İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bugün akşam üzeri Silivri sahilinde düzenlenecek olan ücretsiz halk konseri Silivri Kaymakamlığı tarafından pandemi önlemleri gerekçe gösterilerek iptal edildi.

CHP Silivri İlçe Başkanlığı iptal kararından sonra yazılı bir basın açıklaması yaptı.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen imzalı basın açıklaması şu şekilde:

Kamuoyunun bilgisine;

Bugün saat 19.00’da Silivri Sahilinde İstanbul Büyükşehir Belediyemizce düzenlenecek olan Özge Eyüpoğlu ve Cihan Mürtezaoğlu konserlerimiz Silivri Kaymakamlığı tarafından “pandemi” gerekçe gösterilerek iptal edilmiştir. Covid – 19 salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanmaya devam ediyor. Sürecin başladığı günden bu yana Birlikte Başaracağız diyerek gece gündüz mücadele ederek 16 Milyon İstanbullunun bu süreci en az hasarla atlatması için mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun süreç karşısında ki hassasiyeti kamuoyunun malumudur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu normalleşme sürecinin başlaması ile İstanbul genelinde İBB ekiplerince organize edilen ve her türlü edilen önlemin alındığı mini konserlerle topluma moral verilmesi talimatını vermiştir. Bizde vatandaşlarımıza moral verebilmek için bu yönde bir talep oluşturarak ilçemizde İBB ekiplerimizin düzenleyeceği mini bir konser organize ettik. Silivri Kaymakamlığı tarafından konsere saatler kala “pandemi” gerekçe gösterilerek organizasyon iptal edildi.

İlçe Belediyesi tarafından daha dün Çayırdere’de açık hava sineması düzenlenerek film gösterimi yapıldı. Hatta bu film gösterimi normalleşme sürecinin başlaması ile haftalardır çeşitli mahallelerimizde yapılmaya devam ediyor. Anlaşılan pandemi ilçe belediyesini teğet geçiyor, sadece İBB organizasyonlarının önünde bir engel oluşturuyor.

Madem pandemi riski hala devam ediyor. O zaman tüm itirazlarımıza rağmen onca risk göze alınarak neden lise ve üniversitelere giriş sınavlarına izin verildi. Bu sorumuz ilçe kaymakamına değil iktidaradır.

Vatandaşlarımızdan yaşanan bu aksaklık için özür diliyor en kısa zamanda her şeyin çok güzel olacağı daha büyük etkinliklerde buluşacağımızın sözünü veriyoruz.

Berker Esen
CHP Silivri İlçe Başkanı

Editör: TE Bilişim