Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatıyla belediyesi binasındaki “Silivri Belediyesi” yazan tabelalara “TC” ibaresi eklendi. Hemen ardından da belediyenin sosyal medya sayfalarından yapılan yazılı açıklamada; "Belediyemizde yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında bina ve muhtelif yerlerdeki tabelalara T.C. ibaresi eklendi" şeklinde bir cümle kullanıldı.

Konuyla ilgili haber “daha önce kaldırılan TC ibaresi MHP’li belediye başkanı tarafından yeniden konuldu” şeklinde önce yerel basın, arkasından da ulusal basında yayınlandı.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine CHP Silivri İlçe Başkanlığı tarafından “eylem” kararı alındı. Bu karar kapsamında 29 Nisan 2019 Pazartesi günü Silivri belediye binası protokol girişinde bulunan CHP grup odası önünde basın açıklaması yapılması planlanıyor.

Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar da yine konuyla ilgili olarak teksilivri.com’dan gazeteci Müge Cesur’a bir açıklama yaptı.

Işıklar şunları söyledi:

"Silivri Belediyesi binasına daha önce hiç yokmuş; sanki ilk defa TC ibaresi konuluyormuş gibi bir hava var. TC ibaresi belediye başkanlığı girişinde duruyor. Ana bina girişinde bulunan TC ibaresi daha önceden girişte bulunan bir fiziki düzenleme sonrası çıkmıştı. Yerine hemen takılması mı gerekiyordu; evet. O dönem gözümüzden kaçmış olabilir. Bizim TC’mizin kaldırılması ile ilgili bir tutumumuz değil aksine geçmişte olduğu gibi her daim yerinde kalması için ancak mücadelemiz olur.

Editör: TE Bilişim