AK Parti Silivri ilçe Başkanı Dilek Demiral, İlçe Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nuray Albayrak Ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Sorumlusu Ahmet Altunsoy’un katılımı ile Mart Ayı Kavaklı Mahallesi Danışma Meclisi 20.03.2015 Cuma Günü kısıtlı bir izleyici topluluğu önünde yapıldı.   

Danışma Meclisine ev sahipliği yapan Kavaklı Mahalle Başkanı Hasan Türkyılmaz programın açılış konuşmasını da gerçekleştirdi. Türkyılmaz ; “AK Parti Kavaklı Mahalle Teşkilatı olarak bizlere önemli görevler düşmektedir. Bu bilinç ve sorumlulukla 7 Haziran Genel Seçim çalışmalarımızda, genelde ve yerelde AK Partimizin icraatlarının vatandaşlarımıza anlatılması noktasında bir köprü vazifesi görerek, hizmetlerin devamı ve iyi bir gelecek için, üzerimize düşen sorumlulukları hakkıyla yerine getirerek, partimizi Kavaklıda en iyi şekilde temsil etmek tek hedefimizdir. AK Partimizin ve İstanbul Büyükşehir Belediyemiz'in projeleri anlatarak patimize olan güveni daha da artırmak için var gücümüzle çalışmaktayız. İBB’nin Kavaklıdaki hizmetlerinin bazılarını sayacak olursak, Kavaklıya 4 katlı 29 dersliği olan modern ilköğretim okulunun yapımı, Kavaklı-Silivri, Kavaklı-Ortaköy, Kavaklı-Gazitepe, Kavaklı- Kadıköy yollarının sıcak asfalt yapımı, doğalgazın bağlanması, İSKİ tarafından içme suyu hattının yenilenmesi, 4 dönümlük çok amaçlı parkın yapımı, mezarlık yollarının kilit taşı döşenip, duvarlarının yapımı tamamlanan projelerdir. Devam eden en önemli proje ise Kavaklı-Selimpaşa sınırında yapılan modern arıtma tesisidir. Bizler 7 Haziran’daki seçim için el ele, omuz omuza, bıkmadan usanmadan Allah’ın izni ile hep birlikte, Kavaklı olarak hazırız. Bizlere bu yolda destek veren herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu. Sonrasın da AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kavaklı Mahalle Sorumlusu Sali Usta bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

 

Siyaset bu kadar ucuz olmamalı.

Daha sonra katılımcılara hitap edilmek üzere mikrofona davet edilen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral konuşmasında; “ Gündemde olan bir konuya burada açıklama getirmek istiyorum. Hepimiz 18 Mart’ın duygusallığı içerisindeyiz.  Orada bu vatan için, bu millet için canlarını vermiş şehitlerimizi, gazilerimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını her zaman saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. Kişi ve kişiler tarafından gündeme taşınarak 100. Yılında Çanakkale Şehitlerimizi Anma Konferansımızdaki konuşmam çarpıtılarak, tepki gösterildi. Bu konuya burada yine AK Parti Teşkilatım'ın önünde cevap vermek istiyorum. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil’in hakkımdaki açıklamalarını, görüşlerini bende teessürle okudum.

Fakat siyaset bu kadar ucuz olmamalı. 300 katılımcı ve yerel basının da bulunduğu Çanakkale Şehitlerimizi andığımız konferansımız da birileri çıkıyor, yaptığım konuşmamdan bir cümleyi cımbızla çekiyor ve çarpıtıyor. Konuşmamın tamamı dinlenildiğinde benim neden bahsettiğimi çok iyi anlayacaklardır. Benim sözüm sadece gezi olayları ile ilgili değildi içinde 28 Şubatı da, darbeleri de barındıran ve ülkemizi ekonomik savaşlarla yıkmaya çalışan dış mihraklardan bahsettiğimi çok iyi anlayabilirler. Eğer ki konuşmamı dinleyerek bu anlamı çıkarıyorlarsa o zaman bende anlayışlarının sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Gezi olaylarının sadece masumane bir çevre olayı ya da ağaç olayı olmadığını kesinlikle iddaa ediyorum. Oraya bu niyetle giden, masum düşünen çok vatandaşımız, çok gencimiz oldu. Daha sonra olanları hep birlikte izledik.

