ve polis baskısına, yaşam biçimine müdahaleye, adaletsizliğe direnç hareketidir.

Her yaştan, her toplumsal gruptan milyonlarca yurtseverin en insanı, en demokratik hakların talebini polis şiddetiyle bastırmaya kalkan iktidar saldırısına direnişi, Çanakkale’deki saldırganlarla  eş değer göstererek düşman ilan etmek akıl tutulması değilse, iç savaş kışkırtıcılığıdır.  

AKP ilçe başkanlığı kışkırtıcı konuşmalarını bir gençlik grubunun önünde yapması daha da büyük bir talihsizliktir. Toplumsal barışa en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde, barış ve kardeşliğimize, birlik ve dirliğimize, barış içinde bir arada yaşama taleplerimize karşı düşmanca bir tutumdur. 

Bütün anne ve babalar çocuklarının her türlü tehlikeden, kötülüklerden, çatışmalardan ve savaşlardan uzak, açlık ve yoksulluğun olmadığı, barışın egemen olduğu bir dünyada büyütmek isterler. Bu önce “anaların fıtratında” vardır. Ama gelin görün ki  AKP Silivri ilçe başkanı efendisinin gözüne girmek adına olacak ki, gençlere kin ve nefret aşılıyor. Bu kin ve nefret tohumları bir gün filizlendiğinde hiçbirimizin güvende olamayacağını düşünemiyor musunuz? 

İbreti alem için hemen yanı başımızda Suriye'den Irak'tan Filistin'de Mısır'da  daha dün Makedonya’da Saray Bosna’da yaşadığımız trajediden hiç mi ders çıkarmadınız?

Bu kıyım ve acılara kimlerin sebep olduğunun ne önemi var?   

Peki bizde olmaz mı?

Siyaset kin ve nefret tohumlarını iktidar hırsıyla toplumu zehirlemeye devam ettikçe,  o yılanın zehri hiçbir ayrım göstermeden hepimizin felaketi olur.

Bir barış ve kardeşlik kenti olan Silivri’de;  Bizler SİLİVRİ DEMOKRASİ PLATFORMU bileşenleri olarak barış ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmek adına,  kimsenin siyasi görüş ve tercihine, cinsiyetine, diline, dini ve kültürel, bölgesel farklıklarına bakmadan ama hiç kimsenin farklığını yok saymadan ve inkar etmeden yurttaşlık, komşuluk ve duygu bağlarını güçlendirecek taleplerimize yenilerini eklemek için çırpınırken, İktidar Partisinden daha metanetli ve birleştirici olmasını beklemekteyiz. Bundan dolayıdır ki;  AKP Silivri ilçe başkanının bu haddini aşan, kışkırtıcı dilini düzetmesini istiyor,  gereğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.  

 

Silivri DEMORSASİ Platformu BİLEŞENLERİ 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim