Silivri’de 1989 ila 2004 yılları arasında üç dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Selami Değirmenci, geçtiğimiz Cuma günü belediye meclisinde yaşanan faaliyet raporu tartışmaları sırasında belediye başkanı Volkan Yılmaz’ın; Özcan Işıklar dönemiyle ilgili yaptığı suçlamalar hakkında konuştu.

Yılmaz’ın meclis kürsüsünden dile getirdiği “yolsuzluk ve usulsüzlük” suçlamalarını hatırlatan Değirmenci şöyle konuştu:

"Ben 15 yıl aralıksız belediye başkanlığı yaptım. Bize emanet edilen belediye bütçesinin tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu çok iyi bilen bir insanım. Volkan Bey, Özcan Işıklar döneminde özellikle temizlik ihalesi ile ilgili müteahhide ödenen abartılmış rakamlardan bahsetti. Aslında ben de seçimler sırasında benzer konulardan bahsetmiştim. Belediye meclisinde bu iddialar dillendirilirken Işıklar döneminde de görev yapan Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız da oradaydı. Yüzlerine karşı konuşuldu. Gerek aynı gün gerekse daha sonra herhangi bir cevap verdiklerini duymadık. Silivri’de görev yapan CHP’li bir belediye başkanı hakkında bu kadar ağır iddialar ortaya atılıyor ve gerek ilçe başkanından gerekse hem o dönem görev yapan, halen de görevde olan meclis üyelerinden en ufak bir cevap gelmiyor. O zaman ben de sükût ikrardan gelir diye düşünüyorum. Demek ki arkadaşlar iddiaların doğru olduğunun farkındalar ki ağızlarını açarak tek bir kelime bile söyleyemiyorlar."

Editör: TE Bilişim