 

Bu gözlerin önüne perde inmiş demektir.

Bu masum bir olaysa, bir çevre olayıysa neden gezi olaylarının sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız o gün Başbakanken ne istiyorsunuz gelin konuşalım dediğinde önüne gelen bildiride üçüncü havaalanını yapmazsanız, üçüncü köprüyü yapmazsanız, Kanal İstanbul’u yapmazsanız gezi olaylarını sonlandırırız demek cüretini gösterdi bu güçler. Bu güçlerin arkasında kesinlikle bizi yıkmak isteyen devletlerin olduğunu, emperyalist güçlerin olduğunu her zaman söyledik. Eğer bu görünmüyorsa bu gözlerin önüne perde inmiş demektir. O günlerde CNN ve diğer uluslararası kanallarda tüm dünyaya ülkemizde bir iç savaş varmışçasına gösterdiler, bu olayları böyle yansıttılar. Bu neye yansıdı o dönemde; faizlerin yükselmesine, turizmin baltalanmasına yansıdı ve herkes tarafından görüldü. Bunun böyle olduğunu göremiyorlarsa söylenecek çok bir şey kalmıyor. Ben sözlerimin arkasındayım ama benim anlatmak istediğim oradaki gezi olaylarını düzenleyen, örgütleyen dış güçlerdir İsraildir, İngilteredir, Fransadır. Alman piyanistin ne işi vardı gezi olaylarında, bahsettiğim ülkelerin temsilcilerinin ne işi vardı. Bu olayları protesto mahiyetinde görüp oraya giden birçok vatandaşımız oldu ama herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Cumhurbaşkanımızın önüne koyulan bu teklifleri bilerek, kabullenerek gezi olaylarına gitmedi bunu biliyorum.

 

Tekrar ediyorum söylediğim her kelimenin arkasındayım.

Maalesef konuşmalarım adını zikrettiğim kişiler tarafından saptırılmış durumdadır. Burada çözüm sürecinin baltalanması isteniliyorsa o zaman sizin şehit kanlarıyla siyaset yapan anlayışınızı da ben kınıyorum. Başka siyasi malzeme bulalım, bu bizim malzememiz olamaz. Buradan kendilerine iyi niyetle, yandaş gazeteci ve kişilerin dolduruşuna gelmeden önce konuşmamın tamamını dinlemelerini tavsiye ediyorum. Tekrar ediyorum söylediğim her kelimenin arkasındayım.

 

Belediye Başkanını bizde törenlerde göremedik.

Ayrıca Sayın Belediye Başkanı şuna cevap versin neden 10 Kasımda Atatürk’ün ölüm yıldönümünde törene katılmadı, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Törenlerinde kendileri nerdeydi acaba. Bu kadar milliyetçi duyguları kabaran bir Belediye Başkanını bizde törenlerde göremedik. CHP İlçe Başkanı da o gün bir şehit ailesiyle oturup konuştu mu, bir şehit ailesini dinledi mi, evlerine gidip şehitlerinin fotoğraflarıyla yaşadıklarını gördü mü, sadece yıl da bir kere bir yemek vermekle olmuyor. Dinimizde şehitlerin, ölenlerin arkasından dua edilir, dua okutulur. Bu şekilde siyaset yapılmaz, siyasetçi olmaz, olunmaz. Takdir sizlere, takdir halkımıza aittir” diyerek sözlerine son verdi.

Kavaklı Mahallesi Danışma Meclisi katılımcıların görüş öneri ve sorularının da cevaplanmasının ardından İl Yönetim Kurulu Üyesi Silivri Sorumlusu Ahmet Altunsoy’un kapanış konuşmasının ardından son buldu.

 

Editör: TE Bilişim