Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silivri İlçe Örgütü, tüm görevlilerin imzasıyla yaptığı basın açıklamasında AK Parti İlçe Başkanı Bozoğlu'nun, Esen ile ilgili üslubunu kınadı.

CHP İlçe Örgütü'nün basın açıklaması şu şekilde:

"24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile ilçe başkanımız Sayın Berker Esen'in yayınladığı mesaja hitaben AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun 'Bilindiği üzere eğitim doğuştan aileden başlar. Lâkin edep,haya, ahlak ve toplum uyum eğitimi gibi en önemli temel eğitimi bile yarım kaldığı aşikar birinin' ifadelerini kullanarak, CHP Silivri İlçe Başkanımız Sayın Berker Esen'e hakarette bulunmasını şiddetle ret ediyor, kınıyoruz.

İktidar partisi İlçe Başkanının toplum meseleleri ve halkın içinde bulunduğu ekonomik krizle uğraşması ve çözmeye çalışması yerine, günün 16 saatini sahada geçiren, toplum ve Silivri halkıyla iç içe geçmiş, halkın sorunlarını çözmeye çalışan İlçe Başkanımızın edep ve ahlakını Silivri Halkına sormamız gerekir diye düşünüyoruz. Siyasî ahlak, edep ve genel ahlak kültürümüze sığmayan bu ifadeleri, AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğluna, CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları olarak iade ediyor, biz aşağıda imzası bulunan ilçe yön. krl ve meclis üyeleri ile kadın ve gençlik kolları Başkanları olarak İlçe Başkanımız Sayın Berker Esen'in yanında olduğumuzu ifade ediyor, AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nu Silivri halkına şikayet ediyoruz.

Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla."

BOZOĞLU NE DEMİŞTİ?

24 Kasim Öğretmenler gununu siyasete alet edenlere cevaben.

Bilindiği üzere eğitim doğuştan ailede başlar lakin edep haya ahlak ve toplum uyum eğitimi gibi en önemli temel eğitimi bile yarım kaldığı aşikar olan birinin milli eğitim camiasının bu denli önemli olan gününü siyasete alet etmek üzereipe sapa gelmezaciklamalarda bulunmasi kadar basiretsiz bir yaklaşım daha görülmüş değil.

Hayır, iktidara laf söyleyeceğim derken geçmiş siyasi tarihten dimağ yoksunu tıynetsizin hali hazırda ortak oldukları partinin uzantısı hatta merkezi Pkk'nın kaç öğretmenimizi şehit ettiğinin farkında olmayan birine cevap vermek zorunda kalmak ne elimdir.

Keşke Şehit öğretmenlerimizin aileleri ile yüzleşebilecek suratları olsa.

Keşke evine ekmek götürebilmek için, iktidarları döneminde pazarda limon satmak zorunda kalan öğretmenlerimizle yüzleşebilseler.

Çok değil daha geçen sene kendi parti liderleri 24 Kasımgününde,ayrımcı ve ötekileştirici bir üslupla öğretmenleri hedefe koyarak “Hala iktidarın peşinde giden öğretmen varsa kimse kusura bakmasın ben onlara öğretmen demem” diyen birisinin arkasından alkıştutmalarida cabasi.Daha onlarca verilebilecek örnek var ama bu mesleği layığı ile yapan kıymetli öğretmenlerimizin bu özel gününü siyasete alet edenlere uymak yerine anlayacakları dilden kısa ve öz cevap vermek sanırım yeterli olacaktır. Unutmayın!‘’Öğretmenliğe saygı Öğretmenin iradesine saygı ile başlar’’

Saygılarımla...

Editör: TE Bilişim